Tortilla Szende konyhájából recept

Tortilla Szende konyhájából
Tortilla Szende konyhájából
70 perc / előkészület: 40 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Odavagyok a gyrosért, de a környékünkön sehol nem kapni igazán ízleteset. Ez okból szántam rá magam az elkészítésére. A tortillával sokat kellett kísérleteznem, mivel mindig kiszáradt és tört, mikor a hajtogatásra került a sor. Mostanra óriási sikere lett, másnapra tuti nem marad.

hozzávalók / 6 adag

A tortillához

A húshoz

A salátához

Az öntethez

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek
diéta: cukormentes, tojásmentes
nehézség: közepes
költség egy főre: megfizethető receptek
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel
adag: 6 főre

egyéb elnevezések

gyros tortillába tekerve, csirkegyros, pulykagyros
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Első lépésként a húst apró darabokra vágjuk, rászórjuk az egész zacskó fűszerkeveréket, összekeverjük, és a hűtőbe tesszük, amíg előkészítjük a többi hozzávalót.
  2. A tortillához összekeverjük a liszteket, a sütőport és az olajat, majd apránként adagolva a langyos vizet. Könnyen nyújtható tésztát kell kapnunk.
  3. Ha összeállt, minimum negyed órára letakarva félretesszük pihenni.
  4. A salátához legyaluljuk a káposztát, félbevágva szeleteljük a hagymákat valamint a paradicsomot, és az uborkát kisebb darabokra, a paprikát egészen kis darabokra vágjuk. Összekeverjük őket, és félretesszük.
  5. Az öntethez összekeverjük a hozzávalókat, és hűtőbe tesszük. 
  6. A húst kevés olajon megpirítjuk. 
  7. Közben a tortilla tésztából golyókat formázunk (kb. 10-14 db, a serpenyő méretétől függően).
  8. Egy nagyobb serpenyőt közepes lángra teszünk melegedni.
  9. Egyenként kinyújtjuk a golyókat hajszálvékonyra, akkorákra, amekkora a serpenyőnk. Bármiféle zsiradék nélkül a serpenyőbe helyezzük a kinyújtott tortillát, és közepes lángon mindkét oldalát "barna pöttyösre" pirítjuk (1-2 perc). Ha kész, tányérra rakjuk, vizes tenyérrel megpaskoljuk, majd alufóliával lefedjük. A következő elkészült tortillát a másik tetejére tesszük, azt is vizes tenyérrel megpaskolni, majd vissza a fólia, és így tovább a többivel. Ettől nem szárad ki, és könnyen hajtogatható lesz.
  10. Ha készen vannak a tortillák, és a hús is megpirult, nincs más dolgunk, mint a tortilla egész felületét megkenni a tejfölös szósszal, a közepére egy csíkban ráhalmozni pár darabka húst és egy marék salátát. Ízlés szerint erős paprikakrémet is lehet rá csöpögtetni.
  11. Összetekerjük, és még melegen tálaljuk. (Ha nem áll össze, egy fogpiszkálóval segíthetünk neki.)
  • költség: 2500 Ft
  • elkészítettem: 11 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 13
össznézettség: 14 807
elküldve: 8
receptkönyvben: 129
elkészítve: 5/7
Facebookon megjelent: -

szakács

Szendepende

Mióta szakács: 2013.02.25.
6 recept
hirdetés

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

697