Töltött cukkini darált hússal recept

Töltött cukkini darált hússal
Töltött cukkini darált hússal
65 perc / előkészület: 10 perc főzés: 20 perc sütés: 35 perc
receptkönyvben hozzászólások (9)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Fogyókúra alkalmával megpróbáltam még több zöldséget bevinni étrendembe a húsok mellé. Ez az egyik kedvencem :)

hozzávalók / 4 adag

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
költség egy főre: olcsó receptek
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, gluténmentes, tojásmentes
nehézség: könnyű
receptverseny: Nevezd be a legjobb fogásod és nyerj!
kategória: töltött zöldség
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel

egyéb elnevezések

cukkini darált hússal, darált hússal töltött cukkini
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A cukkinit megmossuk, előbb keresztben, majd hosszában félbevágjuk. Kivájjuk a közepét, kis csónakokat készítünk. A csónakokat besózzuk, és elkészítjük a tölteléket.
  2. Az olajon megdinszteljük az apróra vágott hagymát. Rátesszük a darált húst, sózzuk, borsozzuk. Mikor levet ereszt, rátesszük az apróra vágott cukkinit is, majd az őrölt paprikát. Felöntjük egy kevés vízzel, és szaftosra főzzük.
  3. A csónakokat sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük. Megtöltjük a töltelékkel, teszünk rá tejfölt, a tepsit fóliával lefedjük, és mehet az előmelegített sütőbe. 20 percig lefedve sütjük.
  4. Ezután a fóliát levesszük, rátesszük a reszelt sajtot, majd vissza a sütőbe, míg a sajt megpirul, ez kb. 10-15 perc.
  • költség: 1000 Ft
  • elkészítettem: 5 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 33
össznézettség: 241 082
elküldve: 14
receptkönyvben: 539
elkészítve: 73/73
Facebookon megjelent: -

szakács

csandi

Mióta szakács: 2014.02.11.
17 recept

Hozzászólások (9)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Marticsi
Marticsi Wed, 2014-07-09 16:15

Kedves Csandi!

Most készül a recepted szerint a fincsi kaja! Ugye héjastól kellett készíteni, mert úgy csináltam! :)

csandi001
csandi / csandi001 Thu, 2014-07-10 06:47

Kedves Marticsi!

Örülök, hogy ezt a receptet választottad, és bízom benne, hogy nem csalódtál benne :) Én le szoktam pucolni a héját, de biztos vagyok benne, hogy héjastól is ugyanolyan finom, mint anélkül. Szép napot Neked! :)

csandi001
csandi / csandi001 Mon, 2014-02-17 08:04

Kedves kobernora, és kedves Kelemen Erzsébet! Nem értem, miért ez a kép szerepel a receptem mellett, hiszen én nem ezzel töltöttem fel! Az enyém lila alátéten jénai tálban lett lefényképezve, és teljesen másképp néz ki. Segítségeteket kérném, ilyenkor mi a teendő, és hogy tudom igazolni magam, hogy ezt a képet nem én töltöttem fel ide! A cserét elvégeztem, és elnézést kérek, nem az én hibám volt!

kobernora
kobernora / kobernora Mon, 2014-02-17 07:20

Kedves csandi!
Légyszíves távolítsd el a képet,mert ez az én képem,ne ezzel reklámozd az ételed,mert nem szeretném,ha Miattad mások nekem ,,támadnának" hogy én más képeit használom! köszönöm

Rehova Kata
Miss Lemon / Rehova Kata Mon, 2014-02-17 09:56

Kedves kobernora és csandi001!
Egy rendszerhiba miatt jelent meg mindkét receptnél ugyanaz a kép, elnézést kérünk érte!
Kata
NoSalty.hu

kelemen erzsebet
kelemen erzsebet Sun, 2014-02-16 13:13

Kedves csandi !
Ugyanazzal a képpel raktad fel a receptedet, amivel kobernora. Pedig a két recept nem ugyanaz!

414