r
Nosalty Logó

Zöldséges-kapros lazacleves

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Gizi
Zöldséges-kapros lazacleves
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 3% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 371 kcal
  • 3% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 1488 kcal
  • 3% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 49 kcal
  • 3% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 91% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    24 g

Zsír

  • Összesen
    20 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    67 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1093.6 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    36 mg
  • Kálcium
    200 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    88 mg
  • Foszfor
    387 mg
  • Nátrium
    374 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    27.4 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    680 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    746 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    71 mg
  • D vitamin:
    326 micro
  • K vitamin:
    25 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    156 micro
  • Kolin:
    100 mg
  • Retinol - A vitamin:
    105 micro
  • α-karotin
    1867 micro
  • β-karotin
    4666 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    1379 micro
Összesen 371 kcal
  • 3% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 91% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    96 g

Zsír

  • Összesen
    79.8 g
  • Telített zsírsav
    30 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    25 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    270 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4374.3 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    143 mg
  • Kálcium
    799 mg
  • Vas
    21 mg
  • Magnézium
    353 mg
  • Foszfor
    1547 mg
  • Nátrium
    1496 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    109.4 g
  • Cukor
    35 mg
  • Élelmi rost
    32 mg

VÍZ

  • Összesen
    2720.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2982 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    13 micro
  • E vitamin:
    12 mg
  • C vitamin:
    283 mg
  • D vitamin:
    1305 micro
  • K vitamin:
    101 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    35 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    626 micro
  • Kolin:
    401 mg
  • Retinol - A vitamin:
    421 micro
  • α-karotin
    7469 micro
  • β-karotin
    18665 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    2 micro
  • Lut-zea
    5518 micro
Összesen 1488 kcal
  • 3% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 91% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.1 g

Zsír

  • Összesen
    2.6 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    9 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    142.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    26 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    50 mg
  • Nátrium
    49 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    3.6 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    88.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    97 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    43 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    20 micro
  • Kolin:
    13 mg
  • Retinol - A vitamin:
    14 micro
  • α-karotin
    244 micro
  • β-karotin
    609 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    180 micro
Összesen 49 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A bőr nélküli lazacfilét vágjuk fel kisebb kockákra. A zöldséget és a sárgarépát pucoljuk meg, majd vágjuk fel ízlés szerint. A vöröshagymát és a fokhagymát pucoljuk meg, majd vágjuk fel apróra. A kaprot szintén vágjuk fel apróra. A gombát alaposan csepegtessük le, majd vékonyan szeleteljük fel.
  2. Az olajat és a vajat hevítsük fel, majd adjuk hozzá az apróra vágott vöröshagymát, és pároljuk üvegesre.
  3. Ezután keverjük hozzá az apróra vágott fokhagymát, pár pillanat múlva a feldarabolt zöldséget és sárgarépát, majd pároljuk pár percig.
  4. Ezután szórjuk meg a liszttel, keverjük alaposan össze, majd öntsük fel a vízzel, sózzuk, borsozzuk, szórjuk meg az ételízesítővel, facsarjuk bele a citromlevet, majd főzzük a zöldségeket félpuhára. (citromlevet ízlés szerint tegyünk bele, nehogy túl savanyú legyen majd a leves)
  5. Amikor a zöldségek már félpuhára főttek, szedjünk pár kanál levet a tejfölre, keverjük simára, majd csorgassuk a levesbe. (Én mielőtt a levesbe csorgattam, előtte egy szűrőn átszűrtem, hogy csomómentes és szép selymes legyen majd a leves.)
  6. Ezután adjuk a leveshez a felszeletelt gombát, a feldarabolt lazacfilét, majd főzzük még kb. 10 percig. Ekkor adjuk hozzá az apróra vágott kaprot, majd 1-2 perc után zárjuk el a gázt, és tálalásig hagyjuk lefedve az edényt. (közben kóstoljuk, és ha szükséges ízesítsünk utána)
  7. Tálalás előtt merjük a levest tányérba, majd úgy kínáljuk. Ízlés szerint apróra vágott kaporral is megszórhatjuk. A lazac helyett ízlés szerint afrikai harcsafilével is készíthetjük a levest.
  • Receptkönyvben: 20
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 607
  • Feltöltés dátuma: 2023. február 13.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek