hozzászólások (31)
188 recept
beállítások törlése
alapanyagok:
választott alapanyag:
    választott alapanyag:

      Hozzászólások (31)

      A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

      jegimacko
      jegimacko szo, 2012-02-18 21:18

      Kedves Zederta!

      Megcsináltam a kókuszgolyót a recepted alapján. Nem tudom megfogja-e enni valaki! :(( Biztos 100 gr kakaópor kell bele? Annyira keserű kakaós lett, hogy szinte ehetetlen, pedig én 70-80%-os keserűcsokikat eszem, de ez még nekem is húzós. Igaz, én jó minőségű holland kakaóport veszek. Nagyon bosszant, hogy az alapanyagok, és a jó kis házi baracklevár megy a kukába!

      zederta
      ze(n)derta / zederta v, 2012-02-19 03:04

      kedves Jegimackó!
      nagyon sajnálom, hogy nem az ízlésed szerinti lett a végeredmény! egyet tudok még javasolni, esetleg valamennyi darált keksz, és tej (esetleg cukor) hozzáadásával át tudod gyúrni a "tésztát".
      remélem ez segít!
      még egyszer sajnálom.
      üdv,
      toma

      tilia
      tilia cs, 2012-02-09 17:47

      Kedves Toma!
      Hát álmomban sem gondoltam, hogy réges rég (18 éve?!...) látott általános- és középiskolai iskolatársam receptjéből sütöttem a prószát... Hogy bárkit is kérdeztem felőled, a Budapesten kívül senki sem tudott rólad semmit, itt meg ,,találkozunk,,... És már csak hab a tortán, hogy Te is a bio élelmiszereket értékeled.
      A facebook még távol áll tőlem, számítógépet is csak nemrég vettünk, de majd igyekszem. Addig meg ha tudok, teszek fel egy elérhetőséget. (Remélem sikerül.)
      Minden jót! Ildi

      Zsókamama
      Zsókamama v, 2011-07-03 20:51

      Bocsánat,hogy nem avval kezdtem,amivel szándékoztam:Nagyon tetszenek a receptjeid! Változatos és sok benne a nagyon egészséges (pl.zabpehely) Én zabkorpát eszem reggelire,koleszterin ellen nagyon jó,hamar kész és ugyanúgy,ahogy a pehelyről írtad,délig elvan vele az ember. Jó lenne,ha sokan olvasnák és kipróbálnák! Félreértés ne essék,a csülökpörköltet nagyon szeretem,de bizonyos (szép)korban már gyakoribb az étlapon a szezámmag,mint a pacal ......

      zederta
      ze(n)derta / zederta sze, 2011-07-06 00:16

      kedves Zsókamama!
      egyetértek veled! nem szabad megfosztani magunkat az élvezetektől, bárkinek belefér egy-egy csülökpörkölt olykor-olykor. és abban is igazad van, hogy amit 20 évesen még mege(he)ttünk, nem biztos, hogy ugyanazt ehetjük évek múltán is. fontos a változatosság és a megfontoltság.
      további jó sütés-főzést és nagyon jó nyarat kívánok! sok-sok új ízzel és recepttel.
      üdv,
      toma

      Zsókamama
      Zsókamama v, 2011-07-03 20:40

      Már főztem töltött levelet, a szára megpárolva vetekszik a spárgával! Spenót szerűen is főztem, a Neten olvastam rakott mángoldról.
      Jostát ettetek már?

      Zsókamama
      Zsókamama szo, 2011-07-02 15:05

      Kedves Zederta!
      Fiatalasszony koromban nagyon sok jó,mára már elfeledett ételről,növényről hallottam a szomszéd néniktől.Azóta is szívesen főzök szezonjában.Sokan,ha hallják a mángoldot.rebarbarát,csak néznek,mert nem ismerik.Én viszont keresem a piacokon és találok is-hálisten.Viszont receptet nem nagyon találni hozzájuk .Te nem ismersz? Köszi

      zederta
      ze(n)derta / zederta v, 2011-07-03 07:36

      kedves Zsóka!
      igen, nagyon sokat lehet(ett) tanulni a szomszéd néniktől, akik még igazi alapanyagokból készítették az ételeket. a mánagoldot én spenót módjára szoktam készíteni, bár egy kicsit több főzést igényel, mivel keményebbek a levelei. de hallottam már töltökk mángoldról is, amit meg úgy tudok elképzelni, mint a töltött káposztát vagy szőlőlevelet.
      ha rákeresel az interneten, akkor biztosan fogsz találni majd még recepteket.
      üdv,
      toma

      Gyermely2009
      Gyermely2009 h, 2010-11-08 15:32

      Csodás az oldalad, örülök hogy idetaláltam.Sok mindent tanulok majd Tőled,Köszönöm!!!

      zederta
      ze(n)derta / zederta h, 2010-11-08 21:42

      kedves Gyermely2009!
      nagyon szépen köszönöm! ezen az oldalon sokmindent tanulhatsz. nagyon szuper receptek és valódi szakástehetségek vagyunk itt együtt ;-)
      üdv,
      toma

      NoSalty
      Nosalty / NoSalty szo, 2010-07-10 23:53

      Kedves toma!
      Három befőzős meggyes receptedet képpel és linkkel kiraktuk a facebook oldalunkra!
      NoSalty.hu

      Gargoyle
      P. / Gargoyle k, 2010-06-15 22:43

      Szia Toma!
      minap Bogi felvetette, hogy hiányolja a fényképeket egyes reglapokról. Nevezetesen, szépek a torták, meg a bográcsok, jelen esetben kavicsok, de olyan jó lenne látni, hogy ki az akivel beszélgetünk nap, mint nap. Így most arra jutottunk, hogy vesszük a bátorságot és megkérünk, hogy tegyél fel magadról fényképet, had ismerjünk meg.
      Persze, ha nem akarod, nem kell, de velünk együtt még nagyon sokan örülnének neki!
      Sok-sok puszi!
      Eszter

      Bia
      Bogi :o) / Bia k, 2010-06-15 22:41

      Kedves Zenderta,nagyon szépek a köveid,de én és még sokan mások látni szeretnénk az arcodat.Üdv:Bogi

      Grosseb
      Grosseb / Grosseb sze, 2010-01-27 20:55

      Szia!
      Én is feljelentkeztem erre az oldalra. Ígyekszem én is majd egyre több receptet megosztani, de addig is itt van egy finom desszert,ami csak úgy magában is nagyon finom. Mennyi idő alatt fogadnak el egy receptet???

      zederta
      ze(n)derta / zederta cs, 2010-01-28 00:26

      szeva Öcséd!
      Isten hozott! örülök, hogy Te is megosztod a kreációidat a nagyközönséggel. a recept elfogadása nem tart soká. a várakokó receptek számától függően 1-1,5 nap alatt kikerül a főoldalra.
      hajrá!

      Rixi
      Rixi cs, 2009-10-01 15:12

      Szia !

      Azt szeretném megkérdezni,hogy a szilvás-rácsosnál a tésztát nem kell önmagában egy kicsit "elősütni" ?? Egyszer csináltam valami hasonlót,és sajnos elázott a tészta,és ki kellett dobni,mert nagyon gusztustalan volt. Aztán később láttam valamelyik adón Rosmery-nél,hogy elősütötte valami rizst rakott bele,hogy ne púposodjon fel a tészta.
      Szóval,hogy kell-e előre sütni vagy nem,mert nem szeretnék még egyszer így járni.
      Válaszodat köszönöm előre is

      zederta
      ze(n)derta / zederta szo, 2009-10-03 10:52

      szia Rixi!
      én nem sütöm elő a tésztát. jó érett szilvával kell készíteni, meg egy nagy adag cukorral és akkor az egész majdhogy lekvárrá sül össze. érdemes közepes lángon sütni, hogy a tésztának és a szilvának is legyen ideje megsülni. egyébként szerintem a szilva alá lehet rakni némi bűzadarát vagy zsemlyemorzsát, az felszívja kicsit az extra nedvességet.
      remélem legközelebb sikerrel jársz!
      üdv,
      xxx
      toma

      ui.: ja most látom csak, hogy a búzadarát már írtam a receptben is ;-)

      Rixi
      Rixi szo, 2009-10-03 17:54

      Köszönöm a válaszodat,csak alig találtam meg :):):) Most keveredtem erre az oldalra,de nagyon tetszik :):) Köszi még egyszer !!

      zederta
      ze(n)derta / zederta h, 2009-10-05 21:32

      szia Rixi!
      nagyon szívesen. érdemes figyelni a mail-jeidet, mert oda mindig kapsz értesítést az üzenetekről.
      további jó főzőcskézést!
      üdv,
      toma

      buswoman86
      buswoman86 h, 2009-06-01 12:03

      Hmmm... Kínos... Elsiklottam a tahini felett. Biztos nem akartam, hogy legyen benne, ezért képzeltem annak :) Egyébként semmi bajom vele, gondolom szeretem - bár magában még sose kóstoltam -, csak sajnos elég nehezen beszerezhető :-/

      zederta
      ze(n)derta / zederta h, 2009-06-01 23:10

      semmi probléma! milyen csodálatosan képes kiszűrni az ember agya a nemkívánatos dolgokat, nem?
      egyébként otthon is nagyon egyszerűen el tudod készíteni a tahinit (az alapanyagok között belinkeltem). önmagában meglehetősen tömény az íze, de már láttam olyat, hogy egyszerűen zöldségdarabokat mártogatunk bele, és úgy esszük.

      buswoman86
      buswoman86 szo, 2009-05-30 19:39

      De jó hallani, hogy mások is használnak bio alapanyagokat! Rám ezért még mindig furán néznek - bár tény, hogy nem is mindig áll módomban ezeket használni... Örülök, hogy rátaláltam ezekre a receptekre - különösen a tahinimentes humuszra :) Köszi ze(n)! :)

      zederta
      ze(n)derta / zederta v, 2009-05-31 20:49

      kedves Buszos Hölgy!
      nagyon köszönöm a kedves szavakat. nem mondom, hogy nekem nem kell időről időre megvívni a "mi-értelme-a-bionak" meg "honnan-tudod-hogy-bio?" csatát... de erre én mindig azt mondom, hogy próbálja ki, és majd a tapasztalat bizonyít.
      egyébként nem értem a "tahinimentes" humuszt. most újra megnéztem, és ahogy emlékeztem is rá, van a receptemben tahini. miért, nem szereted?
      további szép hétvégét!
      áldott Pünkösdöt!
      xxx
      t

      zederta
      ze(n)derta / zederta k, 2009-01-13 21:16

      szia Marcipán!
      igen, szoktam próbálkozni. tavaly részt vettem egy indiai vegetáriánus főzőtanfolyamon, úgyhogy ott sikerült ellesnem jópár fogást, amiket azóta is nagyon szívesen főzök.
      az indiai konyhaművészetet egyébként nem nehéz elsajátítani, és otthon is könnyű elkészíteni az étkeket, ha van az embernek egy jó wok a tulajdonában, illetve miután kisebb vagyont fektetett a fűszerekbe ;-)
      ismerősökkel összefogva megosztoztunk azon, hogy ki milyen fűszert vásárol meg, azátán meg csere-berélünk egymás között ;-)))
      további jó főzőcskézést, és várom a receptjeidet.
      xxx
      toma

      Marcipán
      Marcipán / Marcipán v, 2009-01-18 16:35

      Sejtettem ;)
      Csak nem a Govinás Mahadzsannál végezted a tanfolyamot?
      Az Aszafoetidát mellőzni szoktam, mert nem szeretjük, de lehet pótolni hagymával, fokhagymával, borssal vagy egyszerűen elhagyom.
      Egyetértek, hogy nem nehéz, annál finomabbak az indiai ételek.
      Ami a fűszereket illeti, tényleg kisebb vagyon beszerezni, de szerencsére már szupermarketekbe is megtalálni őket és nem muszáj az Ázsiába menni érte, plusz mi az átlagos 7 fűszerből vagy pár fűszekeverékből párat elhagyunk és kicsit hazai ízek felé terelgetjük az ízvilágát az ételeknek. Így a gyomrunk is jobban bírja ;)
      Feltöltöttem pár receptet, de még nem aktívak...

      üdv
      TMA

      Marcipán
      Marcipán / Marcipán k, 2009-01-13 14:54

      Szia!

      Látom Te is ismered az indiai konyha finomságait.
      Hamarosan én is feltöltök pár receptet, ajánlom figyelmedbe, hátha tudok neked újat mutatni...

      Westbalkán
      Bloemcake / Westbalkán sze, 2008-05-21 17:38

      Szia Zenderta, nagyon tetszik ez a natur vonal amit viszel, én még csak mostanában kezdek ráugrani a bio dolgokra, eddig azt hittem, hogy egy kicsit egysíkú, de nálad látom, hogy ez abszolút nem így van!

      zederta
      ze(n)derta / zederta sze, 2008-05-21 21:49

      én is hasonló folyamaton mentem keresztül. eleinte csak leginkább saláta meg tejtermékek szerepeltek az "étlapomon", de az tényleg nem nevezhető sem változatosnak, sem kielégítő tápláléknak. aztán kaptam egy remek vegetáriánus szakácskönyvet, és abban olvastam nagyon sok receptet, amiket aztán saját ízlésem szerint alakítottam. pont most néztem át az eddigi receptjeimet, s bár nem vagyok vegetáriánus, de érdekes mód csak zöldséges recepteket tettem fel eddig. talán nem is véletlenül...