Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Élesztőmentes ír szódás kenyér 3. recept

hozzászólások (17)

energiamegoszlás

energiatartalom / 1 adag *

összesen: 591 kcal

energiatartalom a teljes receptre / 4 adag *

összesen: 2363 kcal

energiatartalom / 100 g *

összesen: 234 kcal

Hozzászólások (17)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

zsuzsahe82
zsuzsahe82 Tue, 2020-04-14 17:58

Sziasztok! Ma megsütöttem, ízre jó, de tele van barna foltos tésztarészekkel!? Mitől lehet ez? Tapasztalt már ilyet valaki? Nekem 200 fokon is hosszabb /kb.70 perc/ sütési idő kellett ilyen mennyiségnél. Köszi, ha valaki tud segíteni a válaszával.

sarai eva
sarai eva Fri, 2013-02-01 10:47

Kedves Receptműves! Megcsináltam, hihetetlenül finom!!! A bolti kenyerek, amik drágák és ehetetlenek,a szemetesben szoktak landolni másnap. EZ NEM KERÜLT ODA. Többet biztos hogy nem veszek a boltban kenyeret. Köszönöm a receptedet és hálásak vagyunk érte. Szép napot!

sarai eva
sarai eva Mon, 2013-01-21 15:59

Szia Receptműves!. Szeretném megsütni ezt a guszta kenyeret. Légyszíves közöld velem, hogy milyen arányban van a graham és a fehér tönkölybúza liszt. Köszönöm a szívességedet.

Receptműves
Receptműves / Receptműves Mon, 2013-01-21 17:56

Kedves Éva,
fele-fele, de készítettem már ugyanebben az arányban teljes kiőrlésű tönköly - tönköly fehér keverékkel is, úgy is finom.
Kellemes napot,
Memi

Bibiri Bali
Bibiri / Bibiri Bali Mon, 2012-11-12 23:33

Szia! Én 500g teljeskiőrlésű búzaliszlisztből 100g simából készítettem. Adtam hozzá szezámmagot, lenmagot és egy kevés napraforgót is, ezért egy picivel több folyadékot adtam hozzá. Gyönyörűen összeállt a tészta. Őrölt rozmaringgal és köménnyel ízesítettem. Az íze nagy jó, de az enyém is egy kicsit tömör lett. Mivel tudnám lazítani? Olyan szép lyukakat akarok mit te képeden! :) Több legyen a sima liszt?

Receptműves
Receptműves / Receptműves Tue, 2012-11-13 10:45

Szia Bali,
igen a tk lisztektől kissé tömörebb lesz a tészta, de úgy is finom és még egészségesebb, így szívem szerint azt mondanám, hogy ne változtass rajta :-) Ha mégis, akkor emeld meg a sima lisztet (nálam abból is tönköly fehér van), így egy kicsit lazább lesz.
Kellemes napot,
Memi

kicsivik
kicsivik / kicsivik Wed, 2012-05-16 12:18

Kedves Receptműves!
Pontosan 4 dl író várakozott a sorsára a hűtőben, így nem is volt kérdés, milyen kenyérkét süssek a hétre magunknak. 1:3 arányban használtam sima és teljes kiőrlésű liszteket, és került bele őrölt kömény, bors és pici fokhagymapor is. Nem rontották el, sőt. Egy kicsit édeskésnek érzem, így is finom, de legközelebb cukor nélkül sütöm majd.
üdv,
Viki

Receptműves
Receptműves / Receptműves Wed, 2012-05-16 13:49

Kedves Viki,
jól hangzik a kombinációd, biztosan finom volt. Igen ez az a kenyér, amibe alapvetően nem kell cukor, bátran hagyd el.
További jó sütögetést, Memi

agnes.sztrelkone
Voracsek Ági / agnes.sztrelkone Wed, 2011-12-14 10:48

Szia!
Szeretném megkérdezni, hogy a receptből elhagyható-e az említett cukor.
Illetve, hogy elbír-e a tészta egy kevés magot (lenmag, tökmag, stb.)?
Köszi, Ági

Receptműves
Receptműves / Receptműves Wed, 2011-02-02 11:18

Szia lizabennet, a zabkorpa nagyon meg tudja magát szívni nedvességgel, így ebbe a receptbe direkt nem is tettem bele, mert a szódabikarbóna nem tudja megemelni önmagában. A story-ban belinkeltem a sokmagvas, dagasztás nélküli kenyér receptet, alap recept címen, az egy szorosabb típusú kenyér, abba bátran mehet a zabkorpa :-)))
Szép napot,

lizabennet
lizabennet Wed, 2011-02-02 11:02

Megcsinaltam tegnap, 150 g teljeskiorlesu es 100 g sima feher liszttel plusz 50 g zabkorpa. Isteni de allagra tovabbra is elegge tomor..gondolom, a teljeskiorlesu liszt miatt? Tettem ala vizzel teli tepsit is..
Köszi a receptet!

591
finomliszt 600 g
cukor 1 teáskanál
1 teáskanál
szódabikarbóna 0.3 tk
író 400 ml