r
Nosalty Logó

Tejszínes-málnás torta Hercegnőknek

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Becsei Ágnes
Tejszínes-málnás torta Hercegnőknek
adag
Előkészítés
perc
  • 5% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A piskótakarikához

A töltelékhez és a bevonáshoz

Összesen 373 kcal
  • 5% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A piskótakarikához

A töltelékhez és a bevonáshoz

Összesen 4477 kcal
  • 5% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A piskótakarikához

A töltelékhez és a bevonáshoz

Összesen 210 kcal
  • 5% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 63% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.4 g

Zsír

  • Összesen
    25.8 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    269 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    635.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    20 mg
  • Kálcium
    156 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    261 mg
  • Nátrium
    177 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    26.9 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    105.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    270 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    58 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    35 micro
  • Kolin:
    169 mg
  • Retinol - A vitamin:
    267 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    43 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    294 micro
Összesen 373 kcal
  • 5% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 63% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    112.8 g

Zsír

  • Összesen
    310 g
  • Telített zsírsav
    175 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    96 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    21 g
  • Koleszterin
    3229 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7625.5 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    243 mg
  • Kálcium
    1873 mg
  • Vas
    16 mg
  • Magnézium
    220 mg
  • Foszfor
    3137 mg
  • Nátrium
    2121 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    322.4 g
  • Cukor
    191 mg
  • Élelmi rost
    20 mg

VÍZ

  • Összesen
    1267.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3244 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    7 micro
  • E vitamin:
    16 mg
  • C vitamin:
    70 mg
  • D vitamin:
    700 micro
  • K vitamin:
    43 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    414 micro
  • Kolin:
    2027 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3199 micro
  • α-karotin
    40 micro
  • β-karotin
    510 micro
  • β-crypt
    57 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3528 micro
Összesen 4477 kcal
  • 5% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 63% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.3 g

Zsír

  • Összesen
    14.6 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    152 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    359.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    88 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    148 mg
  • Nátrium
    100 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    15.2 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    59.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    153 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    33 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    20 micro
  • Kolin:
    96 mg
  • Retinol - A vitamin:
    151 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    24 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    166 micro
Összesen 210 kcal

Hozzávalók

A piskótakarikához

A töltelékhez és a bevonáshoz

Elkészítés

A piskótakarikához

  1. A tojásokat szétválasztjuk, a sárgájához adjuk a cukrot, és fehéredésig, habosra keverjük, majd a vizet is. A fehérjét kemény habbá verjük, és beleszedjük a sárgájára, miközben óvatos mozdulatokkal összekeverjük, beleszitáljuk a sütőporral összekevert lisztet. Egy papírral kibélelt tortaformába szedjük, elsimítjuk a tetejét és kb. 200 fokon készre sütjük. Hagyjuk meleg helyen kihűlni, ha hideg levegő éri, akkor összeesik. A tejszínt verjük fel habbá a cukorral, és tegyünk bele 2-3 cs habfixálót.
  2. A tortakarika alsó lapjára kenjünk tejszínhabot, és tegyük rá a málnadarabokat. A közepére ne tegyünk. Így elkerülhetjük a felszeletelésnél, hogy a közepén lévő málnaszem kiessen esetleg.
  3. Ráhelyezzük a másik piskótalapot, és ugyanígy járunk el a betöltéssel. Majd bevonjuk tejszínhabbal az egész torta külsejét. Én Hercegnős ostyalapot tettem rá tükörzselével.
  4. Majd tejszínhabbal díszítjük, és a félretett 10 szem málnával.
  • Receptkönyvben: 16
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 13006
  • Feltöltés dátuma: 2010. április 08.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Tejszínes-málnás torta Hercegnőknek
Becsei Ágnes 100 recept

Nagyobbik lányom 7. szülinapjára készítettem el ezt a tortát. Neki és a barátnőinek. Úgy elfogyott, hogy csak na!...

Hozzávalók

A piskótakarikához

A töltelékhez és a bevonáshoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így lesz olyan finom a francia hagymaleves, mint az étteremben

A legtöbben azért szeretnek étterembe járni, mert valljuk be, akadnak olyan klasszikus ételek, amelyek egyszerűen finomabbak, ha egy vendéglátóhely konyháján készítik el őket. Ha valaha is ettél már hagyományos francia hagymalevest étteremben, akkor biztosan téged is megbabonázott a forró, karamellizált hagymákkal teli és olvasztott sajttal csábító leves. Szerencsére otthon is elkészítheted ezt a fantasztikus fogást. Mai Napi Tippünkből kiderül, miként!