r
Nosalty Logó

Csicseris-csokis bonbon

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
witch
Csicseris-csokis bonbon
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 12% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 25% Zsír
Összesen 314 kcal
  • 12% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 25% Zsír
Összesen 3761 kcal
  • 12% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 25% Zsír
Összesen 456 kcal
  • 12% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 10% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Mangán

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.9 g

Zsír

  • Összesen
    17.3 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    3 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    311.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    64 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    67 mg
  • Foszfor
    150 mg
  • Nátrium
    21 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    34.8 g
  • Cukor
    19 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    7.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    6 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    132 micro
  • Kolin:
    26 mg
  • Retinol - A vitamin:
    5 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    15 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    15 micro
Összesen 314 kcal
  • 12% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 10% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Mangán

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    95.2 g

Zsír

  • Összesen
    207.1 g
  • Telített zsírsav
    49 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    118 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    26 g
  • Koleszterin
    31 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3737.4 g
  • Cink
    17 mg
  • Szelén
    22 mg
  • Kálcium
    762 mg
  • Vas
    29 mg
  • Magnézium
    810 mg
  • Foszfor
    1805 mg
  • Nátrium
    247 mg
  • Réz
    7 mg
  • Mangán
    38 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    417.8 g
  • Cukor
    232 mg
  • Élelmi rost
    70 mg

VÍZ

  • Összesen
    87.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    73 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    38 mg
  • C vitamin:
    26 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    40 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1580 micro
  • Kolin:
    312 mg
  • Retinol - A vitamin:
    59 micro
  • α-karotin
    11 micro
  • β-karotin
    179 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    181 micro
Összesen 3761 kcal
  • 12% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 10% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Mangán

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11.5 g

Zsír

  • Összesen
    25.1 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    4 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    453 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    92 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    98 mg
  • Foszfor
    219 mg
  • Nátrium
    30 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    50.6 g
  • Cukor
    28 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    10.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    9 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    192 micro
  • Kolin:
    38 mg
  • Retinol - A vitamin:
    7 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    22 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    22 micro
Összesen 456 kcal

Elkészítés

  1. A lenmagot egy kis tálba rakjuk, és 3 ek vizet öntünk rá, félrerakjuk.
  2. A csokoládét durvára vágjuk.
  3. Késes aprítóban először a mogyorót kezdjuk darálni, majd hozzáöntjük a csicserit, az agavét meg a lenmagot. Egy tálba öntjük, beleforgatjuk a csokoládét.
  4. Két kanál segítségével (szerencsésebbek fagyis kanalat is használhatnak) 4 cm átmérőjű gombócokat formázunk.
  5. Sütőpapírral bélelt sütőlemezre rakjuk, és megsütjük. Tortarácson hagyjuk teljesen kihűlni.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 12 perc
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 28
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 2943
  • Feltöltés dátuma: 2013. január 11.

Ajánló

Csak ínyenceknek.

Receptkategóriák

Az ilyen fura receptek engem vonzanak magukhoz. Amikor először elkészítettem nem volt elég édes, a csoki nem volt valami jó (chocolate chips-et használtam, magyarul: csoki lencse?). A második alkalomnal meg nem raktam még bele lenmagot, mert elfelejtettem, hogy szétpereg, amiért nincs benne tojás. Szóval három a magyar igazság, a harmadik sikerült a legjobban, pedig a receptet már nem is találtam sehol. Az csak azért kellett volna, hogy sütés előtt vizes kézzel olyan formára alakítjuk, amilyenre szeretnénk, mert ez nem mozdul sütés alatt sehova. Ahogy bekerül a sütőbe, úgy jön ki. Ja, még kellett volna olyan mogyoróvajra vadászni, ami magas mogyorótartalmú (?) és nem a hagyományos, ami nagyon zsíros. Ezzel viszont nem gatyáztam, ezért daráltam mogyorót, abban elég magas a mogyorótartalom, igaz?

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így lesz olyan finom a francia hagymaleves, mint az étteremben

A legtöbben azért szeretnek étterembe járni, mert valljuk be, akadnak olyan klasszikus ételek, amelyek egyszerűen finomabbak, ha egy vendéglátóhely konyháján készítik el őket. Ha valaha is ettél már hagyományos francia hagymalevest étteremben, akkor biztosan téged is megbabonázott a forró, karamellizált hagymákkal teli és olvasztott sajttal csábító leves. Szerencsére otthon is elkészítheted ezt a fantasztikus fogást. Mai Napi Tippünkből kiderül, miként!