r
Nosalty Logó

Sárgaborsó csirkemellel

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
huzsi
Sárgaborsó csirkemellel
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 19% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A sárgaborsóhoz

A húshoz

Összesen 787 kcal
  • 19% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A sárgaborsóhoz

A húshoz

Összesen 1574 kcal
  • 19% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A sárgaborsóhoz

A húshoz

Összesen 257 kcal
  • 19% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 44% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    54.8 g

Zsír

  • Összesen
    27.9 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    82 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    978.5 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    40 mg
  • Kálcium
    77 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    115 mg
  • Foszfor
    673 mg
  • Nátrium
    59 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    81.8 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    29 mg

VÍZ

  • Összesen
    132.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    19 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    21 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    15 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    37 micro
  • Kolin:
    292 mg
  • Retinol - A vitamin:
    10 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    112 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2 micro
Összesen 787 kcal
  • 19% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 44% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    109.7 g

Zsír

  • Összesen
    55.7 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    22 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    18 g
  • Koleszterin
    164 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1957.1 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    79 mg
  • Kálcium
    155 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    230 mg
  • Foszfor
    1346 mg
  • Nátrium
    118 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    163.5 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    57 mg

VÍZ

  • Összesen
    264.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    38 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    18 mg
  • C vitamin:
    12 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    42 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    31 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    73 micro
  • Kolin:
    583 mg
  • Retinol - A vitamin:
    20 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    224 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    4 micro
Összesen 1574 kcal
  • 19% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 44% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    17.9 g

Zsír

  • Összesen
    9.1 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    27 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    320.3 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    25 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    38 mg
  • Foszfor
    220 mg
  • Nátrium
    19 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    26.8 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    43.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    6 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    95 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    37 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1 micro
Összesen 257 kcal

Hozzávalók

A sárgaborsóhoz

A húshoz

Elkészítés

A sárgaborsóhoz

  1. A sárgaborsót lehetőleg előző nap áztassuk be hideg vízbe.
  2. Másnap a vöröshagymát vágjuk kis kockákra, kevés zsiradékon pirítsuk meg, aztán adjuk hozzá a sárgaborsót. Engedjük fel annyi vízzel, hogy bőven ellepje.
  3. Adjuk hozzá a 2 fokhagymagerezdet (kipréselve/passzírozva/reszelve), a babérleveleket, az őrölt fűszerköményt és a sót. Fedő nélkül főzzük, hogy a levét is elfője közben.
  4. Míg fő a sárgaborsó, addig a csirkemelleket vágjuk nagyobb kockákra, fűszerezzük sóval, borssal, és serpenyőben kevés zsiradékkal süssük ropogósra.
  5. Ha megfőtt a sárgaborsónk, és sok víz lenne még rajta, akkor rotyogtassuk el róla a vizet, és a sült csirkemellekkel tálalhatjuk is!
  • Receptkönyvben: 17
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 3101
  • Feltöltés dátuma: 2011. december 10.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Ez nem főzelék, inkább egy egyszerű köret! Nem kell habarni, és rántást sem kell hozzá készíteni! Így natúrban a fűszerezéssel nagyon finom! És ha nincs botmixered (mint nekem), akkor felesleges aggódnod a pépesítéssel, mert úgy szét lehet főzni, hogy helyenként látható, hogy valaha félszemes sárgaborsó volt. Szándékosan nem passzíroztam át, legalább van rajta mit rágni :). Egy egészséges vacsora! Próbáld ki!

Hozzávalók

A sárgaborsóhoz

A húshoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek