r
Nosalty Logó

Vaníliás cseresznyés pite

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
vikki
Vaníliás cseresznyés pite
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 5% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 667 kcal
  • 5% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 2668 kcal
  • 5% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 219 kcal
  • 5% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 37% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    9.9 g

Zsír

  • Összesen
    30.2 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    57 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    717.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    20 mg
  • Kálcium
    255 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    21 mg
  • Foszfor
    244 mg
  • Nátrium
    175 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    88.3 g
  • Cukor
    37 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    75.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    283 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    31 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    24 micro
  • Kolin:
    55 mg
  • Retinol - A vitamin:
    265 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    223 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    123 micro
Összesen 667 kcal
  • 5% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 37% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    39.6 g

Zsír

  • Összesen
    120.6 g
  • Telített zsírsav
    27 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    52 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    32 g
  • Koleszterin
    229 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2871.2 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    82 mg
  • Kálcium
    1019 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    85 mg
  • Foszfor
    975 mg
  • Nátrium
    701 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    353.3 g
  • Cukor
    148 mg
  • Élelmi rost
    12 mg

VÍZ

  • Összesen
    303 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1133 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    12 mg
  • C vitamin:
    24 mg
  • D vitamin:
    44 micro
  • K vitamin:
    123 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    95 micro
  • Kolin:
    221 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1058 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    890 micro
  • β-crypt
    8 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    491 micro
Összesen 2668 kcal
  • 5% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 37% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    3.3 g

Zsír

  • Összesen
    9.9 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    19 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    236.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    84 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    7 mg
  • Foszfor
    80 mg
  • Nátrium
    58 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    29.1 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    25 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    93 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    8 micro
  • Kolin:
    18 mg
  • Retinol - A vitamin:
    87 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    73 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    40 micro
Összesen 219 kcal
  • Legnézettebb receptje

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

Elkészítés

A tésztához

  1. A cseresznyét megmossuk és kimagozzuk.
  2. Addig a tészta hozzávalóit összegyúrjuk.
  3. Sütőpapírral kibéleljük a sütőforma alját, oldalát pedig vajjal kikenjük.
  4. A tésztát két folpack közt kinyújtjuk akkorára, hogy ki tudjuk vele bélelni a sütőforma széleit is. (Így nem ragad rá se a sodrófára, se a deszkára, és nem is fog eltörni, mikor a formába rakjuk.)
  5. Ha megfelelő méretűre nyújtottuk, a felső folpack-ot eltávolítjuk, és az alsóval átfordítjuk a formába, beleigazítjuk, majd lehúzzuk róla a másik fóliát is.
  6. Elkészítjük a tölteléket: a vaníliás pudingport a csomagolás leírása szerint 4 dl tejjel sűrűre főzzük.
  7. Ha elkészült, a tésztára simítjuk egyenletesen (nem baj ha meleg, így szebben el lehet simítani).
  8. Belenyomkodjuk a kimagozott cseresznyét (lehetőleg a “lyukas” felével lefelé, mert így sokkal szebb lesz), és már mehet is a sütőbe.
  9. Előmelegített sütőben kb. 30 perc alatt készre sül.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Receptkönyvben: 1273
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 26
  • Össznézettség: 191171
  • Feltöltés dátuma: 2012. július 07.

Ajánló

További képek a készítésről és a végeredményről a blogomon.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Végre megérettek a roppanós nagy szemű cseresznyék, amiből nagyon finom pitét lehet sütni!:) Most vaníliás krémmel készült a szokásos citromos pitetésztával.

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így lesz olyan finom a francia hagymaleves, mint az étteremben

A legtöbben azért szeretnek étterembe járni, mert valljuk be, akadnak olyan klasszikus ételek, amelyek egyszerűen finomabbak, ha egy vendéglátóhely konyháján készítik el őket. Ha valaha is ettél már hagyományos francia hagymalevest étteremben, akkor biztosan téged is megbabonázott a forró, karamellizált hagymákkal teli és olvasztott sajttal csábító leves. Szerencsére otthon is elkészítheted ezt a fantasztikus fogást. Mai Napi Tippünkből kiderül, miként!