r
Nosalty Logó

Túrós tejfölös kekszsüti

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Judit69
Túrós tejfölös kekszsüti
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
  • 7% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 19% Zsír

Kekszes alap

Túrós krém

Díszítés

Összesen 1051 kcal
  • 7% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 19% Zsír

Kekszes alap

Túrós krém

Díszítés

Összesen 6306 kcal
  • 7% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 19% Zsír

Kekszes alap

Túrós krém

Díszítés

Összesen 300 kcal
  • 7% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 47% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Cink
  • Kálcium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    24.4 g

Zsír

  • Összesen
    64.8 g
  • Telített zsírsav
    37 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    15 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    239 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1179.8 g
  • Cink
    217 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    193 mg
  • Vas
    167 mg
  • Magnézium
    19 mg
  • Foszfor
    295 mg
  • Nátrium
    262 mg
  • Réz
    8 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    92.6 g
  • Cukor
    49 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    158.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    448 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    21 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    100 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    19 micro
  • Kolin:
    98 mg
  • Retinol - A vitamin:
    439 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    91 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    126 micro
Összesen 1051 kcal
  • 7% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 47% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Cink
  • Kálcium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    146.7 g

Zsír

  • Összesen
    388.7 g
  • Telített zsírsav
    222 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    91 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    15 g
  • Koleszterin
    1432 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7078.6 g
  • Cink
    1304 mg
  • Szelén
    71 mg
  • Kálcium
    1157 mg
  • Vas
    1003 mg
  • Magnézium
    114 mg
  • Foszfor
    1768 mg
  • Nátrium
    1570 mg
  • Réz
    50 mg
  • Mangán
    40 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    555.9 g
  • Cukor
    292 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

VÍZ

  • Összesen
    951.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2687 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    13 mg
  • D vitamin:
    119 micro
  • K vitamin:
    27 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    125 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    602 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    113 micro
  • Kolin:
    589 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2636 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    545 micro
  • β-crypt
    22 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    755 micro
Összesen 6306 kcal
  • 7% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 47% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Cink
  • Kálcium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7 g

Zsír

  • Összesen
    18.4 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    68 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    335.8 g
  • Cink
    62 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    55 mg
  • Vas
    48 mg
  • Magnézium
    5 mg
  • Foszfor
    84 mg
  • Nátrium
    74 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    26.4 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    45.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    127 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    6 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    29 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    5 micro
  • Kolin:
    28 mg
  • Retinol - A vitamin:
    125 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    26 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    36 micro
Összesen 300 kcal

Hozzávalók

Kekszes alap

Túrós krém

Díszítés

Elkészítés

Kekszes alap

  1. A sütőt előmelegítjük kb 170 °C-ra. A vajat felolvasztjuk, összekeverjük a keksszel, és egy kb 22X32-es tepsibe nyomkodjuk.

Túrós krém

  1. A tojásokat szétválasztjuk, a sárgákat habosra keverjük a cukorral, majd hozzáadjuk a villával összetört túrót, a pudingport és a citromhéjat.
  2. A fehérjéket egy csipetnyi sóval kemény habbá verjük, és óvatosan beleforgatjuk a túrós masszába. A krémet rásimítjuk a kekszes alapra, betesszük a sütőbe, és kb 25 percig sütjük.

Díszítés

  1. A tejfölt kikeverjük a pudingporral, és még melegen rásimítjuk a megsült túróra. A tetejét színes cukorkákkal díszítjük.
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Elkészítettem: 4 alkalommal
  • Receptkönyvben: 667
  • Tegnapi nézettség: 4
  • 7 napos nézettség: 32
  • Össznézettség: 53797
  • Feltöltés dátuma: 2015. március 28.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Túrós tejfölös kekszsüti
Judit69 176 recept

Szeretem ezt a könnyen elkészíthető sütit. Egyszerű kekszes alap, kellemes ízű túrótöltelékkel, pudingos tejfölös réteggel a tetején. Csak ajánlani tudom az ünnepekre, mert nagyon finom.

Hozzávalók

Kekszes alap

Túrós krém

Díszítés

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így lesz olyan finom a francia hagymaleves, mint az étteremben

A legtöbben azért szeretnek étterembe járni, mert valljuk be, akadnak olyan klasszikus ételek, amelyek egyszerűen finomabbak, ha egy vendéglátóhely konyháján készítik el őket. Ha valaha is ettél már hagyományos francia hagymalevest étteremben, akkor biztosan téged is megbabonázott a forró, karamellizált hagymákkal teli és olvasztott sajttal csábító leves. Szerencsére otthon is elkészítheted ezt a fantasztikus fogást. Mai Napi Tippünkből kiderül, miként!