Vietnami tavaszi tekercs gyömbéres mártogatóssal recept

Vietnami tavaszi tekercs gyömbéres mártogatóssal
Vietnami tavaszi tekercs gyömbéres mártogatóssal
60 perc / előkészület: 40 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A legismertebb vietnami fogás itthon - talán csak a pho előzi meg. Otthon is könnyedén elkészíthető, csak kell egy kis gyakorlat a rizslappal és az üvegtésztával.

hozzávalók / 4 adag

A gyömbéres mártogatóshoz

A tavaszi tekercshez

Sütőzsiradék

A tavaszi tekercshez

ajánlat

Készíthetjük marhahússal, rákkal vagy csirkével is.

receptjellemzők

fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
nehézség: közepes
diéta: laktózmentes, gluténmentes, tejmentes
kategória: tapas
mikor: ebéd, vacsora
költség egy főre: nem olcsó receptek
konyha: távol-keleti
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
fogás: meleg előétel
adag: 4 főre

egyéb elnevezések

goi cuon
Szólj hozzá!

elkészítés

A gyömbéres mártogatóshoz

  1. A répát és a gyömbért hajszálvékony karikákra vágjuk.
  2. Összekeverjük a vizet a halszósszal, hozzáadjuk a citrusok levét, a cukrot, és addig keverjük, míg a cukor el nem olvad. Hozzáadjuk a reszelt fokhagymát, a répát és a gyömbért.
  3. Félretesszük, míg a tekercseket készítjük.

A tavaszi tekercshez

  1. Az üvegtésztát leforrázzuk, 3 percig állni hagyjuk, leöblítjük, és késsel 2-3 darabba vágjuk.
  2. A koriandert és a mentát felaprítjuk. A darált sertéshúshoz hozzáadjuk az üvegtésztát, az aprított fűszernövényeket, belereszeljük a répát. Hozzáadjuk a tojást és a halszószt. Jól összedolgozzuk.
  3. Egy nagy edénybe hideg vizet öntünk, beleáztatjuk a rizslapokat, egyesével, kb. fél percre.
  4. Deszkára vagy konyharuhára terítjük, beleteszünk két kanál tölteléket, az oldalukat óvatosan behajtjuk, majd szorosan feltakarjuk. ha nem elég szoros, akkor hólyagos lesz sütésnél, és könnyen kipukkad.
  5. Bő, forró olajba tesszük, de egyszerre csak annyit, hogy ne érjenek össze, mert összeragadnak. Óvatosan rázogassuk az elején az edényt, hogy ne tapadjon le benne a tekercs.
  • költség: 2500 Ft
  • elkészítettem: 4 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 7
össznézettség: 552
elküldve: 1
receptkönyvben: 10
elkészítve: -
Facebookon megjelent: 1

szakács

Nosalty

Mióta szakács: 2010.11.23.
243 recept

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

806