r
Nosalty Logó

Diós linzerkifli

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Katharosz
Diós linzerkifli
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 6% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 29% Zsír
Összesen 1061 kcal
  • 6% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 29% Zsír
Összesen 4243 kcal
  • 6% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 29% Zsír
Összesen 474 kcal
  • 6% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 29% Zsír
  • 13% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    13.5 g

Zsír

  • Összesen
    62.8 g
  • Telített zsírsav
    30 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    16 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    14 g
  • Koleszterin
    163 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    381.8 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    31 mg
  • Kálcium
    56 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    59 mg
  • Foszfor
    205 mg
  • Nátrium
    26 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    115.8 g
  • Cukor
    56 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    28.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    396 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    51 micro
  • Kolin:
    63 mg
  • Retinol - A vitamin:
    388 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    90 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    77 micro
Összesen 1061 kcal
  • 6% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 29% Zsír
  • 13% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    54.2 g

Zsír

  • Összesen
    251.2 g
  • Telített zsírsav
    119 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    63 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    56 g
  • Koleszterin
    653 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1527.1 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    125 mg
  • Kálcium
    225 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    234 mg
  • Foszfor
    819 mg
  • Nátrium
    103 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    463.1 g
  • Cukor
    223 mg
  • Élelmi rost
    15 mg

VÍZ

  • Összesen
    112.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1583 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    19 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    205 micro
  • Kolin:
    254 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1554 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    360 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    306 micro
Összesen 4243 kcal
  • 6% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 29% Zsír
  • 13% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.1 g

Zsír

  • Összesen
    28.1 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    73 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    170.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    25 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    26 mg
  • Foszfor
    91 mg
  • Nátrium
    12 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    51.7 g
  • Cukor
    25 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    12.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    177 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    23 micro
  • Kolin:
    28 mg
  • Retinol - A vitamin:
    174 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    40 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    34 micro
Összesen 474 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Összeforgatjuk liszttel a porcukrot, diót és egy csipet sót, majd összemorzsoljuk a vajjal, végül hozzáadjuk a tojást, és összegyúrjuk. Ezután folpackba csomagolva kb. egy órára hidegre tesszük.
  2. A hűtőből kivéve lisztezett felületen sodorjunk belőle kb. 3 cm-es átmérőjű hengert. Vágjunk belőle 1 cm-es szeleteket, és formázzuk kiflikké.
  3. Én most kifli formázó sablont használtam a készítéséhez. Ezután sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk, és 180 fokon megsütjük őket, kb. 7-8 perc alatt. Vigyázzunk, ne süssük túl, mert akkor kiszáradnak, nem kell, hogy színt kapjon!
  4. Egy kicsit hűlni hagyjuk, majd óvatosan megfogatjuk a vaníliás porcukorban. Ha nem sütjük túl, nagyon finom puha, omlós állagú aprósüteményt kapunk.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 7 perc
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 45
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 11
  • Össznézettség: 6909
  • Feltöltés dátuma: 2017. február 23.

Receptkategóriák

Diós linzerkifli
Katharosz 499 recept

Nagyon finom aprósütemény teához, kávéhoz vagy csak úgy nassolgatni.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek