r
Nosalty Logó

Virslis bolognai spagetti

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Virslis bolognai spagetti
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 12% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 1073 Kcal
  • 12% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 4289 Kcal
  • 12% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 290 Kcal
  • 12% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 42% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    43.7 g

Zsír

  • Összesen
    47.4 g
  • Telített zsírsav
    18 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    20 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    130 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5542.9 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    125 mg
  • Kálcium
    598 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    100 mg
  • Foszfor
    595 mg
  • Nátrium
    4108 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    114.3 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    148.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    204 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    14 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    311 micro
  • Kolin:
    27 mg
  • Retinol - A vitamin:
    197 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    86 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    3016 micro
  • Lut-zea
    64 micro
Összesen 1073 Kcal
  • 12% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 42% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    174.7 g

Zsír

  • Összesen
    189.5 g
  • Telített zsírsav
    71 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    79 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    20 g
  • Koleszterin
    519 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    22171.5 g
  • Cink
    22 mg
  • Szelén
    498 mg
  • Kálcium
    2391 mg
  • Vas
    40 mg
  • Magnézium
    400 mg
  • Foszfor
    2381 mg
  • Nátrium
    16432 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    457.1 g
  • Cukor
    71 mg
  • Élelmi rost
    29 mg

VÍZ

  • Összesen
    595.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    815 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    22 mg
  • D vitamin:
    21 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    8 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    54 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1246 micro
  • Kolin:
    108 mg
  • Retinol - A vitamin:
    787 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    346 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    12062 micro
  • Lut-zea
    254 micro
Összesen 4289 Kcal
  • 12% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 42% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11.8 g

Zsír

  • Összesen
    12.8 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    35 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1494 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    34 mg
  • Kálcium
    161 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    27 mg
  • Foszfor
    160 mg
  • Nátrium
    1107 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    30.8 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    40.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    55 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    84 micro
  • Kolin:
    7 mg
  • Retinol - A vitamin:
    53 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    23 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    813 micro
  • Lut-zea
    17 micro
Összesen 290 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A hagymát apró kockákra vágjuk, és a forró zsírba (olajba) dobjuk, és üvegesre pirítjuk.
  2. A virslit kis kockákra vágjuk,és a pirított hagymára rakjuk. Felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje és megfőzzük.
  3. Addig míg a virsli megfől, a tésztát olajos, sós vízben megfőzzük. Ha kész,l eszűrjük, lecsepegtetjük.
  4. A puhára főtt virslihez hozzákeverjük a bolognai alapot (amit előtte elkeverünk egy kevés vízzel), majd a ketchupot, végül oreganóval fűszerezzük. Hagyjuk még egy kicsit rotyogni, hogy az ízek összeérjenek.
  5. Ha kész, egy tányérra tésztát szedünk, rakunk rá a virslis raguból, és megszórjuk reszelt sajttal. Jó étvágyat!
  • Elkészítettem: 15 alkalommal
  • Receptkönyvben: 64
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 13
  • Össznézettség: 17890
  • Feltöltés dátuma: 2012. február 06.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Ezt a receptet először édesanyám készítette el, majd nekem is annyira megtetszett, hogy én is elkészítettem. Annyira szereti az egész család, hogy már a hagyományos (darált húsos) bolognait szinte el sem készítem. Mivel nagyon finom, és olcsó is, ezért ajánlom bárkinek. Biztosan nem fogja megbánni.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Bárányhúsos receptek húsvétra

Karakteres, nem mindenki által kedvelt ízük és enyhén borsos áruk miatt az utóbbi időben sokat veszítettek népszerűségükből a bárányhúsos ételek. Azonban, ha mégis adnánk nekik egy esélyt, tegyük az alábbi receptekkel.

Nosalty

További cikkek