r
Nosalty Logó

Zebrakalács kicsit másképp

cukrot taratalmaz laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojást tartalmaz
Katica
Zebrakalács kicsit másképp
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 6% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 14% Zsír
Összesen 360 kcal
  • 6% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 14% Zsír
Összesen 3580 kcal
  • 6% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 14% Zsír
Összesen 309 kcal
  • 6% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 36% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    7 g

Zsír

  • Összesen
    15.5 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    90 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    490.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    20 mg
  • Kálcium
    109 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    213 mg
  • Nátrium
    131 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    48.2 g
  • Cukor
    19 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    40.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    39 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    21 micro
  • Kolin:
    75 mg
  • Retinol - A vitamin:
    39 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    129 micro
Összesen 360 kcal
  • 6% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 36% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    70.2 g

Zsír

  • Összesen
    155.2 g
  • Telített zsírsav
    25 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    68 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    53 g
  • Koleszterin
    900 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4908.6 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    202 mg
  • Kálcium
    1092 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    157 mg
  • Foszfor
    2128 mg
  • Nátrium
    1309 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    481.6 g
  • Cukor
    192 mg
  • Élelmi rost
    13 mg

VÍZ

  • Összesen
    403 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    387 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    55 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    198 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    213 micro
  • Kolin:
    750 mg
  • Retinol - A vitamin:
    387 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    22 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1287 micro
Összesen 3580 kcal
  • 6% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 36% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    6.1 g

Zsír

  • Összesen
    13.4 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    78 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    424.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    94 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    184 mg
  • Nátrium
    113 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    41.6 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    34.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    33 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    17 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    18 micro
  • Kolin:
    65 mg
  • Retinol - A vitamin:
    33 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    111 micro
Összesen 309 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A tojásokat válasszuk ketté. A fehérjéket verjük kemény habbá. A sárgákat keverjük ki a porcukorral és a vaníliás cukorral.
  2. Állandó keverés mellett, több részletben, váltakozva adjuk hozzá az olajat és a langyos vizet, majd dolgozzuk bele a sütőporral elkevert lisztet. Végül a sóval kemény habbá vert tojásfehérjét óvatosan forgassuk bele.
  3. Osszuk a tésztát kétfelé, az egyik felébe keverjük bele az átszitált kakaóport és a 3 evőkanál forró vizet. A tészta másik fele marad simán.
  4. Egy 27 × 11 × 7 cm-es gyümölcskenyér formát béleljünk ki sütőpapírral. A formába kanalazzuk középre a tésztát. 3 evőkanál kakaós, rá 3 evőkanál fehér tészta jön, és ezt addig ismételjük, amíg el nem fogy a tésztánk. Rázogatni nem kell.
  5. 180 C fokra előmelegített sütőben 45-50 perc alatt (tűpróba) készre sütjük.
  6. A formában hagyjuk 10-15 percet hűlni, majd sütőrácson tovább hűtjük. Akár lekvárral, vagy csak porcukorral kínálva szervírozzuk.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 27 × 11 × 7
  • Sütés ideje: 45 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 26
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 1510
  • Feltöltés dátuma: 2016. február 28.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A zebrakalácsom receptje alapján készítettem hétvégére, a reggeli kakaó mellé. Az ötletet Illéskrisz Konyhája oldalán a CSÍKOS HABSZELET adta.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek