r
Nosalty Logó

Sült tyúk sült májas lebbencstésztával

cukormentes laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojásmentes
Edit
Sült tyúk sült májas lebbencstésztával
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 16% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 532 kcal
  • 16% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 3195 kcal
  • 16% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 196 kcal
  • 16% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 44% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    31.6 g

Zsír

  • Összesen
    16.1 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    145 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    626 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    78 mg
  • Kálcium
    29 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    67 mg
  • Foszfor
    358 mg
  • Nátrium
    85 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    62.4 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    85.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    763 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    14 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    332 micro
  • Kolin:
    110 mg
  • Retinol - A vitamin:
    761 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    12 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    9 micro
  • Lut-zea
    15 micro
Összesen 532 kcal
  • 16% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 44% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    189.8 g

Zsír

  • Összesen
    96.8 g
  • Telített zsírsav
    27 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    37 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    22 g
  • Koleszterin
    868 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3756.2 g
  • Cink
    18 mg
  • Szelén
    467 mg
  • Kálcium
    176 mg
  • Vas
    33 mg
  • Magnézium
    400 mg
  • Foszfor
    2146 mg
  • Nátrium
    509 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    374.3 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    16 mg

VÍZ

  • Összesen
    513.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    4576 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    24 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    32 mg
  • D vitamin:
    55 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    5 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    86 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1994 micro
  • Kolin:
    660 mg
  • Retinol - A vitamin:
    4568 micro
  • α-karotin
    15 micro
  • β-karotin
    74 micro
  • β-crypt
    15 micro
  • Likopin
    53 micro
  • Lut-zea
    90 micro
Összesen 3195 kcal
  • 16% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 44% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11.6 g

Zsír

  • Összesen
    5.9 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    53 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    230.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    29 mg
  • Kálcium
    11 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    25 mg
  • Foszfor
    131 mg
  • Nátrium
    31 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    22.9 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    31.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    280 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    122 micro
  • Kolin:
    40 mg
  • Retinol - A vitamin:
    280 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    5 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    3 micro
  • Lut-zea
    6 micro
Összesen 196 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A tyúkot feldaraboljuk (mint amikor pörköltet főzünk). A zsírját kis darabokra vágjuk, és egy nagy lábasban kisütjük, majd a húst rátesszük, és fehéredésig pírítjuk.
  2. Felöntjük annyi vízzel, ami ellepi a húst, megsózzuk, és lassú tűzön puhára főzzük. Néha ránézünk, megkevergetjük . Ez kb 1-1,5 óra (attól függ, hogy mennyire öreg a tyúk).
  3. A víznek el kell főnie róla; a visszamaradt zsíron szép pirosra sütjük a tyúkdarabokat.
  4. Közben a tésztát feltesszük forrásban lévő sós vízbe főni.
  5. Kiszedjük a zsírból a húst. A májat és a tojáskezdeményeket (jobb esetben van a tyúkban, ha nincs, akkor természetessen elhagyható) megsütjük benne.
  6. Amikor megsült, összetörjük villával a májat (de csak a májat) a lábasban, megborsozzuk, ha kell, utánasózunk, és a megfőtt és lecsepegtetett lebbencstésztát összekeverjük vele. Egy kicsit lepirítjuk, majd a sült húsokat visszatesszük a lábasba, és jól átkeverjük az egészet.
  • Elkészítettem: 100 alkalommal
  • Receptkönyvben: 41
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 10231
  • Feltöltés dátuma: 2010. július 07.

Ajánló

Nagyon finom és egyszerű étel. Plusz zsírt nem kell mellé tenni, mert ha jó házi tyúkból készítjük, akkor elég a saját zsírja is  A képen látszik, hogy a tojásképződményeket is megsütöttem, de azt nem törtem szét, hanem egyben hagytam . Egy lábasban süssünk mindent, és amikor a tésztát beletesszük, jól felszedi a pörzsanyagokat a lábasról.  Bolti tyúkból még sosem készítettem, így nem tudom, hogy azzal milyen lenne, és mennyi ideig kellene főzni. Jó étvágyat  hozzá!

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Nagyon szeretjük a tyúkhúst, de csak a kukoricán nevelkedett,  kapirgáló egyedeket részesítjük előnyben. Nagyon sokféleképpen lehet elkszíteni a tyúkot. A  jó öreg pörkölt és töltött tyúk  helyett készítettem ezt a tésztás változatot, amit sogórnőmtől tanultam. Köszönet neki  érte. Vettem hozzá plusz csirkemájat  (3 db-ot), mert  a tyúk egyetlen mája kevés lenne, de nem kell hozzá sok, 3 db pont elég.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így lesz olyan finom a francia hagymaleves, mint az étteremben

A legtöbben azért szeretnek étterembe járni, mert valljuk be, akadnak olyan klasszikus ételek, amelyek egyszerűen finomabbak, ha egy vendéglátóhely konyháján készítik el őket. Ha valaha is ettél már hagyományos francia hagymalevest étteremben, akkor biztosan téged is megbabonázott a forró, karamellizált hagymákkal teli és olvasztott sajttal csábító leves. Szerencsére otthon is elkészítheted ezt a fantasztikus fogást. Mai Napi Tippünkből kiderül, miként!