r
Nosalty Logó

Tejfölös húsgombócleves

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Glaser
Tejfölös húsgombócleves
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 8% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A húsgombóchoz:

A leveshez:

Összesen 340 kcal
  • 8% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A húsgombóchoz:

A leveshez:

Összesen 2036 kcal
  • 8% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A húsgombóchoz:

A leveshez:

Összesen 65 kcal
  • 8% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    18.8 g

Zsír

  • Összesen
    17.5 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    159 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1347.4 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    22 mg
  • Kálcium
    82 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    41 mg
  • Foszfor
    277 mg
  • Nátrium
    921 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    22.5 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    189.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    527 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    35 mg
  • D vitamin:
    33 micro
  • K vitamin:
    15 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    67 micro
  • Kolin:
    143 mg
  • Retinol - A vitamin:
    71 micro
  • α-karotin
    1761 micro
  • β-karotin
    4484 micro
  • β-crypt
    80 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    461 micro
Összesen 340 kcal
  • 8% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    112.6 g

Zsír

  • Összesen
    104.8 g
  • Telített zsírsav
    37 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    39 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    19 g
  • Koleszterin
    955 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8084.6 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    132 mg
  • Kálcium
    492 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    244 mg
  • Foszfor
    1664 mg
  • Nátrium
    5526 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    134.9 g
  • Cukor
    34 mg
  • Élelmi rost
    21 mg

VÍZ

  • Összesen
    1139 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3164 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    13 mg
  • C vitamin:
    211 mg
  • D vitamin:
    199 micro
  • K vitamin:
    90 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    32 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    404 micro
  • Kolin:
    855 mg
  • Retinol - A vitamin:
    427 micro
  • α-karotin
    10566 micro
  • β-karotin
    26902 micro
  • β-crypt
    481 micro
  • Likopin
    3 micro
  • Lut-zea
    2768 micro
Összesen 2036 kcal
  • 8% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.6 g

Zsír

  • Összesen
    3.3 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    30 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    257.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    16 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    8 mg
  • Foszfor
    53 mg
  • Nátrium
    176 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    4.3 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    36.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    101 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    27 mg
  • Retinol - A vitamin:
    14 micro
  • α-karotin
    336 micro
  • β-karotin
    857 micro
  • β-crypt
    15 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    88 micro
Összesen 65 kcal

Hozzávalók

A húsgombóchoz:

A leveshez:

Elkészítés

A húsgombóchoz:

  1. A zöldségeket megtisztítjuk, a sárgarépát, zellert, hagymát, és paprikát apró kockákra vágjuk, a burgonyát feldaraboljuk.
  2. Az olajon a hagymát, sárgarépát, zellert és paprikát meg dinszteljük, felöntjük a levessel, hozzáadjuk a burgonyát, és felfőzzük.
  3. A húst összevegyítjük a rizzsel, a tojással, a reszelt hagymával és a kaporral. Sózzuk, borsozzuk, kis gombócokat formázunk, amelyeket a fövő levesbe tesszük, alacsony hőmérsékleten kb. 15 percig főzzük, majd hozzáadjuk a zöldborsót.
  4. A tejfölt simára keverjük a tojássárgájával, hozzákeverünk 1-2 merőkanálnyi forró levest, majd a leveshez öntjük, és további 10-12 percig főzzük. Sóval, borssal ízesítjük, megszórjuk az apróra vágott kaporral és forrón tálaljuk.
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 362
  • Tegnapi nézettség: 47
  • 7 napos nézettség: 449
  • Össznézettség: 114702
  • Feltöltés dátuma: 2015. október 26.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Én most édesen készítettem a levest, de ízesíthetjük ízlés szerint citromlével vagy ecettel is.

Hozzávalók

A húsgombóchoz:

A leveshez:

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így lesz olyan finom a francia hagymaleves, mint az étteremben

A legtöbben azért szeretnek étterembe járni, mert valljuk be, akadnak olyan klasszikus ételek, amelyek egyszerűen finomabbak, ha egy vendéglátóhely konyháján készítik el őket. Ha valaha is ettél már hagyományos francia hagymalevest étteremben, akkor biztosan téged is megbabonázott a forró, karamellizált hagymákkal teli és olvasztott sajttal csábító leves. Szerencsére otthon is elkészítheted ezt a fantasztikus fogást. Mai Napi Tippünkből kiderül, miként!