r
Nosalty Logó

Sárgabarackos habos sütemény

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Évi néni
Sárgabarackos habos sütemény
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
  • 10% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 19% Zsír

A tésztához

A tetejéhez

Összesen 486 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 19% Zsír

A tésztához

A tetejéhez

Összesen 4873 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 19% Zsír

A tésztához

A tetejéhez

Összesen 343 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 32% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    13.4 g

Zsír

  • Összesen
    26.4 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    109 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    408 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    67 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    31 mg
  • Foszfor
    164 mg
  • Nátrium
    125 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    52.9 g
  • Cukor
    29 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    43.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    199 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    26 micro
  • Kolin:
    70 mg
  • Retinol - A vitamin:
    158 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    494 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    243 micro
Összesen 486 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 32% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    134.4 g

Zsír

  • Összesen
    263.9 g
  • Telített zsírsav
    117 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    92 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    30 g
  • Koleszterin
    1088 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4080.2 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    174 mg
  • Kálcium
    666 mg
  • Vas
    16 mg
  • Magnézium
    315 mg
  • Foszfor
    1641 mg
  • Nátrium
    1253 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    529.2 g
  • Cukor
    292 mg
  • Élelmi rost
    65 mg

VÍZ

  • Összesen
    430.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1990 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    18 mg
  • C vitamin:
    14 mg
  • D vitamin:
    132 micro
  • K vitamin:
    41 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    264 micro
  • Kolin:
    704 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1578 micro
  • α-karotin
    23 micro
  • β-karotin
    4936 micro
  • β-crypt
    20 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2432 micro
Összesen 4873 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 32% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    9.4 g

Zsír

  • Összesen
    18.5 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    76 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    286.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    47 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    22 mg
  • Foszfor
    115 mg
  • Nátrium
    88 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    37.2 g
  • Cukor
    21 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    30.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    140 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    19 micro
  • Kolin:
    49 mg
  • Retinol - A vitamin:
    111 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    347 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    171 micro
Összesen 343 Kcal

Hozzávalók

A tésztához

A tetejéhez

Elkészítés

A tésztához

  1. A tésztához a cukrot és a tojássárgáját fehéredésig kavarjuk, majd hozzáadjuk a felkockázott vajat, joghurtot, a sütőporral elkevert lisztet, végül pedig a sárgabarackot és a pisztáciát. Vajjal kikent sütőtálba öntjük.
  2. 170 fokra előmelegített sütőben hőlégkeverésen 20-25 perc alatt megsütjük (tűpróbával ellenőrizzük).
  3. Közben a tojásfehérjéket a cukorral kemény habbá verjük.
  4. Amikor a tészta majdnem megsült, kivesszük, megkenjük baracklekvárral, megszórjuk egész pisztáciával, tetejére rásimítjuk a tojáshabot, esetleg megmintázzuk, és kb. 10 percre visszadugjuk a sütőbe, míg a teteje el nem kezd karamellizálódni.
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 35x25
  • Sütés ideje: 35 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 8
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 2532
  • Feltöltés dátuma: 2012. december 21.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Sárgabarackos habos sütemény
Évi néni 1830 recept

Egyik nem alvós éjszakámon kb. éjjel 2 óra magasságában láttam ezt a receptet Baracskai Angélától elkészítve.

Hozzávalók

A tésztához

A tetejéhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek