Tejfölös pulykamell recept

1 adag
604
kcal
Tejfölös pulykamell
Tejfölös pulykamell
receptkönyvben hozzászólások (4)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Hétvégén készítettem egy fonatos pulykamell névre hallgató sültet, melynél elég sok leeső maradék hús keletkezett. Ebből lett ez az igen egyszerű húsétel.


hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Természetesen csirkehúsból is készíthetjük.
Leginkább rizs illik hozzá.

receptjellemzők

konyha: magyar
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
maradék ételből: maradék húsból
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: főétel

egyéb elnevezések

szerecsendiós pulykamell csíkok, tejfölös pulykamell csíkok
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A pulykamellet vékony csíkokra, vagy kis kockára vágjuk.
  2. Margarinon megsütjük. Szerecsendióval, sóval ízesítjük.
  3. Ha puha, hozzáadjuk a liszttel simára elkevert tejfölt és beleszórjuk az apróra vágott petrezselymet.

statisztika

beküldve:
nézettség: 35 064
elküldve: 1
receptkönyben: 444
elkészítve: 2/6
Facebookon megjelent: -

szakács

Kiki

Mióta szakács: 2008.08.27.
476 recept

Hozzászólások (4)

Gabi7010
Gabi7010v, 2011-06-26 11:17

A Fonatos pulykamell receptjét nem osztanád meg velünk?Mert kerestem a neten de sehol nincs!Előre is köszönöm!Szép napot!Gabi!

Tóth Krisztina
Tóth Krisztinah, 2011-06-27 15:30

Szia! Nem tudom milyen receptre gondolsz???!. Egyszer csináltam birsalmás fonatos pulykamellet, az a nosalty-n meg is található, más fonatosat húsból még nem készítettem. Szia Kiki

hua_nita
hua_nitah, 2010-01-18 15:48

A kevesebb több. Azt hiszem, erre a receptre tökéletesen illik ez a mondás. :)

Legfrissebb cikkek

Maradék rizs? Jöhet!
Maradék rizs? Jöhet!
Megmaradt a rizottó, és valami újra vágysz? Most megmutatjuk, hogyan készíts belőle csodás olasz panírozott golyókat!
Ízes töltött tojás a régmúltból
Ízes töltött tojás a régmúltból
Milyenek voltak az étkezési szokások a 19. század derekán? Mit és hogyan ettek az akkori emberek? Főztünk egy korabeli előételt.  
Hajdina a spájzban
Hajdina a spájzban
A kiegyensúlyozott étrend egyik alappillére a változatosság, érdemes nyitottnak lenni, új alapanyagokat kipróbálni. Ezúttal a hajdina felhasználására adok 10 tuti tippet!
Igazi őszi májkrém aszalt szilvával
Igazi őszi májkrém aszalt szilvával
Könnyű nyarat tudhatok magam mögött, ugyanis nem kellett sokat gondolkodnom, mit adjak az unokáknak reggelire vagy uzsonnára, mert csakis májas kencét rendeltek.
604