Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Spenótos és borsós tofu rakott csirkével

Spenótos és borsós tofu rakott csirkével
Spenótos és borsós tofu rakott csirkével
70 perc / előkészület: 20 perc főzés: 20 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A köret indiai étel, ami önmagában is megfelelő annak, aki nem eszik húst.

Én ezzel a hússal szoktam elkészíteni, és isteni. Érdemes kipróbálni.

És egy nagyon rövid történet még. Egy nagyon régi barátnőm imádja ezt az ételt, ezért ha készítem, mindig ő jut eszembe. Így ezt a receptet a régi idők emlékére, Krisztának ajánlom szeretettel! :)

hozzávalók / 4 adag

Rakott csirke

Spenótos és borsós tofu

Szólj hozzá!

elkészítés

Rakott csirke

  1. A csirkemell filét kis darabokra vágjuk, sózzuk, kis olajon átpirítjuk.
  2. Elkészítjük a besamel mártást. Azaz az olajból, lisztből rántást csinálunk, majd fűszerezzük a borssal és a fokhagymával. Felöntjük a tejjel, sózzuk, sűrűsödésik főzzük.
  3. A sajtot lereszeljük.
  4. Hőálló tálban rétegezzük. Alulra teszünk egy réteg húst, majd sonkát teszünk rá. A besamel egy részével leöntjük, megszórjuk egy kis sajttal. Így folytatjuk, amíg el nem fogy. Nekem két ilyen réteg lesz belőle. A tetejére a maradék sajtot szórjuk.
  5. Sütőbe tesszük, és 180 fokon addig sütjük, amíg a sajt szép barna lesz.

Spenótos és borsós tofu

  1. 2 részben készítjük el a köretet. A fűszerek és az olaj mennyiségeit úgy adtam meg, hogy mindent fele-fele arányban kell felhasználnunk, mivel külön csináljuk a borsós és a spenótos tofut. A tofut felkockázzuk. Ha fagyasztott spenótot használunk, akkor olvasszuk fel teljesen. Ha frisset, akkor tisztítás után dobjuk forró vízbe 1-2 percre, majd vegyük ki, mossuk le hideg vízzel, és vágjuk apróra (pl. botmixerrel).
  2. Kis olajra szórjuk a mustármag felét, borsot, kurkumát, római köményt és 2 zúzott fokhagymát. Amikor a mustármagok elkezdenek pattogni, azonnal rátesszük a spenótot. Átforgatjuk a fűszereken, majd jöhet hozzá a tofu fele.
  3. Miután átmelegedett az egész, kb. 2 percig hagyjuk a tűzön, és kész is.
  4. A folyamat elejét megismételjük, azaz kis olajra tesszük a fűszereket, annyi változtatással, hogy ebbe 1 fokhagyma kell. Ha pattog a mustármag, rátesszük a borsót. Kicsit pároljuk fedő alatt, amíg a borsó megpuhul. Majd jöhet hozzá a tofu. Átmelegszik, és készen van.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 20x20 cm
  • költség: 2500 Ft
  • elkészítettem: 10 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 281
elküldve: 0
receptkönyvben: 4
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

katica32

Mióta szakács: 2014.01.02.
8 recept

receptjellemzők

konyha: fúziós
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
diéta: cukormentes
kategória: egytálételek
nehézség: közepes
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
költség egy főre: nem olcsó receptek
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

rakott hús zöldségkörettel

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

1038
csirkemell filé 60 dkg
csirkemell sonka 30 dkg
trappista sajt 30 dkg
finomliszt 2 csapott ek
napraforgó olaj 1 dl
tej 2 dl
bors 0 ízlés szerint
1 kávéskanál
fokhagyma 3 gerezd
napraforgó olaj 2 ek
spenót 30 dkg
zöldborsó 30 dkg
tofu 50 dkg
mustármag 2 kk
fokhagyma 3 gerezd
kurkuma 0 ízlés szerint
római kömény 0 ízlés szerint
1 kávéskanál
bors 0 ízlés szerint