r
Nosalty Logó

Diós isler Kaporka konyhájából

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Kaporka2011
Diós isler Kaporka konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
190 °C
  • 6% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 29% Zsír

tészta

tetejére

Összesen 1013 kcal
  • 6% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 29% Zsír

tészta

tetejére

Összesen 5062 kcal
  • 6% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 29% Zsír

tészta

tetejére

Összesen 463 kcal
  • 6% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 29% Zsír
  • 17% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    13.3 g

Zsír

  • Összesen
    62.3 g
  • Telített zsírsav
    25 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    20 g
  • Koleszterin
    87 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    463.1 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    24 mg
  • Kálcium
    74 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    94 mg
  • Foszfor
    242 mg
  • Nátrium
    22 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    105.7 g
  • Cukor
    46 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    35.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    274 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    62 micro
  • Kolin:
    34 mg
  • Retinol - A vitamin:
    268 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    71 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    19 micro
Összesen 1013 kcal
  • 6% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 29% Zsír
  • 17% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    66.6 g

Zsír

  • Összesen
    311.5 g
  • Telített zsírsav
    123 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    70 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    102 g
  • Koleszterin
    434 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2315.3 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    120 mg
  • Kálcium
    368 mg
  • Vas
    14 mg
  • Magnézium
    470 mg
  • Foszfor
    1209 mg
  • Nátrium
    110 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    10 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    528.5 g
  • Cukor
    228 mg
  • Élelmi rost
    28 mg

VÍZ

  • Összesen
    179.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1371 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    43 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    24 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    311 micro
  • Kolin:
    170 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1342 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    354 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    95 micro
Összesen 5062 kcal
  • 6% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 29% Zsír
  • 17% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    6.1 g

Zsír

  • Összesen
    28.4 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    40 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    211.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    34 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    43 mg
  • Foszfor
    110 mg
  • Nátrium
    10 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    48.2 g
  • Cukor
    21 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    16.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    125 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    28 micro
  • Kolin:
    16 mg
  • Retinol - A vitamin:
    122 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    32 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    9 micro
Összesen 463 kcal

Hozzávalók

tészta

tetejére

Elkészítés

tészta

  1. A diót és kristálycukrot ledaráljuk. Hozzájuk tesszük a vajat, lisztet, 1 citrom reszelt héját és levét, majd összegyúrjuk a hozzávalókat. Ha van rá idő, 1 napot pihentetjük alufóliával letakarva a jégszekrényben.
  2. A tésztát kinyújtjuk fél centi vastagságúra, kiszaggatjuk pogácsaszaggatóval, majd 10-15 perc alatt 190 fokon barnára sütjük.
  3. Mikor kihűltek az isler lapocskák, ribizlilekvárral (vagy bármely más savanykás ízű, nem folyós lekvárra) összeragasztjuk.
  4. A csokit felmelegítjük vízgőz felett, és bevonjuk vele a sütemény tetejét. Ha a csokit nehéz felvinni, 2-3 dkg vajjal lágyítjuk.
  5. A süti tetejét megszórjuk vágott dióval. Ennek mennyisége tetszőleges, mindenki saját ízlésének megfelelő mennyiséget szórhat rá.
  6. Ebből az adagból 6 cm-es pogácsaszaggatót használva 40 db isler lap és 20 db kész isler készül.
  • Sütés hőfoka: 190 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 10 perc
  • Elkészítettem: 20 alkalommal
  • Receptkönyvben: 119
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 8692
  • Feltöltés dátuma: 2015. július 27.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Kaporka2011 12 recept

Legkedvesebb barátném kedvence. Születésnapjára, ha tehetem, mindig ezt készítem neki. Pár napja is neki készítettem el.

Hozzávalók

tészta

tetejére

Címlapról ajánljuk