Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Serpenyőben sütött illatos garnéla

Serpenyőben sütött illatos garnéla
Serpenyőben sütött illatos garnéla
30 perc / előkészület: 15 perc sütés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (7)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Gyorsan elkészül, és finom vacsora. Egy salátával, vagy csak úgy, friss bagettel tunkolva... 

hozzávalók / 4 adag

receptjellemzők

fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
kalória: alacsony
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, gluténmentes
kategória: halételek
nehézség: könnyű
elkészítési idő: 15-30 perc
mikor: ebéd, vacsora
költség egy főre: nem olcsó receptek
konyha: olasz
adag: 4 főre
fogás: főétel

egyéb elnevezések

sült rák, pácolt garnéla sütve, sült garnéla fűszeres pácban
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Ha friss (nem mirelit, illetve konyhakész) a rák, akkor a következő módon megpucoljuk: fejét-farkát levágjuk, a páncéljait lefejtjük, és a hátát bemetszve a beleket kihúzzuk. Bő vízben megmossuk, majd szűrőbe tesszük, hogy jól lecsepeghessen a víz. Ha mirelitet vettünk, akkor azt hagyjuk kiolvadni szobahőmérsékleten.
  2. Elkészítjük a pácot: egy tálkában összekavarjuk az olívaolajat és a citrom kifacsart levét, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, illetve belepréseljük a fokhagyma cikkeket.
  3. A rákocskákat egy lezárható edénybe borítjuk (nekem ez egy fedeles műanyag doboz volt), ráöntjük a pácot, és jól átforgatjuk, hogy mindenhova egyenletesen jusson a pácból. Lefedjük, és betesszük a hűtőbe kb. egy óráig pácolódni.
  4. Egy óra elteltével egy megfelelő méretű serpenyőben felolvasztjuk a vajat, és mikor jó forróra hevült, beleöntjük a rákokat a páccal együtt. Magas hőfokon, időnként átforgatva, sütjük kb. 15 percig, hogy minden oldaluk megsüljön. Mikor egyenletesen szép rózsaszínűre sültek, akkor lehúzzuk a tűzről, és megszórjuk friss petrezselyemzölddel.
  5. Szaftjával tálaljuk.
  • költség: 2400 Ft

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 119
össznézettség: 60 655
elküldve: 7
receptkönyvben: 145
elkészítve: 13/13
Facebookon megjelent: -

szakács

Allisc

Mióta szakács: 2015.04.14.
56 recept

Hozzászólások (7)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

veva27
veva27 Thu, 2016-08-11 18:49

Kedves Allisc,
Ez a recept tökéletes! Köszönjük. :)

278
garnéla 50 dkg
olívaolaj 5 ek
citromlé 1 citromból nyert
fokhagyma 5 gerezd
vaj 5 dkg
0 ízlés szerint
fekete bors 0 ízlés szerint
petrezselyem 1 csokor