r
Nosalty Logó

Gesztenyés csokitorta Anyafőzte konyhájából

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Gesztenyés csokitorta Anyafőzte konyhájából
adag
Előkészítés
perc
  • 6% Fehérje
  • 61% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A tésztához

A krémhez

A díszítéshez

Összesen 590 kcal
  • 6% Fehérje
  • 61% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A tésztához

A krémhez

A díszítéshez

Összesen 4706 kcal
  • 6% Fehérje
  • 61% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A tésztához

A krémhez

A díszítéshez

Összesen 330 kcal
  • 6% Fehérje
  • 61% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 21% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.8 g

Zsír

  • Összesen
    19.7 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    173 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    345.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    23 mg
  • Kálcium
    56 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    33 mg
  • Foszfor
    167 mg
  • Nátrium
    63 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    93.6 g
  • Cukor
    55 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    32.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    170 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    36 micro
  • K vitamin:
    13 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    31 micro
  • Kolin:
    137 mg
  • Retinol - A vitamin:
    163 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    87 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    214 micro
Összesen 590 kcal
  • 6% Fehérje
  • 61% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 21% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    70.7 g

Zsír

  • Összesen
    157.5 g
  • Telített zsírsav
    50 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    65 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    33 g
  • Koleszterin
    1381 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2763.2 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    184 mg
  • Kálcium
    445 mg
  • Vas
    18 mg
  • Magnézium
    261 mg
  • Foszfor
    1338 mg
  • Nátrium
    504 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    749.2 g
  • Cukor
    442 mg
  • Élelmi rost
    15 mg

VÍZ

  • Összesen
    258.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1360 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    13 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    290 micro
  • K vitamin:
    104 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    245 micro
  • Kolin:
    1099 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1300 micro
  • α-karotin
    31 micro
  • β-karotin
    694 micro
  • β-crypt
    38 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1712 micro
Összesen 4706 kcal
  • 6% Fehérje
  • 61% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 21% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5 g

Zsír

  • Összesen
    11.1 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    97 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    194.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    31 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    94 mg
  • Nátrium
    35 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    52.6 g
  • Cukor
    31 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    18.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    96 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    17 micro
  • Kolin:
    77 mg
  • Retinol - A vitamin:
    91 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    49 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    120 micro
Összesen 330 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A díszítéshez

Elkészítés

A tésztához

  1. Egy kisebb lábosban vizet forralunk. A tojássárgáját, a porcukrot és a vaníliás cukrot a gőz fölött sűrű krémmé főzzük. Eközben a csokoládét, valamint a margarintmikrohullámú sütőben óvatosan meglágyítjuk.
  2. A krémet 5-10 percig hűlni hagyjuk. Ezek után belekeverjük a csokimasszát, majd a vajat és alaposan kikeverjük. A legszebb eredmény robotgéppel érhető el, de kevertem már ki simán csak fakanállal is.
  3. Legvégül beletesszük a kiolvasztott és áttört gesztenyepürét, és ezzel is jól összedolgozzuk.
  4. Apiskótakarikát(5 tojásból sütve)3 részre vágjuk fel. A krémet is három részre osztjuk el. Bekenjük a piskóta2 szintjét a krémmel. A maradék krémmel kívül szépen bekenjük.
  5. Már csak a díszítés van hátra. (Én tortadarát és csokidrazsét használtam, de csináltam már gumicukorral is.)
  6. Fogyasztás előtt legalább egy éjszakára tegyük hűtőbe, hogy az ízek összeérjenek, és a piskóta is bepuhuljon kicsit a krémtől. Jó étvágyat!
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 6
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 1694
  • Feltöltés dátuma: 2012. szeptember 07.

Receptkategóriák

A nagyfiam születésnapjára sütöttem.

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A díszítéshez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így lesz olyan finom a francia hagymaleves, mint az étteremben

A legtöbben azért szeretnek étterembe járni, mert valljuk be, akadnak olyan klasszikus ételek, amelyek egyszerűen finomabbak, ha egy vendéglátóhely konyháján készítik el őket. Ha valaha is ettél már hagyományos francia hagymalevest étteremben, akkor biztosan téged is megbabonázott a forró, karamellizált hagymákkal teli és olvasztott sajttal csábító leves. Szerencsére otthon is elkészítheted ezt a fantasztikus fogást. Mai Napi Tippünkből kiderül, miként!