r
Nosalty Logó

Szalvétagombóc vadashoz és mártásokhoz

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Aaaniii
Szalvétagombóc vadashoz és mártásokhoz
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 11% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 15% Zsír
Összesen 426 kcal
  • 11% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 15% Zsír
Összesen 1281 kcal
  • 11% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 15% Zsír
Összesen 246 kcal
  • 11% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 47% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    15.5 g

Zsír

  • Összesen
    22.2 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    180 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    915.3 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    39 mg
  • Kálcium
    152 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    41 mg
  • Foszfor
    205 mg
  • Nátrium
    472 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    40.8 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    69.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    218 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    36 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    95 micro
  • Kolin:
    160 mg
  • Retinol - A vitamin:
    205 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    153 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    336 micro
Összesen 426 kcal
  • 11% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 47% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    46.6 g

Zsír

  • Összesen
    66.5 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    26 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    19 g
  • Koleszterin
    540 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2745.9 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    117 mg
  • Kálcium
    456 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    123 mg
  • Foszfor
    614 mg
  • Nátrium
    1416 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    122.4 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

VÍZ

  • Összesen
    209.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    654 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    119 micro
  • K vitamin:
    108 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    14 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    286 micro
  • Kolin:
    480 mg
  • Retinol - A vitamin:
    616 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    459 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1007 micro
Összesen 1281 kcal
  • 11% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 47% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9 g

Zsír

  • Összesen
    12.8 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    104 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    530.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    23 mg
  • Kálcium
    88 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    24 mg
  • Foszfor
    119 mg
  • Nátrium
    273 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    23.6 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    40.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    126 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    23 micro
  • K vitamin:
    21 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    55 micro
  • Kolin:
    93 mg
  • Retinol - A vitamin:
    119 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    89 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    194 micro
Összesen 246 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A kenyeret 1x1 cm-es kockákra vágjuk.
  2. A margarint/vajat megolvasztjuk, a tojások sárgáját elkeverjük a tejjel, az olvasztott margarinnal, hozzáadunk 1/2 tk sót, és kevés borsot.
  3. Ezt a keveréket ráöntjük a kenyérkockákra, hozzáadjuk a petrezselymet, átforgatjuk.
  4. A tojások fehérjét kemény habbá verjük, ezt is belekeverjük a masszába, ekkor már összeáll, és kissé ragacsos, de formázható masszát kapunk.
  5. Elfelezzük, és mindkét darabot (külön-külön) frissen tartó fóliába csomagoljuk, szalámi formát alakítunk, a fólia két végét összecsavarjuk-összesodorjuk, hogy ki ne csússzon. Úgy képzeljük el, mint a szaloncukrot.
  6. Épp csak gyöngyöző vízbe helyezzük a rudakat, és 40 percig "főzzük", félúton megfordítjuk.
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 99
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 18
  • Össznézettség: 29744
  • Feltöltés dátuma: 2012. február 17.

Ajánló

Vadashoz, illetve mártásokhoz.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Aaaniii 27 recept

Mindig tésztával készítem a vadast, most ezzel tálaltam. Nagyon egyszerű elkészíteni, és persze finom is! Ebből a mennyiségbôl a képen látható adag lesz.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így lesz olyan finom a francia hagymaleves, mint az étteremben

A legtöbben azért szeretnek étterembe járni, mert valljuk be, akadnak olyan klasszikus ételek, amelyek egyszerűen finomabbak, ha egy vendéglátóhely konyháján készítik el őket. Ha valaha is ettél már hagyományos francia hagymalevest étteremben, akkor biztosan téged is megbabonázott a forró, karamellizált hagymákkal teli és olvasztott sajttal csábító leves. Szerencsére otthon is elkészítheted ezt a fantasztikus fogást. Mai Napi Tippünkből kiderül, miként!