hozzászólások (164)
281 recept
beállítások törlése
alapanyagok:
választott alapanyag:
    választott alapanyag:

      Hozzászólások (164)

      A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

      vmzsuzsa
      vmzsuzsa h, 2016-09-12 23:16

      Kedves Fahéj! Eddig már olyan sok jó ötletet kaptam tőled. Most nem a sütés-főzéssel van gondom, hanem a Nosaltyn nem találom sehol a "Mi van a hűtődben?" rovatot. Csak én nem találom, vagy megszüntették? Olyan sokszor tudtam vele gyorsan receptet találni a meglévő alapanyaghoz. Ha tudsz valamit erről, kérlek írd meg. Köszönettel Zsuzsa.

      witch
      witch / witch sze, 2016-09-14 15:40

      Sajnos nekem sem latszik a "Mi van a hutodben". Tudom, hogy hol kellene legyen, mert gyakran hasznalom, de elvarazsolta magat. :o)

      Szalánczi Anna
      panno / Szalánczi Anna sze, 2016-09-14 18:26

      Kedves witch!
      A "Mi van a hűtődben" funkció lekerült a lap aljára, görgess lejjebb a kurzoroddal, majd a "Kategóriák" felirat alatt (és a "Kalkulátorok" felett) találod a "Mi van a hűtődben" feliratot. Erre, ha rákattintasz, megjelenik a kívánt oldal.:)
      Remélem, tudtam segíteni.
      Üdvözlettel:
      Szalánczi Anna
      NoSalty

      gubigabi
      Gubigabi / gubigabi szo, 2016-04-09 17:46

      Kedves Fahéj!
      Már rég jártam az oldalon, de szokás szerint Nálad kötöttem ki. A receptkönyvem tele van fantasztikus alkotásaiddal. Gratulálok a sikeredhez és szívből köszönöm a sok-sok virtuális finomságot! Szeretettel ölellek. Gubigabi

      Fahéj
      Fahéj / Fahéj szo, 2016-04-16 16:49

      Kedves Gabi!
      Nagyon köszönöm a kedves szavakat. Örülök, ha tetszenek a receptjeim. A te alkotásaid is nagyon guszták, és gyönyörű tortákat sütsz. De én most a joghurtszószos húsgombócaiddal szemezgetek. Amint szerzek marhahúst, el is készítem. :)
      Szeretettel üdvözöllek: Fahéj

      witch
      witch / witch szo, 2016-02-20 14:54

      Gratulalok kedves Eva!
      Egyaltalan nem meglepo, hogy ilyen sokan szeretik nezegetni meg elkesziteni a receptjeidet. :o) Az sem veletlen, hogy a Te finomsagodat sutottek meg a legtobben az elmult ket evben.

      L♥ve, Aniko

      Fahéj
      Fahéj / Fahéj szo, 2016-02-20 15:27

      Kedves Anikó!
      Köszönöm!
      Én is nagyon szeretem a te receptjeidet. Mi már régi-régi nosalty-sok vagyunk, mondhatni jó ismerősök. Mikor receptet keresgélek, mindig előnyben részesítem a jól ismert szakácstársakat, amilyen te is vagy.
      Szeretettel üdvözöllek: Fahéj

      Makkermanó
      Makkermanó / Makkermanó p, 2016-02-19 17:54

      Drága Éva! Írtam neked emilt. Nem tudom, megkaptad-e; remélem, nem a spam-ek között landolt. Millió puszi: Gabi

      Fahéj
      Fahéj / Fahéj szo, 2016-01-16 00:09

      Köszönöm, hogy felhívtad rá a figyelmemet! Én a Nosalty-n láttam a cikket, de ezt a HVG-set még nem. Örülök és büszke vagyok. :)
      Szeretettel üdv: Fahéj

      Perczelné Pekó Zsuzsanna
      Zsuzsianyu / Perczelné Pekó Zsuzsanna szo, 2015-08-22 18:26

      Kedves Fahéj! nagyon szeretem a receptjeidet. mindig pontosan, precízen leírod, hogy mit hogy kell elkészíteni! én még új vagyok a regisztrált szakácsok között, de már sok receptedet kipróbáltam. most mégis egy személyes kéréssel fordulok hozzád: valahogy nem vagyok jó viszonyban a kelt tésztákkal. van valami titkos recepted, vagy technikád? már elég sok félét kipróbáltam, de lapos, rossz ízű lesz a végeredmény :-( nem tudom mit rontok el, de dühít a sok munka utáni kudarc :-( segítségedet előre is köszönöm!

      Fahéj
      Fahéj / Fahéj k, 2015-08-25 18:14

      Kedves Zsuzsa!
      Az első kelt tésztám egy kalács volt, és elárulom, olyan kemény és száraz lett, hogy elkönyveltem, én sose tudok majd ilyesmit készíteni. Csodáltam anyósomat a kelt tésztái miatt. Aztán egyszer csak megfordult a kocka, és már ő kért mindig, hogy én készítsem a kelt tésztákat a közös ünnepekhez. Ezt csak azért írtam, hogy tudd, nem reménytelen. Nincs titkos receptem. Nem tudom, mivel dagasztod, de azon is sok múlik. Jó, ha van kézi robotgép, azzal könnyebb. De kézzel se ördöngösség. Jól ki kell dolgozni, amíg nem csak hogy összeáll, de nem szakadós, hanem nyúlós lesz. Fontos, hogy az élesztőhöz mikor felfuttatjuk,tegyünk egy kevés cukrot a tejbe, mert attól hamarabb felfut. Szobahőmérsékletű helyen kell dolgozzunk, minden, amit beleteszünk, legyen langyos, de nem forró. Ki kell várni, amíg megkel, vagyis kb. kétszeresére megduzzad. Amikor formázzuk, nem szabad agyonnyomorgatni. És sütés előtt a megformázott tésztát szintén keleszteni kell másfélszeresére. A sütő hőfoka se mindegy. Nagy általánosságban a 180 fok a jó. Ha túl forró, kívül megég, belül nyers marad. Ha nem elég meleg a sütő, akkor meg kiszárad a tészta. Nagyon sokat számít a tapasztalat, mert egy-két kevéssé sikerült kelt tészta után mindig változtatunk valami kicsit az elkészítésén, és egyre jobb lesz. Szerintem az egyszerűbb fajtákkal próbáld először. Ajánlom a vaníliás csigámat, a sajtos stanglit vagy a juhtúrós borjúkötelet(akár juhtúró nélkül). A lángosom is nagyon egyszerű. Annak meg az a lényege, hogy jó forró olajban süsd. Próbáld meg valamelyiket, és ha valami probléma adódik, nyugodtan írd meg nekem, szívesen segítek, ha tudok.
      Jó próbálkozást! És ne félj tőle. :)
      Üdv: Fahéj

      Kitsifetske
      Kitsifetske sze, 2015-05-20 17:09

      Zseniális receptjeid vannak, mindig megmentesz a teljes kudarctól, köszönöm Fahéj! Üdv Münchenből, egy hű olvasód...

      Fahéj
      Fahéj / Fahéj cs, 2015-05-21 18:51

      Kedves Kitsifetske!
      Nagyon megtisztelsz az elismerő szavaiddal. Remélem, egyik receptemben sem fogsz csalódni. Jó sütés-főzést kívánok neked ott a távolban!
      Üdvözlettel: Fahéj

      marti48
      Marti48 / marti48 szo, 2014-12-27 21:36

      Kedves Fahej,

      nagyon boldog, sikeres Ujevet, es jo egeszseget kivanok szeretettel:
      Marti

      frenchbullie
      frenchbullie / frenchbullie k, 2014-12-23 21:41

      Éva, kedves!

      Nagyon nagyon boldog karácsonyi ünnepet, az újévre pedig sok sok örömteli főzéssel-sütéssel töltött napot kívánok!
      Üdvözlettel: Anita

      imarton
      imarton p, 2014-10-03 07:53

      Kedves Fahéj!
      Visszajáró látogatod vagyok, amióta felfedeztelek. Remek, megbizható receptjeid vannak. Láttukon csak nyelek nagyokat. Gratulálok és várom az újabb finomságok leirását. Minden jót kivánok szeretettel,

      Fahéj
      Fahéj / Fahéj p, 2014-10-10 17:04

      Kedves Imarton!
      Nagyon köszönöm az elismerő szavakat! Mostanság kevés időm van, de ha több lesz, ígérem, teszek még fel receptet.
      Üdvözlettel: Fahéj

      Jude72
      Jude72 k, 2014-09-02 11:36

      Kedves Fahéj!
      Már a második főztödet próbálom ki, a bableves nagyon bejött, most pedig a karfiol levest fogom kipróbálni. Ha az is okés lesz, hozzám jönnél feleségül? (bár a férjemmel lenne egy kis gond) Imádlak!
      Judit

      Fahéj
      Fahéj / Fahéj h, 2014-09-08 19:00

      Kedves Judit!
      Először is bocs, de nem kapok értesítést, ha itt kapok hozzászólást, úgyhogy nem vettelek észre, csak ma. Másodszor meg: :DDD! Harmadszor: hogy sikerült a karfiolleves? Csak a férjed védelmében kérdezem... :)))
      Üdv: Fahéj

      szmarti
      szmarti / szmarti szo, 2014-08-09 14:20

      Gratulálok a mai népszerűségedhez! (Én meg kb. 1 év után rájöttem, hogy jelszó-emlékeztető is van a világon :-) )

      Fahéj
      Fahéj / Fahéj szo, 2014-06-14 21:44

      Épp most vettem észre, hogy receptjeim nézettsége átlépte az ötmilliót!!!!!
      Nagyon köszönöm mindenkinek, aki csak egy pillantást is vetett rájuk! És duplán azoknak, akik rendszeresen "visszajárnak" az oldalamra, s főzik-sütik az ételeimet.
      Szeretettel üdvözöllek Benneteket! Fahéj

      Kikianyu
      Kikianyu / Kikianyu sze, 2014-06-11 14:34

      Kedves Fahéj!
      Új tag vagyok itt és megmondom őszintén a Te oldalad inspirált arra, hogy regisztráljak. 11 éves korom óta aktív tagja vagyok a konyhának. Édesanyám mozgássérült volt, ezért már korán meg kellett tanulnom főzni, hiszen én főztem a családra. Több, mint 30 év telt el azóta és rengeteg receptet gyűjtöttem össze. Igyekszem én is hasznosítani mások receptjeit és remélem az én ötleteim is finom ebédeket varázsolhatnak majd más családok asztalaira. Már csak egy pár fotó kell és elkezdem feltölteni oldalamat. A Te receptjeidből már nagyon sokat kipróbáltam, így ízletes ebédeket tálalhattam családomnak. Köszönöm a sok finomságot! :) További jó konyhaművészkedést kívánok!!!! :)

      Fahéj
      Fahéj / Fahéj szo, 2014-06-14 21:37

      Kedves Kiki!
      Nagyon megtisztelők számomra a szavaid. Köszönöm szépen az elismerést. Nekem is rengeteg receptem van, és sok közülük még kipróbálásra vár. Talán örökre, mert sajnos, időm egyre kevesebb van a "kísérletezésre", pedig nagyon nagy kalandnak és izgalmas szórakozásnak tartom az újonnan szerzett receptek kipróbálását. Örülök, hogy regisztráltál, és kíváncsian várom a feltöltött receptjeidet. :)
      Neked is jó sütés-főzést kívánok! Üdvözlettel: Fahéj

      anyanéna
      anyanéna / anyanéna szo, 2014-01-11 16:19

      Kedves Fahéj! Van -e egy jó kis vaniliás kifli recepted amit elkészíthetnék???
      Csodálatos minden recepted amiket eddig láttam és amiket kipróbáltam.
      Köszönöm!!

      Fahéj
      Fahéj / Fahéj szo, 2014-01-11 18:29

      :))) 20 dkg vaj, 28 dkg liszt, 7 dkg porcukor, 10 dkg darált mandula vagy dió, csipet só. Gyorsan összegyúrjuk, daraboljuk, kis kifliket sodrikálunk, közepes tűznél épphogy sütjük, még melegen erősen vaníliás porcukorba forgatjuk. Jó étvágyat!
      Üdv: Fahéj

      makutyi
      makutyi sze, 2014-01-08 20:37

      Fantasztikus receptek, imádom a hagyományos ízeidet! Minden jót kívánok!
      üdv: makutyi

      Fahéj
      Fahéj / Fahéj szo, 2014-01-11 18:30

      Nagyon köszönöm! Neked is további jó sütés-főzést! Üdvözlettel: Fahéj

      ilus74
      Iluska / ilus74 p, 2013-12-27 16:06

      Hópihécske száll az égen, Kis csengettyű szólal szépen.
      Az angyalok ma táncra kelnek,Gyertyafényben énekelnek,
      Mosolyogva mondják neked: BÉKÉS BOLDOG ÚJ ÉVET! Iluska

      Intel
      Intel k, 2013-12-24 00:25

      Kedves Fahej, teljes tanacstalansagomban igy 23-an ejjel elkezdtem bujni a Nosaltyt, talan talalok valamit, valami erdekeset, egyszerüt (beteg vagyok epp), de szepet. Es RAD talaltam. Atneztem 3 oldal receptet es ugy felvillanyozodtam, hogy azt sem tudom hany fele kajat csinaljak holnap. Sajnos ma mar nem lehet, este van, mindenki alszik :) Köszönöm!!! Megmentetted a karacsonyomat!
      Intel

      Fahéj
      Fahéj / Fahéj szo, 2013-12-28 09:09

      Kedves Intel!
      Megtisztelő, amit írtál.
      Remélem, azóta már kiderült, hogy nem hiába választottad az én receptjeimet. Mi volt a menü? Nagyon kìváncsi vagyok. És azt is remélem, hogy jobban vagy.
      Kìvánok az új évre egészséget, boldogságot!
      Üdvözlettel: Fahéj

      gregoreva
      Éva-Anyóca / gregoreva h, 2013-12-23 12:59

      Kedves Fahéj!
      Köszönöm finomságos étel és süti receptjeidet, amit szorgalmasan készítek. :)
      Várom a sok új ötletedet. :)
      Áldott, békés, boldog karácsonyi ünnepeket kívánok neked és családodnak, - egészségben gazdag, békés, türelemmel teli új esztendőt! :)
      Éva-Anyóca

      Vass Éva
      Évi néni / Vass Éva v, 2013-12-22 18:06

      Drága Fahéj!

      Kívánok neked áldott Karácsonyt és sikerekben gazdag, boldog Új Eszetendőt!

      Szeretettel ölel: Éva

      csikipi
      Csiki Piroska / csikipi v, 2013-12-22 15:42

      Drága Fahéj!
      Gratulálok a top szakács címhez és egyben kívánok lelkiekben gazdag karácsonyi ünnepeket és nagyon boldog új esztendőt. Szeretettel. Piroska

      witch
      witch / witch v, 2013-12-22 15:10

      Kedves Fahej/Eva!
      Boldog, meghitt karacsonyt es bekes, boldog uj esztendot kivanok Neked meg a kedves csaladodnak!
      udv:Aniko

      marti48
      Marti48 / marti48 v, 2013-12-22 14:46

      Keves Fahej,

      szeretettel kivanok bekes es meghitt Karacsonyi Ünnepeket, es sok JOT az Uj Evben!

      Marti