Tárkonyos burgonyagombóc-leves recept

Tárkonyos burgonyagombóc-leves
Tárkonyos burgonyagombóc-leves
50 perc / előkészület: 10 perc főzés: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Elég sűrűn főzök ilyet, mivel gyors és egyszerű. Egyedül a gombócokkal van egy kis babrálás, de megéri a fáradozást.

hozzávalók / 4 adag

A gombóchoz

A leveshez

ajánlat

Nehéz húsételek előtt kiváló, a savanykás íze tökéletes étvágygerjesztő.

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes
nehézség: könnyű
kategória: levesek
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: leves
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

krumpligombócos leves, zöldségleves burgonyagombóccal
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A burgonyát megpucoljuk, kockára vágjuk és sós vízben megfőzzük. Mikor megfőtt, leöntjük róla a vizet, még melegében összetörjük és hagyjuk kihűlni.
  2. Amíg a krumpli hűl, addig feltesszük a levest. A vöröshagymát apróra vágjuk, a zsiradékon aranyszínűre pirítjuk. A megtisztított zöldségeket kockára vágjuk és átforgatjuk a hagymán. Kevés tárkonyt adunk hozzá, ill. sózzuk, borsozzuk és felöntjük vízzel, kb. a fazék 3/4-ig. Addig főzzük, míg a zöldségek már majdnem teljesen megpuhultak, akkor hozzáadjuk a zöldborsót is.
  3. Ha a burgonya kihűlt, elkészítjük a gombócokat. A tojásokat felütjük, és összekeverjük a krumplival. Majd sózzuk, borsozzuk, és hozzáadjuk a finomra vágott petrezselyemzöldet. Egy lágy masszát fogunk kapni, amit a liszt segítségével kemény tésztává gyúrunk. A tésztából kis golyókat formálunk, és kilisztezett tálcára helyezzük őket. Rázzuk meg néha a tálcát, nehogy összeragadjanak a gombócok.
  4. Ha a levesben a zöldségek megfőttek, a tejfölt egy kis lével, az ecettel, a maradék tárkonnyal kikeverjük és visszaöntjük. Mikor újra felforrt, belehelyezzük a gombócokat. Addig főzzük, míg a gombócok meg nem főnek.
  5. Ha kell, még ízesítjük.
  6. Forrón tálaljuk.
  • költség: 500 Ft
  • elkészítettem: 100 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 5 357
elküldve: 0
receptkönyvben: 85
elkészítve: 5/6
Facebookon megjelent: -

szakács

cso.jancsi

Mióta szakács: 2015.03.16.
2 recept

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Tmea
Tmea / Tmea cs, 2013-05-02 07:59

Nagyon-nagyon finom! Szoktam készíteni tárkonyos leveseket is, meg krumpligombóc levest is, de így egyben a kettő valami fenomenális! Köszi, hogy szélesítetted a leves-repertoáromat! :-) Rá is szoktunk...:-)
Minden jót és sok finomságot!
Tímea

390