r
Nosalty Logó

Eperjó

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
nyultanti
Eperjó
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
  • 5% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 19% Zsír

Tészta

Krém

Összesen 628 kcal
  • 5% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 19% Zsír

Tészta

Krém

Összesen 5021 kcal
  • 5% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 19% Zsír

Tészta

Krém

Összesen 254 kcal
  • 5% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 23% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.5 g

Zsír

  • Összesen
    29.7 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    135 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    288 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    32 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    40 mg
  • Foszfor
    138 mg
  • Nátrium
    55 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    86.2 g
  • Cukor
    48 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    35.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    314 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    30 micro
  • K vitamin:
    29 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    24 micro
  • Kolin:
    113 mg
  • Retinol - A vitamin:
    298 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    191 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    188 micro
Összesen 628 kcal
  • 5% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 23% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    60.3 g

Zsír

  • Összesen
    237.6 g
  • Telített zsírsav
    51 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    110 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    67 g
  • Koleszterin
    1080 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2304.3 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    145 mg
  • Kálcium
    259 mg
  • Vas
    14 mg
  • Magnézium
    323 mg
  • Foszfor
    1107 mg
  • Nátrium
    442 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    689.6 g
  • Cukor
    382 mg
  • Élelmi rost
    23 mg

VÍZ

  • Összesen
    287 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2512 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    26 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    238 micro
  • K vitamin:
    235 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    189 micro
  • Kolin:
    904 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2385 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1525 micro
  • β-crypt
    26 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1503 micro
Összesen 5021 kcal
  • 5% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 23% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3 g

Zsír

  • Összesen
    12 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    55 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    116.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    13 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    56 mg
  • Nátrium
    22 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    34.8 g
  • Cukor
    19 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    14.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    127 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    46 mg
  • Retinol - A vitamin:
    120 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    77 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    76 micro
Összesen 254 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

Tészta

  1. A sütőt előmelegítjük. 170 fokra. A tojásokat szétválasztjuk.
  2. A sárgája részt felhabosítjuk, habverés közben - amikor kivilágosodik a színe - hozzáadjuk a cukor 1/3-át, majd habosítjuk tovább, amíg el nem olvad a cukor. A fehérje részt habbá verjük, majd amikor már kemény a hab, folyamatos keverés mellett hozzáadjuk a maradék cukrot. A habverést addig folytatjuk, amíg el nem olvad a cukor és kemény, fényes habot nem kapunk.
  3. A sárgája részbe tegyünk egy kevés fehérje részt, és lazítsuk fel vele. Ezt követően a sárgája keveréket adjuk a fehérjéhez, óvatosan keverjük el, de vigyázzunk, ne keverjük túl. Hozzáadjuk a szitált lisztes kakaóport, spatulával, óvatosan összekeverjük.
  4. Sütőpapírral bélelt vagy kikent, lisztezett tepsiben kb. 15-20 perc alatt készre sütjük. Tűpróbával ellenőrizzük, ha megsült, félretesszük hűlni.

Krém

  1. Az eperpudingot a meggylével megfőzzük. A cukrot a puha margarinnal kikavarjuk. Ha kihűlt a puding, a kettőt összekeverjük.
  2. A piskótát kettévágjuk, a krém felét az alsó részre kenjük, a meggyet rászórjuk, kicsit belenyomkodjuk. Ráhelyezzük a másik lapot, és a maradék krémmel bevonjuk.
  3. Hűtve kínáljuk.
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Tepsi mérete: 20x30
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 27
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 1239
  • Feltöltés dátuma: 2015. június 26.

Ajánló

Készíthetjük friss vagy fagyasztott meggyel is, ilyenkor a meggybefőtt levét meggy ízű üdítővel is helyettesíthetjük.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Eperjó
nyultanti 100 recept

Alföldi nyaralásunk alkalmával a házigazdák ezzel a süteménnyel kínáltak meg, nagyon ízlett nekünk. Nem tudom, hogy mi köze a hasonló nevű csokihoz, meg amúgy is inkább meggyes, mint epres, de mit számít ez! Egyszerű, gyorsan elkészíthető, és nagyon, de nagyon finom!

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek