r
Nosalty Logó

Tejszínes zöldbabos gombaszósz

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Éva-Anyóca
Tejszínes zöldbabos gombaszósz
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
150 °C
  • 6% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 4% Zsír

A zöldbabos gombaszószhoz

A körethez

A tálaláshoz

Összesen 1691 kcal
  • 6% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 4% Zsír

A zöldbabos gombaszószhoz

A körethez

A tálaláshoz

Összesen 8453 kcal
  • 6% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 4% Zsír

A zöldbabos gombaszószhoz

A körethez

A tálaláshoz

Összesen 123 kcal
  • 6% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    77.2 g

Zsír

  • Összesen
    48.7 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    92 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2760 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    124 mg
  • Kálcium
    454 mg
  • Vas
    20 mg
  • Magnézium
    382 mg
  • Foszfor
    1225 mg
  • Nátrium
    540 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    240.7 g
  • Cukor
    21 mg
  • Élelmi rost
    37 mg

VÍZ

  • Összesen
    886.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    308 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    86 mg
  • D vitamin:
    17 micro
  • K vitamin:
    95 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    20 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1093 micro
  • Kolin:
    184 mg
  • Retinol - A vitamin:
    181 micro
  • α-karotin
    136 micro
  • β-karotin
    1351 micro
  • β-crypt
    185 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1244 micro
Összesen 1691 kcal
  • 6% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    385.8 g

Zsír

  • Összesen
    243.7 g
  • Telített zsírsav
    80 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    71 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    24 g
  • Koleszterin
    462 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    13799.9 g
  • Cink
    45 mg
  • Szelén
    622 mg
  • Kálcium
    2271 mg
  • Vas
    102 mg
  • Magnézium
    1908 mg
  • Foszfor
    6124 mg
  • Nátrium
    2699 mg
  • Réz
    10 mg
  • Mangán
    19 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1203.3 g
  • Cukor
    103 mg
  • Élelmi rost
    184 mg

VÍZ

  • Összesen
    4433.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1542 micro
  • B6 vitamin:
    8 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    17 mg
  • C vitamin:
    431 mg
  • D vitamin:
    84 micro
  • K vitamin:
    476 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    15 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    8 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    101 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    5465 micro
  • Kolin:
    921 mg
  • Retinol - A vitamin:
    906 micro
  • α-karotin
    681 micro
  • β-karotin
    6755 micro
  • β-crypt
    924 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    6219 micro
Összesen 8453 kcal
  • 6% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.7 g

Zsír

  • Összesen
    3.6 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    7 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    202.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    33 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    28 mg
  • Foszfor
    90 mg
  • Nátrium
    40 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    17.6 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    64.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    23 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    80 micro
  • Kolin:
    13 mg
  • Retinol - A vitamin:
    13 micro
  • α-karotin
    10 micro
  • β-karotin
    99 micro
  • β-crypt
    14 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    91 micro
Összesen 123 kcal

Hozzávalók

A zöldbabos gombaszószhoz

A körethez

A tálaláshoz

Elkészítés

A zöldbabos gombaszószhoz

  1. A hagymát és a fokhagymát pucoljuk, felkockázzuk, kevés olajon lábasban, sóval, fedő alatt puhára pároljuk.
  2. Megtisztítjuk, és felszeleteljük a gombát, beletesszük a lábasba, és kb. 6 percig kis lángon, fedő alatt pároljuk tovább.
  3. Beletesszük a vörösbab és sárgahüvelyű zöldbabot, sózzuk, borsozzuk, kicsit összefőzzük, majd belekarikázzuk a virsliket, és ha kóstolás után ízre finom, és minden puha, a tejszínnel elkevert tömlős sajttal felöntve, összeforraljuk.
  4. A feltett lobogó sós, olajos vízben a tésztát kifőzzük, előírás szerint, lecsurgatjuk, és tálaljuk.
  • Sütés hőfoka: 150 °C
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 8
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 2684
  • Feltöltés dátuma: 2011. október 23.

Ajánló

Finom bor. Sok reszelt sajt. Edámi vagy trappista.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Tejszínes zöldbabos gombaszósz
Éva-Anyóca 350 recept

Szeretjük a tésztát, szeretjük a tejszínes szószokat, babféléket. Nagyon finom ízt adott a tejszínes és sonkás ízű krémsajt:-). Őszi, de nyárias melegben, finom gyors, szószos étel volt a célom. Ennyi a történet. :-)

Hozzávalók

A zöldbabos gombaszószhoz

A körethez

A tálaláshoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így lesz olyan finom a francia hagymaleves, mint az étteremben

A legtöbben azért szeretnek étterembe járni, mert valljuk be, akadnak olyan klasszikus ételek, amelyek egyszerűen finomabbak, ha egy vendéglátóhely konyháján készítik el őket. Ha valaha is ettél már hagyományos francia hagymalevest étteremben, akkor biztosan téged is megbabonázott a forró, karamellizált hagymákkal teli és olvasztott sajttal csábító leves. Szerencsére otthon is elkészítheted ezt a fantasztikus fogást. Mai Napi Tippünkből kiderül, miként!