r
Nosalty Logó

Aioli alaprecept salátákhoz és sült húsokhoz

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojást tartalmaz
NS
Aioli alaprecept salátákhoz és sült húsokhoz
adag
Előkészítés
perc
  • 7% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 43% Zsír
Összesen 134 kcal
  • 7% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 43% Zsír
Összesen 536 kcal
  • 7% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 43% Zsír
Összesen 442 kcal
  • 7% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 43% Zsír
  • 43% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Nátrium
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    1.8 g

Zsír

  • Összesen
    13.3 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    109 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    77.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    19 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    2 mg
  • Foszfor
    45 mg
  • Nátrium
    5 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1.8 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    12.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    38 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    22 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    83 mg
  • Retinol - A vitamin:
    37 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    9 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    111 micro
Összesen 134 kcal
  • 7% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 43% Zsír
  • 43% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Nátrium
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.3 g

Zsír

  • Összesen
    53.2 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    16 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    25 g
  • Koleszterin
    434 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    311.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    24 mg
  • Kálcium
    77 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    7 mg
  • Foszfor
    178 mg
  • Nátrium
    22 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    7.3 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    51.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    152 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    12 mg
  • D vitamin:
    87 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    63 micro
  • Kolin:
    332 mg
  • Retinol - A vitamin:
    148 micro
  • α-karotin
    15 micro
  • β-karotin
    36 micro
  • β-crypt
    14 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    443 micro
Összesen 536 kcal
  • 7% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 43% Zsír
  • 43% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Nátrium
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6 g

Zsír

  • Összesen
    43.8 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    21 g
  • Koleszterin
    357 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    256.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    20 mg
  • Kálcium
    64 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    5 mg
  • Foszfor
    147 mg
  • Nátrium
    18 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    6 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    42.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    125 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    72 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    52 micro
  • Kolin:
    274 mg
  • Retinol - A vitamin:
    122 micro
  • α-karotin
    13 micro
  • β-karotin
    30 micro
  • β-crypt
    12 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    364 micro
Összesen 442 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A fokhagymát pépesre zúzzuk össze,majd keverjük össze a tojássárgákkal és a sóval, borssal.
  2. Ha a tojássárgába szórjuk a sót, szép sárga lesz az aioli.
  3. Lassan, cseppenként adjuk hozzá a kukoricacsíraolajat, miközben folyamatosan keverjük a szószt (lehetőleg habverővel).
  4. Majonézállagot kell kapjunk. Keverés közben, ha szükséges, adjunk hozzá langyos vizet is.
  5. Amikor összeállt, ízesítsük citromlével.
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 80
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 22
  • Össznézettség: 20057
  • Feltöltés dátuma: 2013. március 15.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Minden tiszteletem azoké, akik képesek salátán élni. Időnként engem is elkap a hév, hogy picit tegyek valamit az egészségemért. Ínyencként viszont nem elégszem meg a natúr salátával, muszáj valamilyen öntettel megbolondítanom az alapízeket. Szerencsére már nagyon sokféle kész öntet kapható, de szerintem az aioli mindezek között a legfinomabb. Azon kívül, hogy rettenetesen jól hangzik a neve, annyit érdemes róla tudni, hogy provanszál nyelven az ai fokhagymát, az oil pedig olajat jelent. Merthogy a marseille-i konyha remeke ez a húsokhoz, párolt zöldségekhez, salátákhoz nagyszerűen passzoló szósz, amit egyébként hagyományosan az ún. bouillabaise-hoz (halleves) is felszolgálnak. Készítésének éppen az a titka, mint a majonéznek (recept a blogomon): az olajat cseppenként adagoljuk hozzá, és közben folyamatosan habverővel keverjük a szószt.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek