r
Nosalty Logó

Elnöki tekercs

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Olaszné Anci
Elnöki tekercs
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
190 °C
  • 5% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 21% Zsír

A tésztához

A krémhez

A hempergetéshez

Összesen 403 kcal
  • 5% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 21% Zsír

A tésztához

A krémhez

A hempergetéshez

Összesen 2416 kcal
  • 5% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 21% Zsír

A tésztához

A krémhez

A hempergetéshez

Összesen 221 kcal
  • 5% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 49% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.2 g

Zsír

  • Összesen
    27.6 g
  • Telített zsírsav
    18 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    74 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    346.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    112 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    35 mg
  • Foszfor
    92 mg
  • Nátrium
    97 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    34.2 g
  • Cukor
    24 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    66.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    186 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    6 micro
  • Kolin:
    14 mg
  • Retinol - A vitamin:
    183 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    40 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2 micro
Összesen 403 kcal
  • 5% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 49% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    43.4 g

Zsír

  • Összesen
    165.5 g
  • Telített zsírsav
    111 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    39 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    444 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2081.5 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    49 mg
  • Kálcium
    675 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    212 mg
  • Foszfor
    553 mg
  • Nátrium
    580 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    205.5 g
  • Cukor
    141 mg
  • Élelmi rost
    17 mg

VÍZ

  • Összesen
    400.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1116 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    92 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    35 micro
  • Kolin:
    83 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1096 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    240 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    9 micro
Összesen 2416 kcal
  • 5% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 49% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4 g

Zsír

  • Összesen
    15.1 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    41 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    190.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    62 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    19 mg
  • Foszfor
    51 mg
  • Nátrium
    53 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    18.8 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    36.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    102 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    3 micro
  • Kolin:
    8 mg
  • Retinol - A vitamin:
    100 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    22 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1 micro
Összesen 221 kcal
  • Legnézettebb receptje

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A hempergetéshez

Elkészítés

A tésztához

  1. A 4 tojásfehérjét kemény habbá verjük pici sóval.
  2. Belekeverjük a porcukrot, fokozatosan szitáljuk bele a kakaót és közben kézi erővel nagyon lazán összekavarjuk.
  3. Egy 38x30-as sütőpléhre fektetjük a jó minőségű sütőpapírt, és egyenletesen elkenjük rajta a kakaós masszát.
  4. Elektromos sütőben 190°C-on 15 percig sütjük.
  5. Kb. 8 perc után lessünk be a sütőbe. (Nem szabad megfeledkezni róla, mert ha kiszárad, törik, nem lehet feltekerni)
  6. Ha kisül, a tetejének puhának kell lennie és tűpróbánál nem szabad, hogy ragadjon.
  7. Közben elkészítjük a tölteléket: A pudingot a cukorral megfőzzük.
  8. Miután levesszek a tűzről, kihűlésig többször belekeverünk (ne bőrösödjön be).
  9. Felverjük a tejszínt a fixálóval és a már jól kihűlt pudinghoz, kanalanként lazán hozzákeverjük.
  10. A kisült és kihűlt lapot az asztalra tesszük, rákenjük a krém 1/3-át.
  11. Megszórjuk kókuszreszelékkel, és feltekerjük, mint a piskótatekercset, közben óvatosan leválasztjuk róla a sütőpapírt.
  12. A tekercs hosszának megfelelő alufóliára ráöntjük a maradék kókuszreszeléket, szétsimítjuk, és a szélére tesszük a tekercset.
  13. Megkenjük krémmel, a szabadon levő részét és begurítjuk a kókuszba.
  14. A még barna részt is bekrémezzük, majd tovább gurítjuk a kókuszba.
  15. A fólia 2 végét megfogva, ide-oda görgetjük.
  16. 1,5-2 óra hűtés és fogyasztható.
  • Sütés hőfoka: 190 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 38x30
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Elkészítettem: 400 alkalommal
  • Receptkönyvben: 712
  • Tegnapi nézettség: 3
  • 7 napos nézettség: 10
  • Össznézettség: 87125
  • Feltöltés dátuma: 2011. január 28.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Elnöki tekercs
Olaszné Anci 191 recept

Ez a sütemény az én egyik kedvencem, bármilyen előkelő vendégnek, bármikor feltálalhatjátok. Az az előnye is megvan, hogy lisztérzékeny vendégeitek is fogyaszthatják.  

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A hempergetéshez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így lesz olyan finom a francia hagymaleves, mint az étteremben

A legtöbben azért szeretnek étterembe járni, mert valljuk be, akadnak olyan klasszikus ételek, amelyek egyszerűen finomabbak, ha egy vendéglátóhely konyháján készítik el őket. Ha valaha is ettél már hagyományos francia hagymalevest étteremben, akkor biztosan téged is megbabonázott a forró, karamellizált hagymákkal teli és olvasztott sajttal csábító leves. Szerencsére otthon is elkészítheted ezt a fantasztikus fogást. Mai Napi Tippünkből kiderül, miként!