r
Nosalty Logó

Körmös pacal 2.

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
NS
Körmös pacal 2.
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 13% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 756 kcal
  • 13% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 4529 kcal
  • 13% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 133 kcal
  • 13% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    63.1 g

Zsír

  • Összesen
    48.7 g
  • Telített zsírsav
    17 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    22 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    379 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1131.7 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    70 mg
  • Kálcium
    235 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    57 mg
  • Foszfor
    382 mg
  • Nátrium
    377 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    9.4 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    382.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    11 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    20 mg
  • D vitamin:
    71 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    43 micro
  • Kolin:
    389 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2 micro
  • α-karotin
    20 micro
  • β-karotin
    104 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    429 micro
  • Lut-zea
    71 micro
Összesen 756 kcal
  • 13% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    378.4 g

Zsír

  • Összesen
    292.1 g
  • Telített zsírsav
    99 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    134 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    28 g
  • Koleszterin
    2271 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6790.4 g
  • Cink
    34 mg
  • Szelén
    422 mg
  • Kálcium
    1412 mg
  • Vas
    17 mg
  • Magnézium
    342 mg
  • Foszfor
    2294 mg
  • Nátrium
    2264 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    56.4 g
  • Cukor
    25 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

VÍZ

  • Összesen
    2292.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    67 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    21 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    120 mg
  • D vitamin:
    427 micro
  • K vitamin:
    16 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    38 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    257 micro
  • Kolin:
    2335 mg
  • Retinol - A vitamin:
    10 micro
  • α-karotin
    118 micro
  • β-karotin
    626 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    2573 micro
  • Lut-zea
    429 micro
Összesen 4529 kcal
  • 13% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11.2 g

Zsír

  • Összesen
    8.6 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    67 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    200.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    42 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    68 mg
  • Nátrium
    67 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1.7 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    67.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    8 micro
  • Kolin:
    69 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    18 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    76 micro
  • Lut-zea
    13 micro
Összesen 133 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A pacalt mielőtt még felszeletelnénk, egy darabban kb. 30-40 percig vízben főzzük.Így nem csak tiszta lesz, desokkal könnyebb lesz szeletelni. Lehűtjük, csíkokra vágjuk.
  2. Ismétvízbe felrakjuk főni, forralunk rajta egyet, majd hidegvízben kihűtjük.
  3. A hagymát kockára vágjuk, sertészsíron megdinszteljük.Tűzről levéve pirospaprikát teszünk bele.
  4. Hozzátesszük a pacalt, a kockára vágott paprikát, a felkockázott paradicsomot, az apróra vágott fokhagymát, a majoránnát, és egy kevés vizet öntünk alá. Megsózzuk. Kuktában, gyorsfőző edényben kb. 40 percig, ha csak egyszerű lábasban, akkor kb. 2-3 órát főzzük, amíg félig meg nem puhul.
  5. Ezután tesszük hozzá a körmöket, majd ha félig megpuhult (ez kb. 1/2-1 óra), a felkockázott sertéslapockát.
  6. A hozzávalókat addig főzzük, míg minden hozzávaló tökéletesen puha nem lesz. ( Ez leginkább a pacaltól függ).
  7. Befejezésképpen beleöntjük a vörösbort és ezzel még 10 percig rotyogtatjuk.
  • Receptkönyvben: 106
  • Tegnapi nézettség: 3
  • 7 napos nézettség: 47
  • Össznézettség: 65672
  • Feltöltés dátuma: 2009. február 24.

Ajánló

Főtt burgonya illik hozzá.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Elég körülményes az elkészítése, de megéri. Nálunk mindig dupla adag készül belőle, mivel kollégák, barátok, ismerősök is "tesztelik" az ízét. A gyerekek miatt szoktunk belefőzni lapockát is. Így a háromféle  húsból mindenki kedvére csemegézhet.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így lesz olyan finom a francia hagymaleves, mint az étteremben

A legtöbben azért szeretnek étterembe járni, mert valljuk be, akadnak olyan klasszikus ételek, amelyek egyszerűen finomabbak, ha egy vendéglátóhely konyháján készítik el őket. Ha valaha is ettél már hagyományos francia hagymalevest étteremben, akkor biztosan téged is megbabonázott a forró, karamellizált hagymákkal teli és olvasztott sajttal csábító leves. Szerencsére otthon is elkészítheted ezt a fantasztikus fogást. Mai Napi Tippünkből kiderül, miként!