r
Nosalty Logó

Dobos-torta Nagy Ildi konyhájából

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Nagy Ildi
Dobos-torta Nagy Ildi konyhájából
  • 5% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 17% Zsír

Tészta

Krém

Bevonat

Összerakás

Összesen 901 kcal
  • 5% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 17% Zsír

Tészta

Krém

Bevonat

Összerakás

Összesen 10795 kcal
  • 5% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 17% Zsír

Tészta

Krém

Bevonat

Összerakás

Összesen 304 kcal
  • 5% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 39% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    14.5 g

Zsír

  • Összesen
    48.8 g
  • Telített zsírsav
    28 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    15 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    348 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1113.6 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    34 mg
  • Kálcium
    218 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    119 mg
  • Foszfor
    469 mg
  • Nátrium
    266 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    110.3 g
  • Cukor
    76 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    110.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    445 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    53 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    45 micro
  • Kolin:
    205 mg
  • Retinol - A vitamin:
    439 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    79 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    335 micro
Összesen 901 kcal
  • 5% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 39% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    173.8 g

Zsír

  • Összesen
    585.9 g
  • Telített zsírsav
    340 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    176 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    36 g
  • Koleszterin
    4171 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    13363.8 g
  • Cink
    24 mg
  • Szelén
    406 mg
  • Kálcium
    2618 mg
  • Vas
    43 mg
  • Magnézium
    1431 mg
  • Foszfor
    5633 mg
  • Nátrium
    3193 mg
  • Réz
    7 mg
  • Mangán
    9 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1323.6 g
  • Cukor
    915 mg
  • Élelmi rost
    66 mg

VÍZ

  • Összesen
    1326.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    5343 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    8 micro
  • E vitamin:
    23 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    635 micro
  • K vitamin:
    50 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    5 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    40 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    540 micro
  • Kolin:
    2463 mg
  • Retinol - A vitamin:
    5265 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    948 micro
  • β-crypt
    70 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    4024 micro
Összesen 10795 kcal
  • 5% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 39% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    4.9 g

Zsír

  • Összesen
    16.4 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    117 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    375 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    73 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    40 mg
  • Foszfor
    158 mg
  • Nátrium
    90 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    37.1 g
  • Cukor
    26 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    37.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    150 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    18 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    69 mg
  • Retinol - A vitamin:
    148 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    27 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    113 micro
Összesen 304 kcal

Hozzávalók

Tészta

Krém

Bevonat

Összerakás

Elkészítés

Tészta

  1. A cukor felét és a tojások sárgáját habosra kikeverjük.
  2. A tojásfehérjéket habbá verjük, majd a liszttel, a cukor másik felével és sütőporral a tojások sárgájához keverjük.
  3. Tortasütő aljába sütőpapírt helyezünk, ezen sütjük a lapokat. Egy-egy lapot 180 fokon 10 percig vagy tűpróbáig sütünk. A forma méretétől függően 10-12 lapunk lesz. Ezek közé fogjuk betölteni a krémet, egyet pedig félreteszünk a karamell-lapocskákhoz.

Krém

  1. A cukrot feloldjuk a kávéban, hozzáadjuk a csokoládét vagy kakaót, s a vaníliás cukorral sziruppá főzzük.
  2. Folyamatosan kevergetjük, amikor nagy hólyagokat vet, és vízbe cseppentve nem fut szét, hanem összeáll, golyót formál, akkor vehetjük le a tűzhelyről.
  3. A tűzről levéve 1-2 percig hűtjük, majd még melegen a vajat hozzáadjuk.
  4. Ezek után langyosra hűtjük, majd habosra keverjük.

Bevonat

  1. A cukrot palacsintasütőben világosbarnára pirítjuk, hozzáadjuk a 1-2 csepp citromlevet vagy ecetet, hogy ne keményedjen meg a karamellünk olyan gyorsan. Nem kell félnünk, nem fog érződni az ecet íze.
  2. Egy lapot kiválasztunk a kisütöttek közül, amit a legfelsőnek szánunk. Ráöntjük a karamellt, vajazott késsel szépen elkenjük, és szeleteket vágunk a lapból.

Összerakás

  1. A kisütött lapokat hagyjuk kihűlni, majd egy tányérra helyezzük az első lapot, krémet helyezünk rá, és ezt ismételgetjük, ameddig egy lapunk marad. A krémből hagyjunk az oldal bekenéséhez és a torta tetejének elkészítéséhez.
  2. A torta tetejére a krémből púpokat nyomunk, amelyekre szépen ráhelyezzük a karamell-lapokat.
  3. A torta oldalát beborítjuk a krémmel. Tehetünk rá tört diót vagy akár mandulát is.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Elkészítettem: 21 alkalommal
  • Receptkönyvben: 14
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 1653
  • Feltöltés dátuma: 2017. június 16.

Ajánló

Mindenkinek ajánlom, aki szeretné meglepni családját, ismerőseit egy fantasztikus tortával. Az elkészíteni egy nappal a elfogyasztás szoktam, hogy minden íz szépen összeérjen, és megpuhuljanak a lapok.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Nagy Ildi 1 recept

Drága nagymamámtól tanultam a receptet, emlékszem, boldogság ült az arcán, mikor először készítettük együtt. Mikor megsütöm, mindig rá is emlékezem. A recept 12 szeletes tortára íródott, érdemes nagyobb vendégségekkor elkészíteni.

Hozzávalók

Tészta

Krém

Bevonat

Összerakás

Címlapról ajánljuk