r
Nosalty Logó

Vargányás-csirkés fusilli

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
vikki
Vargányás-csirkés fusilli
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 9% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 880 kcal
  • 9% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 1761 kcal
  • 9% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 155 kcal
  • 9% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    50.4 g

Zsír

  • Összesen
    27.5 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    119 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1468.3 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    122 mg
  • Kálcium
    208 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    133 mg
  • Foszfor
    717 mg
  • Nátrium
    274 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    106.9 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    349.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    203 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    36 mg
  • D vitamin:
    16 micro
  • K vitamin:
    371 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    25 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    372 micro
  • Kolin:
    157 mg
  • Retinol - A vitamin:
    106 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1159 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1275 micro
Összesen 880 kcal
  • 9% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    100.8 g

Zsír

  • Összesen
    55 g
  • Telített zsírsav
    22 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    18 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    238 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2936.7 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    244 mg
  • Kálcium
    417 mg
  • Vas
    14 mg
  • Magnézium
    266 mg
  • Foszfor
    1434 mg
  • Nátrium
    549 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    213.9 g
  • Cukor
    25 mg
  • Élelmi rost
    13 mg

VÍZ

  • Összesen
    698.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    405 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    71 mg
  • D vitamin:
    32 micro
  • K vitamin:
    741 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    50 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    743 micro
  • Kolin:
    314 mg
  • Retinol - A vitamin:
    212 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2319 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2549 micro
Összesen 1761 kcal
  • 9% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.9 g

Zsír

  • Összesen
    4.8 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    21 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    258.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    21 mg
  • Kálcium
    37 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    23 mg
  • Foszfor
    126 mg
  • Nátrium
    48 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    18.8 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    61.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    36 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    65 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    65 micro
  • Kolin:
    28 mg
  • Retinol - A vitamin:
    19 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    204 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    224 micro
Összesen 155 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A csirkemellet felkockázzuk, a gombákat megtisztítjuk, és eldaraboljuk.
  2. A tésztát sós vízben feltesszük főni.
  3. A hagymát felkockázzuk, és az olajon puhára pároljuk.
  4. Hozzáadjuk a szalonnát és a felkockázott csirkehúst, és így összepirítjuk.
  5. Amikor a hús már elkezd pirulni, hozzáadjuk a vargányát is, és pár percig együtt pároljuk.
  6. Felöntjük a tejszínnel, ha szükséges sózzuk, és pár perc alatt összeforraljuk a mártást. (Ha túl sűrű lenne, tejjel hígíthatjuk.)
  7. Mikor elkészült, a vargányás-csirkés ragut összeforgatjuk a leszűrt tésztával, és a tetejét megszórjuk apróra vágott friss petrezselyemmel.
  • Receptkönyvben: 92
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 6906
  • Feltöltés dátuma: 2011. augusztus 19.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Mivel sok eső volt mostanában, és amúgy is szezonja van, elmerészkedtem a piacra, hogy szerezzek vargányát. Sikerült is (mint utóbb kiderült, nem túl jutányos áron, annak ellenére, hogy én azt hittem... hiába, kezdő piacozó vagyok... :D). Sokáig gondolkodtam, mit készítsek belőle, végül a gombamártásos tészta mellett döntöttem, ez lett belőle.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így lesz olyan finom a francia hagymaleves, mint az étteremben

A legtöbben azért szeretnek étterembe járni, mert valljuk be, akadnak olyan klasszikus ételek, amelyek egyszerűen finomabbak, ha egy vendéglátóhely konyháján készítik el őket. Ha valaha is ettél már hagyományos francia hagymalevest étteremben, akkor biztosan téged is megbabonázott a forró, karamellizált hagymákkal teli és olvasztott sajttal csábító leves. Szerencsére otthon is elkészítheted ezt a fantasztikus fogást. Mai Napi Tippünkből kiderül, miként!