Túrós pogácsa 12. - joghurtos recept

1 adag
1098
kcal
Túrós pogácsa 12. - joghurtos
Túrós pogácsa 12. - joghurtos
receptkönyvben hozzászólások (18)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Már másodszor sütőm meg ezt a pogácsát, nagyon finom, könnyed! Először kisebb körökre szaggattam, de rengeteg volt, úgyhogy most úgy döntöttem, hogy kicsit naggyobbakra csinálom! A hozzávalók arányát magam találtam ki, épp ami volt itthon!
Igaz máskor is amikor pogácsát sütök, azt rakok bele, ami van, de ez most nagyon elnyerte a tetszésemet, és a családomnak is!

hozzávalók / 6 adag

A tésztához

A tetejére

ajánlat

Ekkora adagot csak akkor csináljunk, ha vendégek jönnek, vagy ha nagyon szeret enni a család!:D
Elég sok lisztet beszed, több mint egy kilót, de nem tudom pontosan megmondani! Már akkor elkezdtem nyújtani, amikor  még nagyon picit ragadós volt, így a nyújtásnál jól megliszteztem! De nem kell megijedni, már a második nyújtásnál nagyon jó állagot vett fel!
Sütésnél nem kell agyonsütni, csak legyen enyhén barnás szine, mint a képen! Akkor a legfinomabb.
3,5 nagy tepsi pogácsa lett, kb. 130 darab!

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek
diéta: cukormentes
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 6 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

pihe-puha túrós pogi, túró pogácsa joghurtos tésztából
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Az élesztőt felfuttatjuk.
  2. A margarint felolvasztjuk, összekeverjük  a tojással, a joghurttal, sóval és a túróval, majd hozzáadjuk a felfuttatottt élesztőt.
  3. Ezután meggyúrjuk annyi liszttel, amennyit felvesz.
  4. Kinyújtjuk téglalap alakú formára, és összehajtogatjuk. Behajtsuk balról, jobbról, majd kettőbe. 15-20 percet pihentetjük, és megismételjük még kétszer a nyújtást-hajtogatást, és közben kb. 20 percig kelesztjük.
  5. A harmadik kelesztés után, kinyújtjuk kb. 1 cm magasra, és kiszaggatjuk!
  6. A tetejét megkenjük tojással, megszórjuk tengeri sóval és köménymaggal!
  7. Kiolajozott tepsiben sütjük, előmelegített sütőben.

  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: alul-felül sütés

statisztika

beküldve:
nézettség: 18 533
elküldve: 5
receptkönyben: 249
elkészítve: 6/19
Facebookon megjelent: -

szakács

H. Emília

Mióta szakács: 2010.09.17.
11 recept

Hozzászólások (18)

habriju
habrijuh, 2013-10-28 21:57

Szoó Judit kelt tésztához való lisztkeverékéből csináltam és így is szuper finom lett. Ez fogyott el először a buliban, keresték is a kocka-pogit (nem volt kedvem szaggatni, csak gyorsan felvágtam) még egy darabig, nagyon büszke voltam rá! Köszönöm a receptet!

zenomama
zenomamav, 2012-05-13 14:30

Szia!

Ez isteni recept, puha a tésztája, eteti magát! Nagy sikere van a családban. Nagyon köszönöm! Picit változtattam, két tojást,fél kg tehéntúrót, tíz dkg juhtúrót, két főtt krumplit, és kb. nyolc dkg tökmagot tettem bele és egy pici olajat, a vizet kihagytam.

M.Era
M.Erav, 2012-02-26 15:40

Szia!
Megsütöttem nagyon finom könnyű a tésztája, igaz én kaukázusi kefirrel csináltam mert ez volt itthon, pici cukrot is tettem bele hagy tudjon dolgozni az élesztő :)
Köszönöm a receptet.
Üdv Erika

Bagica01
Bagica01cs, 2012-01-19 15:14

Sziasztok!
Margarin helyett zsírral is működhet a recept?
Üdv, Bagica

emilia90
emilia90p, 2012-01-20 13:56

Kedves Bagica!
nem tudok biztosat mondani, mivel még nem próbáltam zsírral. de szerintem nem lehet rossz azzal sem. legfeljebb először megpróbálod fél adaggal.
üdv, Emilia

Marticsi
Marticsip, 2011-12-30 19:11

Hát én is kipróbálom, bár kicsit variáltam, annyiban hogy most este begyúrtam, de így nem futattam az élesztőt csak belemorzsoltam és betettem pihenni a hűtőbe. Remélem így is megkel és fincsi lesz, majd beszámolok!

emilia90
emilia90h, 2012-01-02 16:31

Kedves Marticsi!
a dátumot nézve, gondolom már megcsináltad. :-)
remélem sikerült!
üdv, Emilia

Marticsi
Marticsih, 2012-01-02 18:31

Szia!

Igen, nagyon jó lett, ilyen hűtős módszerrel is!!!!! :))) Kicsit sós volt, nekem, de a fiúk elég só evők, így nekik tökéletes volt.

emilia90
emilia90k, 2012-01-03 17:20

Örülök, hogy ízlett! jó ez a hűtős dolog, legközelebb én is megpróbálom. :)
üdv, Emilia

valeryen
valeryenp, 2011-12-09 13:05

Hmm.. fini lett. Kicsit megvariáltam, mert tejben futtatam fel az élesztőt, így aztán az öntöttem bele joghurt helyett, és kb. feleannyi túróm volt - de így is fincsi lett. A só nekem is kevés, pedig abból már eleve dupláztam a mennyiséget. Viszont nagyon-nagyon fini puha!!! Nagyon köszi, asszem ez az első pogácsa, ami sikerült, pedig már volt pár próbálkozásom....
Nagyon várom már, hogy fel lehessen ide tölteni az 'én is elkészítettem' képeket.... Vajon lesz erre valaha lehetőség?
Val

emilia90
emilia90p, 2011-12-09 16:53

Kedves Valeryen!
örülök, hogy neked is izlett! ahogy lentebb irtam is, hiba történt, nem azt a só mennyiség jelent meg, amit beirtam.
azt, hogy lesz-e erre lehetőség nem tudom, de nem rossz ötlet. :-)
üdv, Emilia

Bianca
Biancacs, 2011-12-08 20:26

Tényleg nagyon finom, puha, omlós, csak hiába tettem a 2 tk helyett 3-at, még így is sótlan, persze a tengeri sós nem, de a többi amire csak sajt került azok elég sótlanok lettek..
Nekem "csak" 50 dkg túróm volt és kb. 60-70 dkg lisztet vett fel és 2,5 tepsinyi lett (kb. 50-60 db közepes pogácsaszaggató méretű), de valóban hihetetlenül finom! :o)

emilia90
emilia90p, 2011-12-09 16:49

Kedves Bianca!
először is örülök, hogy izlett. :-)
másodszor pedig, ahogy elolvastam a kommentjeiteket, megrémülve láttam, hogy a receptemet nem jól tették fel. biztos vagyok benne, hogy amikor feltöltöttem, 2 evőkanál sót irtam, nem értem, hogy lett teáskanál. az tényleg nagyon kevés. általában 1 kg liszthez megy 1 evőkanál só, de én kettőt raktam bele a sok túró és többi hozzávaló miatt.
elnézésedet kérem, rögtön ki is javitom!
üdv, Emilia

Bianca
Biancah, 2011-12-19 22:17

Kedves Emília, nem számít, karácsonyra újra elkészítem, mert nagyon finom volt picit sótlanul is! :o) Köszönjük a receptet!

emilia90
emilia90k, 2011-12-20 13:07

Én köszönöm!:-)
Kellemes ünnepeket kivánok, és sok-sok finom falatot!:D
üdv, Emilia

emilia90
emilia90p, 2011-06-17 10:05

szia!
ez tényleg ipari mennyiség, de nálunk gyorsan elfogyott, estére már nem maradt semmi!
de azért aki meg akarja próbálni, elsőt csináljon csak fél adagot, hogy meglássa milyen az ize, izlik-e!
üdv, Emilia

Legfrissebb cikkek

Villámgyors falatok karácsony előtt
Villámgyors falatok karácsony előtt
A szerkesztőségbe érkezett finomságokat tartalmazó csomagból rengeteg mindent tudtunk volna készíteni - ez a kettő a karácsony előtti rohanásban tökéletes és gyors megoldás!
A 3 legjobb burger TABASCO® szósszal – a séf szerint
A 3 legjobb burger TABASCO® szósszal – a séf szerint
TABASCO®-val minden jobb! Novemberi ittjártakor Gary Evans, a TABASCO® profi séfje három különböző burgert készített el a szószok segítségével, nézzétek!
1098