Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Hűsítő zöldbableves

Hűsítő zöldbableves
Hűsítő zöldbableves
45 perc / előkészület: 15 perc főzés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (5)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Mindig szerettem a hideg leveseket, de a habarást  nem szerettem elkészíteni, a liszt hízlal, stb.

Egyszer csak úgy gondoltam, hogy nem habarom be, csak felöntöm tejjel. Olyan jó íze lett így, hogy nyáron ez a kedvenc levesem, és még nem is hízlal.

Több helyen meséltem az imádott  levesemről, hát néztek rám nagy szemekkel. Egyszer vittem a kollegáimnak, hogy kóstolják meg, csak akkor hitték el, milyen finom ez a hideg zöldbableves.

Mindenkinek ajánlom, aki szereti a zöldbabot, és csak hidegen érdemes fogyasztani. :)

hozzávalók / 4 adag

alapanyagok

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A zöldbabot megtisztítjuk, feldaraboljuk, és odatesszük főni.
  2. Annyi vizet teszünk rá, amennyi jól ellepi, belerakjuk a sót és a kapor felét.
  3. Amikor megfőtt a bab, egyszerűen beleöntjük az 1 lt tejet, és beletesszük a maradék kaprot, felfőzzük és lehűtjük.
  4. Hidegen tálaljuk, aki szereti, vághat bele csípős zöldpaparikát, úgy még finomabb.
  • elkészítettem: 30 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 14 527
elküldve: 3
receptkönyvben: 85
elkészítve: 3/7
Facebookon megjelent: -

szakács

szűcs marianna

Mióta szakács: 2012.07.01.
3 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan lépegető, Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
mikor: mindig, ebéd, uzsonna, vacsora
költség egy főre: olcsó receptek
kalória: alacsony
diéta: cukormentes, gluténmentes, tojásmentes
nehézség: könnyű
kategória: levesek
szezon: nyár
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szakács elkészítette: család kedvence receptek
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: leves
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

hideg zöldbableves, zöldbableves habarás nélkül, tejes zöldségleves hidegen

Hozzászólások (5)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

szullone
szullone Sat, 2019-07-13 06:20

Nálunk is készül ilyen leves. Édesanyám felvidéki származású. Onnan hozta magával ezt a a receptet. Annyi a különbség, hogy mi fokhagymát és babérlevelet is teszünk bele. Tálaláskor pár csepp ecetet is szoktunk bele tenni.Ehhez hasonlóan készül a savanyú krumplileves is, csak abba nem teszünk kaprot. Ezek a levesek a nyári melegben kiválóak.

b-n
b-n Wed, 2014-10-01 10:42

Hű-ha, ezt a receptet elmentem majd melegebb időre! (Elkészítettem és ízlett, igaz most alig 14 C van, szóval jó lesz ez nyáron is.)

juditjudy
juditjudy Mon, 2012-07-09 10:32

Ő az én anyukám, akinek számtalan ötlete akad a konyhában. Ez az egyik remekműve: amilyen egyszerű és könnyű, olyan finom! Mikor gyerek voltam, a 4.emelet legmagasabb szintjén, az ilyen elviselhetetlen melegben nagy felüdülést jelentett számomra ez a leves. Anya a húgomnak és nekem "nem csípős" paprikát, magának pedig apró kockára vágott csípős zöldpaprikát tett bele, és nagyon élveztük, szerettük. Ez a mai napig így maradt. Örülök, hogy nyilvánosságra került!
Ráadásul ma van a születésnapja: Isten éltesse sokáig!

Valeri1946
Valeri1946 Fri, 2012-07-06 15:12

Ez a hideg tejjel készült zöldbableves igen felkeltette a fantáziámat feltétlenül kipróbálom.
A lusta gyümölcsös sütemény is igen hasznos gyorsasága miatt.
Nem vagyok már fiatal de nagyon sok érdekes új, könnyen elkészíthető receptet olvastam már
most az első ittlétemkor is.
Örülök hogy felfedeztem ezt a nagyszerű oldalt.

szullone
szullone Sat, 2019-07-13 06:22

Édesanyám felvidéki származású. Onnan hozta magával ezt a receptet. Mi annyi különbséggel készítjük, hogy teszünk bele fokhagymát és babérlevelet.

227
zöldbab 1 kg
tej 1 l
1 ek
kapor 1 csokor
víz 5 dl