Savanyú káposztás-babos egytál recept

Savanyú káposztás-babos egytál
Savanyú káposztás-babos egytál
110 perc / előkészület: 20 perc főzés: 90 perc
receptkönyvben hozzászólások (6)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Szeretjük ezt az egytálételt, mert kiadós, több napig eláll, sőt, másnaposan finomabb, mert még jobban összeérnek az ízek!
Nem egy diétás, kímélő étel, aki jól akar lakni, elkészíti :).
Gyakran, ha vendégeink érkeznek (ottalvós vendégek), ezt készítem el.

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Friss kenyérrel ajánlom!
Meg lehet bolondítani füstölt kolbásszal is és bármilyen füstölt hússal, szalonnával.
Aki szereti, még tejfölt is rakhat rá, az sem rontja el.
Fűszerezéssel vigyázzunk, eleve a káposzta is sós és a füstölt dolgok is.

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, laktózmentes, gluténmentes, tejmentes, tojásmentes
kategória: egytálételek
nehézség: közepes
mikor: ebéd, vacsora
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel

egyéb elnevezések

káposztás bab, füstölt szalonnás-sertéshúsos bab savanyú káposztával
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A babot előző este beáztatjuk.
  2. A savanyú káposztát kimossuk, és apróbbra vágjuk.
  3. A sertéshúst kis kockákra vágjuk.
  4. A babot és a káposztát külön edénybe feltesszük főni.
  5. A sertéshúsból egy harmadik lábosba pörköltöt készítünk. Az olajra rádobjuk az apróra vágott hagymát és fokhagymát, majd ha megpuhult, levesszük a tűzről, beletesszük a pirospaprikát, és rádobjuk a kockára vágott husikat. Összekeverjük, visszatesszük a tűzre, fehéredésig kavarjuk, majd felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje.
  6. Ezt követően beledobjuk a füstölt dolgokat. Ha bordaporccal készítjük, az hamar megfő, mondhatni a hússal együtt, ha esetleg csülökről van szó, azt előfőzzük. Ezt követően ízlés szerint fűszerezzük, és megfőzzük a pörköltet.
  7. Ha mindenünk megfőtt, akkor a pörkölthöz keverjük a káposztát (a leve nélkül) és a babot is szintén lé nélkül.
  8. Ha összekevertük, "rottyantunk" egyet még rajta, és friss fehér kenyérrel tálaljuk, majd degeszre esszük magunkat belőle!

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 46
össznézettség: 41 161
elküldve: 7
receptkönyvben: 255
elkészítve: 10/13
Facebookon megjelent: -

szakács

Szneki

Mióta szakács: 2010.04.29.
20 recept

Hozzászólások (6)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

cloudberry
cloudberry Wed, 2012-05-16 12:38

Finom! Ugyan hús nem volt itthon, így csak kolbász került bele, de így is nagyon jó lett :).

szneki
Szneki / szneki Thu, 2012-05-17 12:17

Kedves Cloudberry!
Örülök,hogy ízlett,velem is előfordult már,hogy csak kolbászt raktam bele,úgy is nagyon fincsi!
Üdv.:Zsuzsi

szneki
Szneki / szneki Mon, 2011-12-05 07:50

Kedves Sarabell!
Nagyon örülök neki!Köszönöm a visszajelzésed!
Üdv.:Szneki

778