Színes zöldséglepény recept

Színes zöldséglepény
Színes zöldséglepény
30 perc / előkészület: 20 perc sütés: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások (47)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A Prima Konyha magazinban találtam ezt a receptet. Nagyon-nagyon finom. A zöldségek lereszelésével a reggeli torna is teljesítve!


hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Tejföllel leöntve nagyon finom!

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
költség egy főre: olcsó receptek
diéta: cukormentes, laktózmentes, tejmentes
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: tapas
szezon: tavasz
elkészítési idő: 15-30 perc
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: főétel

egyéb elnevezések

cukkinis-répás lepény, zöldséges lepény, cukkinis-répás-krumplis lepény, zöldségfasírt
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A burgonyát és a répát meghámozzuk, a cukkini két végét levágjuk. Mindhármat finomra lereszeljük (a cukkinit héjastul).
  2. A lisztekkel és a tojásokkal összekeverjük a zöldségeket.
  3. Sózzuk, borsozzuk, őrölt köménnyel ízesítjük.
  4. Belekeverjük az apróra vágott petrezselymet és a zúzott fokhagymát is. 
  5. Egy serpenyűben kisujjnyi olajat melegítünk. Egy evőkanálnyi masszát  teszünk az olajba és jól ellapítjuk. Mellérakjuk a következőt. A serpenyő méretétől függően, egyszerre kb 4-5 lepény süthető.
  6. Mindkét oladalát aranybarnára sütjük (kb 3-3 perc alatt)
  7. Az olajat leitatjuk róla és melegen tálaljuk.

  • költség: 1000 Ft
  • elkészítettem: 15 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 4
össznézettség: 182 565
elküldve: 80
receptkönyvben: 3 683
elkészítve: 218/235
Facebookon megjelent: 1

szakács

Kiki

Mióta szakács: 2008.08.27.
476 recept

Hozzászólások (47)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Nosalty.hu
Nosalty.hu szo, 2015-07-04 02:01

Kedves Szakácsunk!
Gratulálunk, a Tiéd lett 2015.07.03. legnézettebb receptje!
Üdvözlettel, NoSalty.hu

szilagyimargit61
szilagyimargit61 sze, 2014-10-29 12:57

AZT SZERETNÉM CSAK TUDNI, HA NINCS NYITVA A "közért" AKKOR HOGY TUDOM
EZEKET A HOZZÁVALÓKAT BESZEREZNI?

libaláb
libaláb k, 2014-10-28 21:57

Én is beállnék a receptet dicsérők sorába: nem változtattam semmin és nagyon finom lett a végeredmény, de annyira, hogy még a férjem is többször vett belőle, ami nagyon nagy szó :)

zsofnovak
Zsofnovak / zsofnovak k, 2014-09-23 18:35

Kedves Kiki,
az egész család nevében köszönöm a receptet, mindenki mádja. Már többször el is készítettük!
Szép napot, Zsofnovak

Enoszka73
Enoszka73 cs, 2014-08-21 13:27

Szia!
A tegnapi augusztus 20-ai kerti főzős napon készítettem el 1-1-1 kg zöldség hozzáadásával, természetesen felszaporítva hozzá a többi hozzávalót is. (Még jó, hogy van robotgépem, ami lereszelte :-))
Nagyon nagy kedvenc lett. Nem maradt belőle egy deka sem.
Az utolsó adagot egy kisebb tepsiben elsimítottuk és kemencében megsütöttük. Így is isteni lett.
Köszönjük a receptet az egész nagy család nevében!!!!

56zsu
56zsu h, 2014-08-04 19:27

Kedves Kiki !
Ma elkészítettem a lepényt ,igaz csak 1/3 adaggal ,de így is jó laktunk a fiammal. A férjem ,a sárgarépa miatt nem is kóstolta meg .De nem baj így nekünk több jutott !Köszönöm a receptet.!

Sazi001
Sazi001 sze, 2014-07-30 13:16

Kicsi módosítással (kevesebb hozzávalóval) elkészítettem és nagyon tetszett a páromnak. Igaz Iszonyat ropogós lett, de mint kiderült a kedvesem pont így szereti!
Köszi a receptet!! :D

Bubu46
Bubu46 k, 2014-07-29 06:51

Köszönöm a receptet - naaagyon fincsi lett - alig tettem bele lisztet, így is összeállt !

troni
troni h, 2014-07-21 08:04

Szia!
Köszönöm a receptet, nagyon finom lett. Én fehér liszttel és zsemlemorzsával csináltam, mert híján voltam a hozzávalókból.
Tejföllel és reszelt sajttal ettük. :)

Luca333
Luca333 sze, 2014-07-16 20:21

rozsliszttel és kukoricaliszttel csináltam és mindent a recept szerint,anyukámnak ízlett,de szerintem és mások szerint is keserű lett egy kicsit.ha fehérlisztet rakok bele és kukoricalisztet akkor nem lesz keserű?

newliner
newliner v, 2014-07-13 13:48

Nagyon finom lett, köszönöm a receptet! Olyan, mint az általunk ismert tócsni, csak könnyedebb a sárgarépa-cukkini miatt. Paradicsom salátával finom nyári ebéd!

vajaskenyér
vajaskenyér szo, 2014-07-12 13:23

Kedves Kiki, isteni a lepény, igaz, hogy kömény helyett gyömbért reszeltem próba képpen, mert ez a családban jobban kedvelt íz és másodszorra a fokhagyma is többlett. Kunkrisz-nek és trewq-nak is üzenem, hogy az oktogonkkt.com-on lehet kapni cukkini magozót, ami nagyon bevált és utána nem eresztett olyan sok levet a cukkini. Köszönöm a kítűnö, gyors receptet, nagy siker volt.

Szilviaa
Szilviaa p, 2014-07-11 20:11

Én ma csináltam meg. Egyik felét sütőben, szilikonos sütőpapíron (egy kis idő után átfordítottam őket), másik felét beleforgattam még egy kis lisztbe és úgy sütöttem meg olajban. Mind a két sütési móddal finom lett!
Valaki kérdezte a tepsiben sütést. Neki írom, hogy: Működik és finom úgy is!

mayva
mayva v, 2014-07-13 20:13

Köszönöm Szilviaa, én kérdeztem. Szeretném megsütni olajmentesen! :)

mayva
mayva p, 2014-07-11 16:45

Kedves Trewq! Köszönöm a válaszod. Azért kérdeztem meg, mert nemrégiben találtam egy szintén zöldséges receptet, és ott kimondottan tepsiben kell sütni a lepénykéket. Azt gondolom hogy a lángos és a lepény nem ugyanaz a kategória, ha meg nem sértelek. Összehasonlítani a sütési módokat balgaság. A cukkínit, mint olyat, elég jól ismerem, azért köszönöm a jó tanácsot! :)

annam
annam / annam sze, 2014-07-09 15:27

koriandermag és friss bazsalikom levél került bele petrezselyem és kömény helyett, de ezekkel is tökéletes lett a fűszerezés és kompakt grillen pikk-pakk elkészült zsiradék nélkül :)

cserti jutka
cserti jutka sze, 2014-07-09 02:45

Köszönöm a receptet. Nagyon finom lett. Én zsemlemorzsát és kukoricalisztet használtam és zsemlemorzsába hempergettem öket sütés el0tt.
A férjem kijelentette, hogy ne várjam töle, hogy ilyen furcsa dolgokat egyen majd ö volt az aki megkérdezte, hogy ugye ilyet máskor is készitünk. Hát persze !!!

hangya68
hangya68 sze, 2014-07-30 22:21

Az én párom is nagyon sandán nézett rám, mikor elővezettem neki ezt a receptet :-) Biztos, ami biztos, először csak féladagot reszeltem össze, de függetlenül attól, hogy eszik-e belőle egyáltalán, nagyon lelkesen sütötte. Aztán kiderült, hogy még ízlik is neki! Persze hús azért kellett mellé! A sárgarépán kívül, amit nem túl régóta már hajlandó enni, végre a cukkinit is be tudom iktatni az étrendbe. Apró örömök.
No de nehogy már annyira egészséges legyen, én egy kis majonézt is ettem hozzá! Szerintem jól illik mellé.
Biztos lesz még ismétlés, köszönet Kiki a receptért!

Hasibecker
Hasibecker cs, 2014-07-03 18:23

Tegnap előtt elkészítettem a lepénykéket, nagyon fincsi lett. Én a lereszelt krumplit, cukkinit enyhén kinyomkodtam, mert nagyon sok levük lett és úgy kevertem hozzá a többi hozzávalót.
Köszönöm KIKI-nek a recept feltöltését, paradicsomsalátával kiegészítve egy laktató vacsoránk lett ebből az adagból.

kicsivik
kicsivik / kicsivik sze, 2014-07-02 13:12

Nagyon ízlett mindkettőnknek és külön köszönet a férjemnek, hogy segített a reszelésben, én ugyanis mindig lereszelem a bőrt valamelyik ujjamról. :-) A cukkini nekem is levet eresztett mire a kisütésre került volna a sor, de nem estem kétségbe. Sima lisztet használtam, más nem lévén itthon, de azzal is tökéletes volt.

NEUDOLD
NEUDOLD v, 2014-06-29 12:03

Én liszt helyett zsemlemorzsát szoktam használni, nagyon bevált.

Nosalty.hu
Nosalty.hu v, 2014-06-29 02:14

Kedves Szakácsunk!
Gratulálunk, a Tiéd lett 2014.06.28. legnézettebb receptje!
Üdvözlettel, NoSalty.hu

trewq
trewq szo, 2014-06-28 09:56

Kedves "mayva" ha megengeded egy-két jótanács : serpenyőben süsd a recept szerint ! (A lángost sem sütöd tepsiben ...) Mikor a zöldségeket összekeverted, jól nyomkodd ki mert a cukkini nedvességtartalma nagy. Bármilyen liszt jó a sütéshez ! Én pl. 1/2 finomliszt 1/2 rétesliszt keveréket használok és nagyon tuti...
Jó étvágyat hozzá ! Trewq

mayva
mayva p, 2014-06-27 20:17

Tetszik a recept, vajon tepsiben is meg lehet sütni?

miggy
miggy / miggy v, 2012-06-03 19:44

Megcsináltam a lepényeket, nagyon finom lett, jól laktunk vele négyen. Köszönet érte!

NovakAndi
NovakAndi / NovakAndi h, 2012-04-23 07:45

Kedves Kiki,
sajnos nincs itthon sem rozs-, sem kukoricalisztem. Más liszttel is lehet helyettesíteni? (zabpehelyliszt, tönköly, stb). Köszi, Andi

kunkrisz
kunkrisz v, 2010-02-21 19:29

Kedves Kiki,

Megcsináltam a lepénykét, igaz nem volt annyi zöldség alapanyag itthon, de kipótoltam gombával és újhagymával:)
Az első adag nem igazán sikerült, mert a cukkini drága a sótól vizet eresztett, így mindig adagoltam hozzá egy kis lisztet.
Én raktam bele cayenne borsot és curryt, hogy kicsit izgalmas íze legyen:)

Aztán rájöttem, hogy bárki kísérletezhet, az alapanyagokat tetszés szerint lereszelve, laza nokedlitészta állagúvá keverjük a tojással és liszttel, ízlés szerint fűszerezzük, és süthetjük is:)!!!
Köszönöm:)

627