r
Nosalty Logó

Sütőben sült rántott karfiol

cukormentes laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojást tartalmaz
NS
Sütőben sült rántott karfiol
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
rántott ételek
  • 7% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 19% Zsír
Összesen 456 kcal
  • 7% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 19% Zsír
Összesen 1818 kcal
  • 7% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 19% Zsír
Összesen 161 kcal
  • 7% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 56% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.5 g

Zsír

  • Összesen
    32.3 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    135 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    551 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    22 mg
  • Kálcium
    83 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    28 mg
  • Foszfor
    157 mg
  • Nátrium
    256 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    31.3 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    95.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    58 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    12 mg
  • C vitamin:
    34 mg
  • D vitamin:
    30 micro
  • K vitamin:
    14 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    87 micro
  • Kolin:
    143 mg
  • Retinol - A vitamin:
    58 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    186 micro
Összesen 456 kcal
  • 7% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 56% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    42.1 g

Zsír

  • Összesen
    129.4 g
  • Telített zsírsav
    20 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    57 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    45 g
  • Koleszterin
    540 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2204 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    88 mg
  • Kálcium
    333 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    113 mg
  • Foszfor
    630 mg
  • Nátrium
    1023 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    125.1 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

VÍZ

  • Összesen
    380.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    232 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    47 mg
  • C vitamin:
    135 mg
  • D vitamin:
    119 micro
  • K vitamin:
    56 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    348 micro
  • Kolin:
    570 mg
  • Retinol - A vitamin:
    232 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    742 micro
Összesen 1818 kcal
  • 7% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 56% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.7 g

Zsír

  • Összesen
    11.5 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    48 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    196.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    30 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    56 mg
  • Nátrium
    91 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    11.1 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    33.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    21 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    12 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    31 micro
  • Kolin:
    51 mg
  • Retinol - A vitamin:
    21 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    66 micro
Összesen 161 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A karfiolt rózsáira szedjük és megmossuk. Enyhén sós vízben 5-7 percig előfőzzük, majd szűrőbe tesszük, és hagyjuk langyosra hűlni.
  2. A tojásokat felverjük az étolajjal, sózzuk, ízlés szerint tehetünk bele kevés őrölt borsot is.
  3. A langyosra hűlt karfiolrózsákat először lisztbe, majd tojásba, végül morzsába forgatjuk.
  4. Tepsi vagy sütőtál aljába olajat öntünk, beletesszük a panírozott karfiolt, és előmelegített sütőben aranybarnára sütjük. Sütéskor az alatta lévő olajjal meglocsolhatjuk, de akár meg is forgathatjuk.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Receptkönyvben: 470
  • Tegnapi nézettség: 8
  • 7 napos nézettség: 41
  • Össznézettség: 80401
  • Feltöltés dátuma: 2011. augusztus 07.

Ajánló

Rizzsel, krumplipürével, salátával vagy mártogatóssal kínáljuk.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Húsokhoz hasonlóan zöldségeket is süthetünk rántva, sütőben. Jó módszer nemcsak azoknak, akik olajat akarnak megspórolni, hanem a kevésbé olajos ételeket kedvelőknek is. Másik előnye, hogy a lakásban nem terjeng az olajszag....

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így lesz olyan finom a francia hagymaleves, mint az étteremben

A legtöbben azért szeretnek étterembe járni, mert valljuk be, akadnak olyan klasszikus ételek, amelyek egyszerűen finomabbak, ha egy vendéglátóhely konyháján készítik el őket. Ha valaha is ettél már hagyományos francia hagymalevest étteremben, akkor biztosan téged is megbabonázott a forró, karamellizált hagymákkal teli és olvasztott sajttal csábító leves. Szerencsére otthon is elkészítheted ezt a fantasztikus fogást. Mai Napi Tippünkből kiderül, miként!