r
Nosalty Logó

Zöldséges ragu bulgurral

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Gizi
Zöldséges ragu bulgurral
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 3% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 6% Zsír

Zöldségragu

Bulgur

Összesen 515 kcal
  • 3% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 6% Zsír

Zöldségragu

Bulgur

Összesen 2059 kcal
  • 3% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 6% Zsír

Zöldségragu

Bulgur

Összesen 82 kcal
  • 3% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 81% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Lut-zea
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    13.7 g

Zsír

  • Összesen
    30.9 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    880.1 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    79 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    134 mg
  • Foszfor
    240 mg
  • Nátrium
    419 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    49.7 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

VÍZ

  • Összesen
    415.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    105 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    57 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    201 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    91 micro
  • Kolin:
    35 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    101 micro
  • β-karotin
    1206 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    2573 micro
  • Lut-zea
    4154 micro
Összesen 515 kcal
  • 3% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 81% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Lut-zea
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    54.9 g

Zsír

  • Összesen
    123.8 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3520.4 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    316 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    534 mg
  • Foszfor
    961 mg
  • Nátrium
    1676 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    8 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    198.9 g
  • Cukor
    29 mg
  • Élelmi rost
    39 mg

VÍZ

  • Összesen
    1661 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    420 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    226 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    805 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    17 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    362 micro
  • Kolin:
    141 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    404 micro
  • β-karotin
    4824 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    10292 micro
  • Lut-zea
    16615 micro
Összesen 2059 kcal
  • 3% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 81% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Lut-zea
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    2.2 g

Zsír

  • Összesen
    4.9 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    139.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    13 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    21 mg
  • Foszfor
    38 mg
  • Nátrium
    66 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    7.9 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    65.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    17 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    32 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    6 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    16 micro
  • β-karotin
    191 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    408 micro
  • Lut-zea
    658 micro
Összesen 82 kcal

Hozzávalók

Zöldségragu

Bulgur

Elkészítés

Zöldségragu

  1. A patisszont, a cukkinit, és a paradicsomot vágjuk fel kisebb kockákra (zsengét válasszunk, és akkor héjával együtt kockázhatjuk).
  2. A vöröshagymát pucoljuk meg, majd vágjuk fel apróra. A petrezselyemzöldet szintén vágjuk apróra.
  3. Egy wokba (v. serpenyőbe) hevítsük fel az olajat, majd adjuk hozzá az apróra vágott vöröshagymát, és kezdjük el párolni.
  4. Amikor már kissé összeesett, adjuk hozzá a felkockázott patisszont, majd pár perc után a cukkinit is. Ezután ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, szórjuk meg ételízesítővel, és szerecsendióval, majd félig lefedve, pároljuk roppanósra a zöldségeket.
  5. Amikor a zöldségek már roppanósra párolódtak, szórjuk meg az apróra vágott petrezselyemzölddel, majd adjuk hozzá a mascarponét is. Óvatosan forgassuk össze, majd pároljuk még pár percig. (közben kóstoljuk, és ha szükséges, ízesítsünk utána)
  6. Végül adjuk hozzá a szintén felkockázott paradicsomot, majd óvatosan forgassuk, rázogassuk össze, majd pároljuk még 1-2 percig. Ezután vegyük le a tűzről, fedjük le, és tálalásig tartsuk melegen.

Bulgur

  1. A bulgurt kétféleképpen készíthetjük el. A bulgurt öntsük fel a dupla mennyiségű vízzel, majd sózzuk és keverjük össze. Ezután lassú tűzön addig főzzük, még teljesen magába szívja az összes vizet, és megpuhul.
  2. Ízlés szerint a bulgurt felönthetjük forró vízzel, melybe elkevertük a sót, majd fedjük le, és addig hagyjuk, még teljesen felszívja az összes vizet. Én felöntöttem a meleg-sós vízzel, majd lefedtem a jénai tálat, betettem a mikróba, és 300 W-on, 25 perc alatt készre főztem.
  3. Tálaláskor szedjük a bulgurt tányérra, majd kanalazzuk rá a zöldséges ragut, és úgy kínáljuk.
  • Receptkönyvben: 90
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 32
  • Össznézettség: 14365
  • Feltöltés dátuma: 2021. május 11.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Hozzávalók

Zöldségragu

Bulgur

Címlapról ajánljuk

Heti Menü – 30 perces ételeinkhez epres sütemények társulnak

„Eper nélkül mit érek én?" – kérdezhetné minden eperrajongó, és joggal. Drága, kevés az igazán finom (főleg hazai), de ha beleharapunk, pár percre tökéletes boldogság lesz úrrá rajtunk. Együnk, ameddig szezon van, és tegyük/süssük pazar sütikbe (is)! A héten minden napra jut egy epres édesség, természetesen levessel és főfogással: ezek pedig mind gyors, 30 perc körüli receptek lesznek!

Nosalty

További cikkek

Ezért nem mindegy, hogyan kerül a cukor a lekvárba

Annak ellenére, hogy a legtöbb lekvár receptje pokolian egyszerű (hiszen csak gyümölcsből, cukorból és esetleg dzsemfixből áll), nem érdemes félvállról venni a befőzés folyamatát. Minden mozzanatnak megvan a maga fontossága: így a cukor hozzáadásának is.