r
Nosalty Logó

Vadkovászos-tönkölylisztes kenyér

cukormentes laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojásmentes
Torma
Vadkovászos-tönkölylisztes kenyér
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
220 °C
vadkovászos
  • 9% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 369 kcal
  • 9% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 1473 kcal
  • 9% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 222 kcal
  • 9% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 41% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Niacin - B3 vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    13.3 g

Zsír

  • Összesen
    7.8 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1251.1 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    63 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    123 mg
  • Foszfor
    353 mg
  • Nátrium
    688 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    65.4 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    60 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    42 micro
  • Kolin:
    4 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    4 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    146 micro
Összesen 369 kcal
  • 9% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 41% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Niacin - B3 vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    53.2 g

Zsír

  • Összesen
    31.2 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    15 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5004.3 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    59 mg
  • Kálcium
    252 mg
  • Vas
    15 mg
  • Magnézium
    494 mg
  • Foszfor
    1410 mg
  • Nátrium
    2752 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    10 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    261.6 g
  • Cukor
    21 mg
  • Élelmi rost
    38 mg

VÍZ

  • Összesen
    240.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    21 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    167 micro
  • Kolin:
    15 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    15 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    583 micro
Összesen 1473 kcal
  • 9% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 41% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Niacin - B3 vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8 g

Zsír

  • Összesen
    4.7 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    755.9 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    38 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    75 mg
  • Foszfor
    213 mg
  • Nátrium
    416 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    39.5 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    36.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    25 micro
  • Kolin:
    2 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    88 micro
Összesen 222 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Összekeverjük a vizet azaktív vadkovásszal (rozsliszttel készült), a lisztet a sóval, majd a kettőt egy nagy tálban, éspihentetjük 10percet.
  2. A lágy tésztát kisséolajozott felületen kétszerjól megdagasztjuk-átgyúrjuk-10 perces pihentetőkkel.
  3. Ezután 30 percet letakarva pihentetjük.
  4. Pihentetés után hajtogatjuk; gyengén olajozott ujjunkkalkilapogatjukkb. 30x20 centisre, majd jobbról-balról-alulról-felülről behajtjuka tésztát. A szélet alulra fordítva visszatesszük a tálba, és letakarva pihentetjük egy órát.
  5. Ezt a hajtogatást megismételjük óránként még kétszer.
  6. A harmadik hajtogatás és az órányi pihentetés után megnézzük, megkelt-e jól. Ha duplájára kelt, akkor lehet tetszőleges alakúra formázni.
  7. A megformázott tésztát lisztezett kelesztőkosárban 2-3 órát újból kelesztjük (20 fok körüli hőmérsékleten; dehidegebb helyen valószínűleg tovább).
  8. A duplájára kelt tésztát sütőpapírral bélelt sütőlapra fordítjuk,tetejét bevagdossuk, megspricceljük vízzel, majd a 220 fokra előmelegített sütőbe tesszük.
  9. 20 perc után csökkentjük a hőt 190 fokra, és még kb. 15-20 percig sütjük, amíg aranybarnára nem sül.
  10. Rácson hűtjük, zsírpapírba csomagolva kenyérdobozban tároljuk.
  • Sütés hőfoka: 220 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Receptkönyvben: 50
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 5
  • Össznézettség: 5708
  • Feltöltés dátuma: 2013. február 08.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Az egyik legendás "kenyér-király", Dan Lepard receptje. Eddigi legjobb kenyeremet köszönhetem neki! 

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek