Sütőtökkrémleves lusta módra recept

Sütőtökkrémleves lusta módra
Sütőtökkrémleves lusta módra
30 perc / előkészület: 10 perc főzés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (6)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nem indult jól a kapcsolatom a sütőtökkrémlevessel. Amivel először találkoztam egy étteremben nem igazán jött be, ezért eszembe sem jutott, hogy megpróbálkozzam vele otthon. Egészen addig, amíg meg nem kóstoltam barátnőmét, ami nagyon ízlett! Az ő módszere szerint készítem én is immár sok-sok éve, nagy kedvencem lett. :)

Ez a verzió azért egyszerű és gyors, mert mindent egyszerre beledobunk a fazékba, magára hagyjuk, amíg megfő, majd összeturmixoljuk, kavarunk rajta egyet és már kész is. :) Persze ha valaki nagyon szeretné, a hagymát meg lehet fonnyasztani előtte olajban, majd a tököt is, de elhihetitek, nagyon finom lesz a végeredmény így is, úgyhogy én továbbra is maradok ennél a "lusta" megoldásnál. :)

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

A krumplit akár el lehet hagyni, de az sűríti, és lágyítja az ízét. Ízesíthetjük még kevés curry porral vagy curry pastával, érdemes úgy is kipróbálni!

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
kalória: alacsony
diéta: cukormentes, gluténmentes, tojásmentes
alkalom: karácsonyi receptek, vasárnapi ebéd
nehézség: könnyű
kategória: levesek
szezon: ősz
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 15-30 perc
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
adag: 4 főre
fogás: leves

egyéb elnevezések

tejszínes sütőtökkrémleves, sütőtökkrémleves, fokhagymás sütőtökkrémleves, sütőtök krémleves
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tököt, krumplit, hagymát és fokhagymát is meghámozzuk és kockákra vágjuk (minél kisebbre, annál hamarabb fő meg). Sokan macerásnak tartják meghámozni a sütőtököt, nekem az vált be, hogy először félbevágom, kimagozom, majd 1-1,5 cm-es szeletekre vágom és úgy egyszerű körbehámozni azokat.
  2. Egy fazékba beletesszük a felaprított zöldségeket, felöntjük annyi húsalaplével, hogy ellepje, és puhára főzzük.
  3. Ha puhára főttek a zöldségek félrehúzzuk és botmixerrel óvatosan összeturmixoljuk. Ízlést szerint ízesítjük még szerecsendióval, sóval, borssal, felforraljuk, majd levéve a tűzről hozzákeverjük a tejszínt és már kész is.
  4. Tálalhatjuk pirított tökmaggal, tökmagolajjal, reszelt sajttal vagy pirított baconnel, pirítóssal, esetleg tejszínnel megcsurgatva.
  • költség: 340 Ft
  • elkészítettem: 15 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 553
össznézettség: 88 192
elküldve: 23
receptkönyvben: 308
elkészítve: 31/37
Facebookon megjelent: -

szakács

Audrey

Mióta szakács: 2013.10.02.
68 recept

Hozzászólások (6)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

kovAc
kovAc sze, 2017-11-15 18:25

Kedvenc krémlevese lett a családnak! Köszönjük!:)

Aaaudrey
Audrey / Aaaudrey p, 2017-11-17 10:10

Ennek igazán örülök! :) Nekem is személyes kedvencem, épp tervezek megint készíteni a hétvégén.

Liliomka1
Liliomka1 k, 2013-10-08 10:41

Szia!meg csináltam nagyon finom!Szeretném kérdezni hogy pucolt tökmagot hol lehet venni?nem is láttam még sehol.Köszi

Aaaudrey
Audrey / Aaaudrey k, 2013-10-08 14:34

Kedves Liliomka!
Örülök, hogy ízlett, a te érdemed ha jól sikerült. :)
Nagyobb bevásárlóközpontokban lehet kapni hántolt tökmagot ki zacskókban, azt hiszem a zöldséges részlegnél találtam legutóbb az egyikben, ott volt egy polc ahol mindenféle magok voltak. De mintha DM-ben is láttam volna már.
Anélkül is nagyon finom, de kipróbálhatod pirított bacon-el is:)
Üdv.
Audrey

162