r
Nosalty Logó

Sós karamellás csokimousse torta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Sós karamellás csokimousse torta
adag
Előkészítés
perc
süti sütés nélkül
  • 4% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 32% Zsír

Az alaphoz

A sós karamelles réteghez

A csokimousse-hoz

Összesen 683 kcal
  • 4% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 32% Zsír

Az alaphoz

A sós karamelles réteghez

A csokimousse-hoz

Összesen 5442 kcal
  • 4% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 32% Zsír

Az alaphoz

A sós karamelles réteghez

A csokimousse-hoz

Összesen 418 kcal
  • 4% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 32% Zsír
  • 30% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    6.1 g

Zsír

  • Összesen
    49.7 g
  • Telített zsírsav
    29 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    107 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    666.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    81 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    61 mg
  • Foszfor
    122 mg
  • Nátrium
    396 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    54.3 g
  • Cukor
    39 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    47.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    283 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    3 micro
  • Kolin:
    14 mg
  • Retinol - A vitamin:
    277 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    72 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    12 micro
Összesen 683 kcal
  • 4% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 32% Zsír
  • 30% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    48.6 g

Zsír

  • Összesen
    397.4 g
  • Telített zsírsav
    236 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    104 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    857 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5330.6 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    646 mg
  • Vas
    25 mg
  • Magnézium
    487 mg
  • Foszfor
    973 mg
  • Nátrium
    3172 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    434.6 g
  • Cukor
    308 mg
  • Élelmi rost
    32 mg

VÍZ

  • Összesen
    383.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2264 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    122 micro
  • K vitamin:
    47 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    26 micro
  • Kolin:
    113 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2217 micro
  • α-karotin
    21 micro
  • β-karotin
    576 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    93 micro
Összesen 5442 kcal
  • 4% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 32% Zsír
  • 30% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    3.7 g

Zsír

  • Összesen
    30.5 g
  • Telített zsírsav
    18 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    66 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    409.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    50 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    37 mg
  • Foszfor
    75 mg
  • Nátrium
    244 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    33.4 g
  • Cukor
    24 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    29.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    174 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    2 micro
  • Kolin:
    9 mg
  • Retinol - A vitamin:
    170 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    44 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    7 micro
Összesen 418 kcal

Hozzávalók

Az alaphoz

A sós karamelles réteghez

A csokimousse-hoz

Elkészítés

Az alaphoz

  1. A kekszet késes aprítóban összetörjük, az olvasztott vajjal és csokival összekeverjük, a sütőpapírral bélelt, kapcsos tortaformába tesszük, majd berakjuk a hűtőbe pár percre.
  2. Közben a cukrot zománcozott fazékban a legkisebb lángon megolvasztjuk. Mikor elolvadt, ráöntjük a tejszínt, a sót, hozzáadjuk a vajat, majd addig főzzük kevergetve, míg el nem olvad. Ekkor ráöntjük a lehűlt tortaalapra, és visszatesszük a hűtőbe 1 órára.
  3. A mousse-hoz az 1 dl tejszínt mikróban felfőzzük, beletesszük a kockákra tört csokit, és 5 perc múlva elkeverjük. A 3,3 dl tejszínt kemény habbá verjük.
  4. A zselatint 3 ek vízben elkeverjük, majd a mikróban felolvasztjuk és a csokiba keverjük, majd hozzáforgatjuk a tejszínt is óvatosan.
  5. A hideg tortaalapra tesszük a krémet, és 4-5 órát hűtjük.
  6. Gyümölcssalátával és vaníliafagyival tálaljuk.
  • Tepsi mérete: 24
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 36
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 2995
  • Feltöltés dátuma: 2013. július 28.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Sós karamell mániás lettem, tortában is ki kellett próbálni. Szuper lett!

Hozzávalók

Az alaphoz

A sós karamelles réteghez

A csokimousse-hoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így lesz olyan finom a francia hagymaleves, mint az étteremben

A legtöbben azért szeretnek étterembe járni, mert valljuk be, akadnak olyan klasszikus ételek, amelyek egyszerűen finomabbak, ha egy vendéglátóhely konyháján készítik el őket. Ha valaha is ettél már hagyományos francia hagymalevest étteremben, akkor biztosan téged is megbabonázott a forró, karamellizált hagymákkal teli és olvasztott sajttal csábító leves. Szerencsére otthon is elkészítheted ezt a fantasztikus fogást. Mai Napi Tippünkből kiderül, miként!