r
Nosalty Logó

Gombás csirkeragu medvehagymával

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Dávid
Gombás csirkeragu medvehagymával
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 10% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 891 kcal
  • 10% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 1782 kcal
  • 10% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 138 kcal
  • 10% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    62.4 g

Zsír

  • Összesen
    56.7 g
  • Telített zsírsav
    29 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    20 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    289 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1904.9 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    68 mg
  • Kálcium
    453 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    104 mg
  • Foszfor
    837 mg
  • Nátrium
    437 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    23.4 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    490.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    397 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    16 mg
  • D vitamin:
    38 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    24 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    54 micro
  • Kolin:
    220 mg
  • Retinol - A vitamin:
    389 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    90 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    7 micro
Összesen 891 kcal
  • 10% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    124.7 g

Zsír

  • Összesen
    113.4 g
  • Telített zsírsav
    58 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    40 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    578 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3809.8 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    135 mg
  • Kálcium
    906 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    207 mg
  • Foszfor
    1674 mg
  • Nátrium
    874 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    46.8 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    981.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    793 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    32 mg
  • D vitamin:
    76 micro
  • K vitamin:
    19 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    48 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    108 micro
  • Kolin:
    439 mg
  • Retinol - A vitamin:
    778 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    179 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    13 micro
Összesen 1782 kcal
  • 10% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.5 g

Zsír

  • Összesen
    8.7 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    44 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    290.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    69 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    128 mg
  • Nátrium
    67 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    3.6 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    74.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    61 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    8 micro
  • Kolin:
    34 mg
  • Retinol - A vitamin:
    59 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    14 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1 micro
Összesen 138 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Egy serpenyőben az olívaolajat és a vajat felhevítjük, és két részletben megpirítjuk rajta a megtisztított és felaprított gombát, majd szűrőlapáttal kiszedjük és félretesszük.
  2. A visszamaradt zsiradékon (ha nem lenne elég, pótoljuk) megpirítjuk az apróra vágott hagymát.
  3. Ha a hagyma megpirult, akkor hozzátesszük a kockára vágott csirkemellet, és szintén barnára pirítjuk.
  4. Felöntjük a fehérborral, hogy az odapirult, ízéletes részeket feloldja.
  5. 1-2 perc után, ha az alkohol elpárolgott, felöntjük a tejszínnel, hozzáadunk egy deci vizet, és jól elkeverjük.
  6. Sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a kakukkfüvet és az aprított medvehagymát, és hozzáreszeljük a parmezán sajtot, majd addig főzzük, amíg be nem sűrűsödik. A legvégén belekeverjük az előzőleg megpirított gombát.
  7. Rizzsel vagy tésztával tálaljuk.
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 244
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 9
  • Össznézettség: 7393
  • Feltöltés dátuma: 2018. április 16.

Receptkategóriák

további kategória: húsvét kategória: ünnepi főételek és köretek

Receptjellemzők

Szuperegyszerű, tejszínes csirkeragu rohanós hétköznapokra.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így lesz olyan finom a francia hagymaleves, mint az étteremben

A legtöbben azért szeretnek étterembe járni, mert valljuk be, akadnak olyan klasszikus ételek, amelyek egyszerűen finomabbak, ha egy vendéglátóhely konyháján készítik el őket. Ha valaha is ettél már hagyományos francia hagymalevest étteremben, akkor biztosan téged is megbabonázott a forró, karamellizált hagymákkal teli és olvasztott sajttal csábító leves. Szerencsére otthon is elkészítheted ezt a fantasztikus fogást. Mai Napi Tippünkből kiderül, miként!