r
Nosalty Logó

Zöldbableves gazdagon Juhász István konyhájából

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Juhász István
Zöldbableves gazdagon Juhász István konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 6% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 396 kcal
  • 6% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 2385 kcal
  • 6% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 53 kcal
  • 6% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    12.2 g

Zsír

  • Összesen
    28.4 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    52 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2574 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    189 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    39 mg
  • Foszfor
    146 mg
  • Nátrium
    2181 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    15.8 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    157.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    151 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    23 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    162 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    49 micro
  • Kolin:
    26 mg
  • Retinol - A vitamin:
    87 micro
  • α-karotin
    61 micro
  • β-karotin
    725 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    984 micro
Összesen 396 kcal
  • 6% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    73.5 g

Zsír

  • Összesen
    170.4 g
  • Telített zsírsav
    69 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    45 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    15 g
  • Koleszterin
    309 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    15443.9 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    85 mg
  • Kálcium
    1135 mg
  • Vas
    17 mg
  • Magnézium
    234 mg
  • Foszfor
    876 mg
  • Nátrium
    13088 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    95 g
  • Cukor
    31 mg
  • Élelmi rost
    19 mg

VÍZ

  • Összesen
    947.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    904 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    12 mg
  • C vitamin:
    140 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    971 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    293 micro
  • Kolin:
    155 mg
  • Retinol - A vitamin:
    521 micro
  • α-karotin
    364 micro
  • β-karotin
    4352 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    5905 micro
Összesen 2385 kcal
  • 6% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    1.7 g

Zsír

  • Összesen
    3.9 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    7 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    349.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    26 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    5 mg
  • Foszfor
    20 mg
  • Nátrium
    297 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    2.2 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    21.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    20 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    22 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    7 micro
  • Kolin:
    4 mg
  • Retinol - A vitamin:
    12 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    99 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    134 micro
Összesen 53 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A friss zöldbabot/vajbabot megtisztítjuk, megmossuk, és 2 cm-es darabokra vágjuk rézsútosan. A vöröshagymát, fokhagymát szintén tisztítjuk, megmossuk, és feldaraboljuk, illetve ha nincs csontlevünk, akkor a többi zöldséget is.
  2. Az olaj egy részén megdinszteljük a vöröshagymát, majd hozzáadjuk a fokhagymát, vajbabot (a zöldségeket is), sózzuk, fűszerezzük, és a csontlével puhára pároljuk (kb. 20-25 perc).
  3. Míg a leves fő, felkarikázzuk a szalámit, a virslit, és kanálnyi zsiradékon megpirítjuk.
  4. Ha a zöldségek megpuhultak, akkor a maradék olajból és a lisztből rántást készítünk, és a levesből néhány kanálnyi főzőlével hígítjuk, majd kevergetés közben a levesbe öntjük, felforraljuk.
  5. A tejfölt kikeverjük pici forró levessel, ezt is kevergetés közben a leveshez adjuk, majd beletesszük a virsli- és szalámikarikákat, és az egészet felforraljuk. A tűzről lehúzzuk, és ízlés szerint ecetezzük.
  • Elkészítettem: 100 alkalommal
  • Receptkönyvben: 35
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 2603
  • Feltöltés dátuma: 2020. június 23.

Ajánló

Házi csipetkével nagyon ízletes és kiadós, vagy a story-ban említett tejfölös galuskával.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Zöldbableves gazdagon Juhász István konyhájából
Juhász István 36 recept

Viszonylag gyorsan elkészíthető, és mivel a klasszikus levest gazdagítottam csípős szalámi- és virslikarikákkal, így igazán laktató is. Tovább gazdagíthatjuk, ha tejfölös galuskával tálaljuk.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek