r
Nosalty Logó

Spárgakrémleves vajgaluskával

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Zoli
Spárgakrémleves vajgaluskával
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 1% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 5% Zsír

leveshez

galuskához

Összesen 201 kcal
  • 1% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 5% Zsír

leveshez

galuskához

Összesen 802 kcal
  • 1% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 5% Zsír

leveshez

galuskához

Összesen 46 kcal
  • 1% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 91% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    5.2 g

Zsír

  • Összesen
    17.5 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    72 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1018.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    47 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    29 mg
  • Foszfor
    110 mg
  • Nátrium
    821 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    9 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    343.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    139 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    39 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    55 micro
  • Kolin:
    54 mg
  • Retinol - A vitamin:
    103 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    422 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    696 micro
Összesen 201 kcal
  • 1% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 91% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    20.8 g

Zsír

  • Összesen
    70 g
  • Telített zsírsav
    49 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    290 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4074.5 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    33 mg
  • Kálcium
    187 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    117 mg
  • Foszfor
    439 mg
  • Nátrium
    3283 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    36.1 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

VÍZ

  • Összesen
    1372.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    556 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    21 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    156 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    219 micro
  • Kolin:
    214 mg
  • Retinol - A vitamin:
    413 micro
  • α-karotin
    32 micro
  • β-karotin
    1689 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2783 micro
Összesen 802 kcal
  • 1% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 91% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    1.2 g

Zsír

  • Összesen
    4 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    17 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    234.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    11 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    7 mg
  • Foszfor
    25 mg
  • Nátrium
    189 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    2.1 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    79.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    32 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    12 mg
  • Retinol - A vitamin:
    24 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    97 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    160 micro
Összesen 46 kcal

Hozzávalók

leveshez

galuskához

Elkészítés

leveshez

  1. A spárgasípokat megmossuk, és a végéből kb. három centit levágunk. Lobogó sós vízben néhány percig blansírozzuk, majd óvatosan kiszedjük egy tálra hűlni.
  2. Amikor kézmelegre lehűlt, a koronájánál négy-öt centire levágjuk, és félretesszük. A többi részét két-három centis darabokra vágjuk, és visszatesszük a főzővízbe, és a fűszerekkel együtt készre főzzük. Majd hagyjuk kihűlni.
  3. Amíg a leves hűl, elkészítjük a vajgaluska tésztáját. A vajat felolvasztjuk, belekeverjük a feltört tojást. Megsózzuk, és belekeverjük a zabkorpát. Nokedli állagú tésztát készítünk belőle.
  4. A lehűlt levest leturmixoljuk, és visszatesszük a fazékba forrni. Amikor forr, nokedli szaggatóval beleszaggatjuk a vajgaluska tésztáját, és megfőzzük. Beletesszük a félretett spárga koronákat. Levesszük a tűzről, és belekeverjük a tejszínt.
  5. Tálaláskor tépőpetrezselyemmel díszítjük.
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 27
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 8
  • Össznézettség: 2776
  • Feltöltés dátuma: 2015. június 07.

Ajánló

Nagyon finom és könnyű leves. A diétázáshoz is megfelelő.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Nagyon szeretjük a spárgát, és most itt a szezonja. A színhatás miatt zöldet vettem, szerintem ez finomabb is. Régen nem készítettem már vajgaluskát, ezért most ez lett a levesbetét. A tálaláskor díszítésként tépőpetrezselymet használtam.

Hozzávalók

leveshez

galuskához

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így lesz olyan finom a francia hagymaleves, mint az étteremben

A legtöbben azért szeretnek étterembe járni, mert valljuk be, akadnak olyan klasszikus ételek, amelyek egyszerűen finomabbak, ha egy vendéglátóhely konyháján készítik el őket. Ha valaha is ettél már hagyományos francia hagymalevest étteremben, akkor biztosan téged is megbabonázott a forró, karamellizált hagymákkal teli és olvasztott sajttal csábító leves. Szerencsére otthon is elkészítheted ezt a fantasztikus fogást. Mai Napi Tippünkből kiderül, miként!