Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Virslis bolognai spagetti

Virslis bolognai spagetti
Virslis bolognai spagetti
45 perc / előkészület: 15 perc főzés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ezt a receptet először édesanyám készítette el, majd nekem is annyira megtetszett, hogy én is elkészítettem. Annyira szereti az egész család, hogy már a hagyományos (darált húsos) bolognait szinte el sem készítem. Mivel nagyon finom, és olcsó is, ezért ajánlom bárkinek. Biztosan nem fogja megbánni.

hozzávalók / 4 adag

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
mikor: mindig, ebéd, vacsora
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
szakács elkészítette: család kedvence receptek
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

virslis spagetti, bolognai virslis tészta, tészta virslivel
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A hagymát apró kockákra vágjuk, és a forró zsírba (olajba) dobjuk, és üvegesre pirítjuk.
  2. A virslit kis kockákra vágjuk,és a pirított hagymára rakjuk. Felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje és megfőzzük.
  3. Addig míg a virsli megfől, a tésztát olajos, sós vízben megfőzzük. Ha kész,l eszűrjük, lecsepegtetjük.
  4. A puhára főtt virslihez hozzákeverjük a bolognai alapot (amit előtte elkeverünk egy kevés vízzel), majd a ketchupot, végül oreganóval fűszerezzük. Hagyjuk még egy kicsit rotyogni, hogy az ízek összeérjenek.
  5. Ha kész, egy tányérra tésztát szedünk, rakunk rá a virslis raguból, és megszórjuk reszelt sajttal. Jó étvágyat!
  • költség: 1000 Ft
  • elkészítettem: 15 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 6
össznézettség: 7 278
elküldve: 3
receptkönyvben: 116
elkészítve: 3/7
Facebookon megjelent: -

szakács

Erabell

Mióta szakács: 2012.01.28.
18 recept

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Randika
Randika / Randika Mon, 2012-03-12 06:26

nem akarok okvetetlenkedni,de mindenben van adalékanyag,még a kenyérben is.....én megfogom csinálni porból :)

erabell
Erabell / erabell Mon, 2012-02-06 12:57

Ha valaki nem szereti vagy nem szeretne ízesítő porokat használni,akkor anélkül is el lehet készíteni csak(paradicsomszósszal és fűszerekkel)de én úgy még nem csináltam.Mi személy szerint porral szeretjük jobban.

Anzsalej
Anzsalej Mon, 2012-02-06 12:20

Ne haragudjatok amit most írok de az életbe nem használnék zacskós adalékokat! Brrrrr! 3 kicsim van, nekik meg eleve nem! Telis tele vannak állományjavítóval, ízfokozóval! Van paradicsomszósz, hagyma és fűszerek!
Ettől függetlenül egy gyors vacsorának, az én metódusommal, időigényesebben, de elfogom készíteni.

1076
virsli 60 dkg
spagetti tészta 500 g
vöröshagyma 1 közepes fej
napraforgó olaj 1 ek
bolognai alappor 2 csomag
ketchup 50 ml
oregánó 1 csipet
sajt 10 dkg