Szárítottvargányás-húsgombócleves recept

Szárítottvargányás-húsgombócleves
Szárítottvargányás-húsgombócleves
90 perc / előkészület: 30 perc főzés: 60 perc
receptkönyvben hozzászólások (6)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egy téli leves az orosz kedvencekből. 

hozzávalók / 4 adag

  • 250 g burgonya (kockára vágva)
  • 250 g darált marhahús (sertés, csirke, pulyka is megfelel)
  • 3 ek napraforgó olaj
  • 1 közepes db vöröshagyma (apróra vágva)
  • 1 közepes db sárgarépa (kis lyukú reszelőn lereszelve)
  • 40 g vargánya gomba (szárított)
  • 15 g sűrített paradicsom (teáskanál)
  • 4 gerezd fokhagyma (préselt)
  • 1 ek petrezselyem (apróra vágva)
  • ízlés szerint
  • bors ízlés szerint
  • 1.1 l víz

receptjellemzők

fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
kalória: alacsony
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, laktózmentes, gluténmentes, tejmentes, tojásmentes
konyhatitkok: gourmet
nehézség: könnyű
kategória: levesek
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
konyha: orosz
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: leves
alkalom: vasárnapi ebéd

receptkategóriák

egyéb elnevezések

gombaleves húsgombóccal, húsgombócos gombaleves, húsos gombaleves
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A szárított gombát 1 dl forró vízbe áztatjuk, és félrerakjuk.
  2. Egy kis fazékban felrakunk 1 liter vizet forrni, kissé megsózzuk. A darált húst megsózzuk, adunk hozzá 2 ek vizet, és gyúrjuk, amíg össze nem áll. Amikor felforrt a víz, takarékra vesszük, kis gombócokat gyúrunk a darált húsból, és óvatosan beledobáljuk a vízbe. Óvatosan megkeverjük, és hozzáadjuk a burgonyát.
  3. Egy serpenyőben felmelegítjük az olajat, belerakjuk a hagymát, és öt percig pároljuk, hozzáadjuk a sárgarépát, sűrített paradicsomot, kissé megsózzuk, és még öt percig főzzük. Ha nagyon elforrna a leve, mindig adhatunk hozzá egy kis vizet.
  4. A gombát kivesszük a vízből, apróra vágjuk, és hozzáadjuk a hagymás keverékhez, picit még együtt pároljuk, hozzáöntjük a gomba áztató vízét. (Az alját ne öntsük bele, mert lehet benne akár még homok is.) Az egész keveréket hozzáöntjük a leveshez.
  5. Kb. 40 percig főzzük. Sózzuk, borsozzuk, megszórjuk friss petrezselyemmel. Tejfölt adhatunk hozzá.
  • elkészítettem: 15 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 2 445
elküldve: 2
receptkönyvben: 66
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Marcsus

Mióta szakács: 2013.12.23.
69 recept

Hozzászólások (6)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

202