KFC-s amerikai káposztasaláta recept

hozzászólások (9)

tápanyagtartalom-megoszlás

TOP ásványi anyagok

Kálium
Nátrium
Kalcium
Vas

TOP Vitaminok

K C Folát E

tápanyagtartalom / 1 adag

fehérje

Összesen:
2.5 g

zsír

Összesen:
21 g
Telített zsírsav:
3 g
Egyszeresen telítetlen zsírsav:
2 g
Többszörösen telítetlen zsírsav:
2 g

ásványi anyagok

Összesen:
0.7 g
Kalcium:
69 mg
Vas:
1 mg
Magnézium:
20 mg
Foszfor:
47 mg
Kálium:
316 mg
Nátrium:
202 mg
Cink:
0 mg
Réz:
0 mg
Mangán:
0 mg
Szelén:
0 µg

szénhidrát

Összesen:
24.6 g
Összes cukor:
19 g
Élelmi rost :
4 g

víz

Összesen:
162.1 g

vitaminok

Összesen:
0.1 g
C vitamin:
60 mg
Tiamin - B1 vitamin:
0 mg
Riboflavin - B2 vitamin:
0 mg
Niacin - B3 vitamin:
0 mg
Pantoténsav - B5 vitamin:
0 mg
B6 vitamin:
0 mg
Összes folát:
72 µg
A vitamin (RAE):
107 µg
E vitamin:
2 mg
K vitamin:
124 µg

tápanyagtartalom a teljes receptre / 12 adag *

fehérje

Összesen:
29.7 g

zsír

Összesen:
252.3 g
Telített zsírsav:
30 g
Egyszeresen telítetlen zsírsav:
24 g
Többszörösen telítetlen zsírsav:
19 g

ásványi anyagok

Összesen:
7.9 g
Kalcium:
828 mg
Vas:
9 mg
Magnézium:
252 mg
Foszfor:
562 mg
Kálium:
3789 mg
Nátrium:
2428 mg
Cink:
3 mg
Réz:
0 mg
Mangán:
3 mg
Szelén:
7 µg

szénhidrát

Összesen:
295.7 g
Összes cukor:
233 g
Élelmi rost :
54 g

víz

Összesen:
1944.7 g

vitaminok

Összesen:
0.8 g
C vitamin:
714 mg
Tiamin - B1 vitamin:
1 mg
Riboflavin - B2 vitamin:
1 mg
Niacin - B3 vitamin:
5 mg
Pantoténsav - B5 vitamin:
4 mg
B6 vitamin:
2 mg
Összes folát:
862 µg
A vitamin (RAE):
1285 µg
E vitamin:
25 mg
K vitamin:
1481 µg

tápanyagtartalom / 100 g *

fehérje

Összesen:
0.9 g

zsír

Összesen:
8 g
Telített zsírsav:
1 g
Egyszeresen telítetlen zsírsav:
1 g
Többszörösen telítetlen zsírsav:
1 g

ásványi anyagok

Összesen:
0.2 g
Kalcium:
25 mg
Vas:
0 mg
Magnézium:
8 mg
Foszfor:
18 mg
Kálium:
120 mg
Nátrium:
77 mg
Cink:
0 mg
Réz:
0 mg
Mangán:
0 mg
Szelén:
0 µg

szénhidrát

Összesen:
9.4 g
Összes cukor:
7 g
Élelmi rost :
2 g

víz

Összesen:
61.7 g

vitaminok

Összesen:
0 g
C vitamin:
22 mg
Tiamin - B1 vitamin:
0 mg
Riboflavin - B2 vitamin:
0 mg
Niacin - B3 vitamin:
0 mg
Pantoténsav - B5 vitamin:
0 mg
B6 vitamin:
0 mg
Összes folát:
27 µg
A vitamin (RAE):
41 µg
E vitamin:
1 mg
K vitamin:
47 µg
hasonló receptek

Hozzászólások (9)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

vadgesztenye
vadgesztenye p, 2017-03-10 10:24

Kérdésem az lenne, mivel a recept úgy írja, hogy reszelni, (én a salátához szelni szoktam nekem is van gépem, amelyiken több fajta reszelő ill. szeletelő van.) van-e szerepe benne, hogy a reszelés jobban roncsolja a rostokat, ezáltal a saláta könnyebben emészthető lesz? A másik, az öreg káposztát le szoktam forrázni, szintén, hogy kevésbé legyen puffasztó, gondolom, kihűlés után lehet a majonézzel összeállítani. A képen nagyon jól néz ki a saláta.

Aaaudrey
Audrey / Aaaudrey h, 2017-03-20 11:22

Kedves Vadgesztenye!
Ebben a salátában nem csíkokra lett vágva (gyalulva) a káposzta mint a hagyományos káposztaslátához, hanem a KFC-shez hasonlóan sokkal apróbbra. Ezért reszeltem inkább és nem késsel vágtam. Persze ízlés kérdése, mindenki akkorára vágja és úgy ahogy szeretné, elrontani nem lehet. :)
Öreg káposztával nincs tapasztalatom sajnos, de ha eddig úgy dolgoztál vele, ennél is biztos működni fog.
Remélem ízleni fog ha elkészíted!

vadgesztenye
vadgesztenye cs, 2017-04-13 15:33

Köszönöm a választ, azért kérdeztem, mert néha apróságnak tűnő praktikán múlik a siker.

bernatp
bernatp / bernatp cs, 2016-10-06 13:52

Szuperfinom, tényleg kéjefszís! Érdemes az öntetet kóstolással készíteni, és először inkább mindenből kevesebbet tenni! (Nekem a recept szerinti arányokkal kissé túl édes lett, illetve kevesebb tárkonyos ecetet tettem bele).

Aaaudrey
Audrey / Aaaudrey h, 2016-10-17 13:30

Valóban a kóstolás a legjobb módszer, mert lehet valakinek túl édes! Hasonlóan a hagymát is érdemes szerintem több részletben hozzátenni, mert lehet valaki kevésbé hagymásan szereti. Az "eredeti" mindenestre ezekkel az arányokkal készül állítólag. :)

280