Túrós-bacon-ös pogácsa recept

Túrós-bacon-ös pogácsa
Túrós-bacon-ös pogácsa
65 perc / előkészület: 50 perc sütés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (37)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nagyon régen egy kenyérsütő fórumon találtam az alapreceptet. Kicsit föltuningoltam:)
Nálunk nagy sikere van ennek a pogácsának. Mindig dupla adagot sütök, mert a fele nem lenne elég. Másnapra így sem marad belőle semmi. Nagyon szeretem csinálni, mert nem kell keleszteni, gyorsan készen van.
Ameddig meleg, úgy néz ki, mintha a közepe sületlen volna, de mire kihűl, jó lesz.

hozzávalók / 4 adag

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

ajánlat

Tipp:
Úgy is lehet csinálni, hogy a bacon-t és a füstölt sajtot összegyúrjuk a  tésztával. Úgy gyorsabb.
Úgy is szoktam, hogy este összegyúrom a tésztát, be a hűtőbe, reggel csak nyújtom, betöltöm, és sütöm.

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: húsvét, buli receptek, szilveszter
szezon: bármikor
diéta: cukormentes
nehézség: közepes
kategória: pogácsa
mikor: tízórai, uzsonna
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc

egyéb elnevezések

túrós pogácsa sajttal és bacon-nel, túrós-sajtos-bacon-ös pogácsa
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tésztához valókat  összegyúrjuk. A liszt mennyisége nagyon függ a túrótól. Addig adjuk hozzá a lisztet, amíg nem ragad a kezünkhöz, de még elég lágy a tészta. (Én általában Lidl-es vödrös krémes túrót használok. Ez egy nagyon krémes, lágy túró.)
  2. A bacon-t apró darabokra vágjuk, a sajtot lereszeljük.
  3. A tésztát kinyújtjuk, és beletöltjük a bacon-t és a reszelt sajtot. Föltekerjük, mint a rétest.
  4. Újra kinyújtjuk, és kiszaggatjuk.
  5. Megkenjük tojással, és megszórjuk reszelt sajttal (ez már nem füstölt).
  6. Mehet a tepsibe. Nagyon hamar, kb. 15 perc alatt megsül.

  

  • sütési hőfok: 175°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 27 050
elküldve: 14
receptkönyvben: 664
elkészítve: 40/51
Facebookon megjelent: -

szakács

Sz Éva

Mióta szakács: 2010.06.10.
19 recept
hirdetés

Hozzászólások (37)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Krampusz53
Krampusz53 v, 2016-07-10 15:53

Kedves Éva!
Ez a recept fenomenális!!! Még ilyen finom pogit nem sütöttem!
Köszönöm szépen a receptet!

zsuzsu25
zsuzsu25 sze, 2013-10-09 13:48

Nagyon jól hangzik! :) Egy olyan kérdésem volna, hogy Graham-liszttel is el tudom készíteni?

claumio
sauer.kirsche / claumio k, 2013-09-03 18:18

Nagyon fincsi lett, pedig nem vagyunk pogácsa-pártiak. Ez még napok után is puha marad, nagyon jó recept :) köszönet érte

madandy
madandy sze, 2013-05-01 20:28

Nálunk is elkészült, isteni finom lett, a nagyobbik fiam is falja, pedig nem nagyon szereti a pogácsákat. Nagyon tetszik, hogy gyorsan össze lehet dobni, nem kell élesztőt futtatni, keleszteni, mégis könnyű, laza pogi lesz a végeredmény . Köszi a receptet!!

Sande
Sande / Sande h, 2012-06-18 11:05

Kedves Éva! Szombaton indultunk 10 órakor a Balatonra a barátainkkal, gondoltam sütök valami finomat még reggel frissiben, mielőtt elindulunk. Megsütöttem ezt a pogácsát, a tésztáját tényleg szuper gyorsan össze lehet dobni, a szaggatással mondjuk kicsit elszöszöltem, de! megérte. Tulajdonképpen egyből csinálhattam volna dupla adagot, akkora sikere volt. :) Raktam bele egy kis lilahagymát is, amit a bacon zsírjában megfonnyasztottam. Nem maradt egy darab sem! :)
Köszönöm a receptet! Üdv: Sande

szeva65
Sz Éva / szeva65 h, 2012-06-18 20:49

Igen, a szaggatás kicsit szöszölős, de ha nagyon kevés az időd, akkor mindent gyúrj össze egybe. Akkor gyorsabb, bár szerintem így finomabb :))
Én dupla adag alatt nem sütök.

nrzsuzsa
nrzsuzsa szo, 2012-05-05 16:40

Na szóval ma, 2012.5.5-én megsütöttem! Most falom!!! Isteni finom!!! Ha nem baj, kicsit belevariáltam: 1. dupla adagot csináltam. 2. elősütöttem a bacont, de mielött levettem a gázról tettem bele durvára vágott vöröshagymát, amit így, a baconnal megdinszteltem!! Így kentem a tésztára, miután kihült!! Nem utolsó sorban, kevesebb margarint tettem bele, ezt kb 5 dkg házi zsirral pótoltam!! Köszönöm a recit....., fincsi, fincsi és megintcsak f...!

katamolly
katamolly p, 2012-04-13 13:06

Szia!
Ma megsütöttem ezt a pogácsát, nagyon finom lett! Jó puha, könnyű, ízes, egyből dupla adaggal kezdtem, mindenki örömére. A só is épp elég volt bele annyi, amennyit írtál. Este meggyúrtam a tésztáját, ma délelőtt sütöttem ki, két kisfiammal szaggattuk. Könnyen lehetett dolgozni a tésztájával is. Köszi a receptért!!! Legközelebb kipróbálom "üresen" is, biztosan úgy is finom lesz.

Pocoksajt
Pocoksajt sze, 2012-04-04 14:12

Kedves Éva! Porélesztőt is lehet használni? Nagyon guszta a recept! Biztos ki fogom próbálni! :)

szeva65
Sz Éva / szeva65 sze, 2012-04-04 14:31

Szerintem minden további nélkül. Én még azzal nem sütöttem de szerintem mindenhez jó az is. Egyébként most a bacon helyett medvehagymát tettem bele. Nagyon finom lett úgy is.
Éva

teca326
teca326 v, 2012-01-01 19:47

Tegnap elkészítettem,a hozzászólásokból kiindulva eleve dupla adagot gyúrtam le!Én kényszerből kelesztettem másfél órát(közbejött valami),sőt egyszer hajtogattam is.Nem volt könnyű a tésztával dolgozni,nekem ragadt egy picit,de azért boldogultam vele.A két adaghoz 2 púpos és 1 csapott teáskanál sót adtam(tengeri jódozottat használok minden esetben) és pont olyan lett,mint amilyennek lennie kell!Nekem a dupla adagból 3 nagy tepsivel lett!Kihülve is nagyon jó,de melegen a tuti!Köszönet a receptért és B.U.É.K. mindenkinek!!

panna86
panna86 szo, 2011-12-31 15:17

Tegnap megsütöttem ezt a pogit, és hihetetlenül finom lett! Köszönet a receptért!!! :-)))

Csigi
Csigi v, 2011-12-04 12:56

Ma megsütöttem, isteni lett! Kivancsi vagyok, milyen gyorsan fogy el :) Ez lett az elsö pogim, ami tökeletesre sikerült :)

zsan21
zsan21 sze, 2011-06-15 17:38

Nagyon finom, már többször elkészítettem és az egész családnak ízlik! Köszönöm a receptet!

szamooca
szamooca p, 2011-03-04 21:10

Sziia!
Csak annyi kérdésem lenne, hogy mennyi bacont teszel bele? A mennyiségek spontán belövésében nem vagyok jó, inkább megkérdezem.. :D
köszi! :)

szeva65
Sz Éva / szeva65 h, 2011-03-07 10:12

Szia!

Ne haragudj, hogy csak most válaszolok, de nem voltam gép közelében.
Hát ez nekem mindig eseti, de kb. 10-15 dkg.

Hoborc
Hoborc h, 2010-10-25 14:41

Szia,
már többször elkészítettem és mindig nagy sikert arattam vele. Nem tudom meddig marad puha, mert eddig még a dupla adag is egyből elfogyott. Köszi a receptet!

szeva65
Sz Éva / szeva65 k, 2010-10-26 08:59

Örülök, hogy ízlik!
Azt hogy meddig puha én sem tudom, mert nálunk sem marad:)
Éva

ildike36
ildike36 cs, 2010-07-22 14:20

Sziasztok!Szia Éva!
Ma elkészítettem a pogidat,hát olyan lett mint amilyennek elképzeltem az ízét amikor megláttam és elolvastam a recidet.Nagyon-nagyon finom!Ajánlom mindenkinek,hogy készítse el,de ha súghatok akkor érdemes dupla adagot sütni mert gyorsan fogy! :-))
Köszönöm!
Üdv mindenkinek!

szeva65
Sz Éva / szeva65 p, 2010-07-23 09:01

Szia Ildi!

Köszönöm, hogy megírtad, hogysikerült. Örülök hogy ízlett. Én is mindig dupla adagot sütök, mert így is elfogy:)
Éva

makutyi
makutyi k, 2010-07-20 19:52

Kipróbáltam. Nagyon finom volt, ráadásul sokáig puha. (több adagot sütöttem). Köszi a receptet!

HZ1012
HZ1012 v, 2010-06-27 23:04

Ja, mégegy kérdés, szintén az élesztő miatt: Nem teszel bele egy pici cukrot, tejet? (Elvileg az élesztő attól növeszti meg a tésztát, hogy "elfogyasztja" a cukrot és közben CO2-t termel.)

szeva65
Sz Éva / szeva65 h, 2010-06-28 07:36

Szia!

Nem teszek bele semmit, és nem kell hagyni keleszteni. Valóban az élesztős tésztákat én is szoktam pihentetni, de ezt nem kell. Elég neki pihenni az az idő amíg szaggatod megszórod és tepsibe rakod. Én sokszor csinálom úgy, hogy este a tésztát megdagasztom és be a hűtőbe. Reggel folytatom tovább. A hűtőbe szinte ki szokott mászni a tálból. Ilyenkor újra összegyúrom.
Már volt olyan, hogy hagytam pihentetni, és akkor a sütőben nagyon nagyra nőttek, és "elferdültek"'.

HZ1012
HZ1012 v, 2010-06-27 22:59

Kedves Éva! Mivel ez egy élesztős tészta, nem kell egy kicsit keleszteni valamikor menet közben (feltekerés előtt, vagy utána a második nyújtás előtt, vagy szaggatás után de még sütés előtt)? Egyébként nagyon jól hangzik, és szép is.

Do-Di
Do-Di p, 2010-06-18 15:44

Hmmmm! Nagyokat nyelek! Nagyon finom lehet! Megy a gyűjteményembe! Köszönöm szépen! El fogom készíteni! :-)

szeva65
Sz Éva / szeva65 szo, 2010-06-19 17:35

Tényleg nagyon finom is, és ami fő hogy gyorsan készen van. Örülök, hogy tetszett

1070