r
Nosalty Logó

Sajtos májpogácsa

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Dina79
Sajtos májpogácsa
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
190 °C
  • 16% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 463 kcal
  • 16% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 1387 kcal
  • 16% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 147 kcal
  • 16% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    48.1 g

Zsír

  • Összesen
    22.9 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    851 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2681.9 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    129 mg
  • Kálcium
    297 mg
  • Vas
    20 mg
  • Magnézium
    61 mg
  • Foszfor
    809 mg
  • Nátrium
    1358 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    13.4 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    220.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    1
  • A vitamin (RAE):
    6785 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    34 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    48 mg
  • D vitamin:
    33 micro
  • K vitamin:
    126 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    20 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1227 micro
  • Kolin:
    494 mg
  • Retinol - A vitamin:
    6741 micro
  • α-karotin
    22 micro
  • β-karotin
    504 micro
  • β-crypt
    25 micro
  • Likopin
    80 micro
  • Lut-zea
    584 micro
Összesen 463 kcal
  • 16% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    144.2 g

Zsír

  • Összesen
    68.7 g
  • Telített zsírsav
    30 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    21 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    2553 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8045.8 g
  • Cink
    21 mg
  • Szelén
    387 mg
  • Kálcium
    891 mg
  • Vas
    60 mg
  • Magnézium
    182 mg
  • Foszfor
    2426 mg
  • Nátrium
    4074 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    40.3 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    660.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    1
  • A vitamin (RAE):
    20356 micro
  • B6 vitamin:
    6 mg
  • B12 Vitamin:
    102 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    144 mg
  • D vitamin:
    100 micro
  • K vitamin:
    378 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    12 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    61 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    3682 micro
  • Kolin:
    1481 mg
  • Retinol - A vitamin:
    20222 micro
  • α-karotin
    66 micro
  • β-karotin
    1513 micro
  • β-crypt
    75 micro
  • Likopin
    240 micro
  • Lut-zea
    1753 micro
Összesen 1387 kcal
  • 16% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    15.2 g

Zsír

  • Összesen
    7.2 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    269 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    846.5 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    41 mg
  • Kálcium
    94 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    19 mg
  • Foszfor
    255 mg
  • Nátrium
    429 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    4.2 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    69.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2142 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    11 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    15 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    40 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    387 micro
  • Kolin:
    156 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2128 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    159 micro
  • β-crypt
    8 micro
  • Likopin
    25 micro
  • Lut-zea
    184 micro
Összesen 147 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A tisztított májat a szívvel együtt megfőzzük.
  2. Ha megfőtt, a májat villával összetörjük, a szívet pedig apróra vágjuk.
  3. A vöröshagymát apróra vágjuk, a fokhagymát áttörjük, a kiflit tejbe áztatjuk.
  4. Az összes hozzávalót alaposan összekeverjük, és ha szükséges, ízesítjük.
  5. Egy tepsit kiolajozunk vagy sütőpapírral kibéleljük.
  6. Egy pogácsaszaggatóra lesz szükségünk, amit a tepsire helyezünk, kitöltjük a májas töltelékkel, majd óvatosan leemeljük róla a formát. A műveletet addig folytatjuk, míg a massza el nem fogy.​
  7. Mindegyik tetejére egy egész sajtszeletet teszünk.
  8. Előmelegített sütőben megsütjük.
  • Sütés hőfoka: 190 °C
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 39
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 1968
  • Feltöltés dátuma: 2013. május 20.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A sült sajtos rizspogácsa mintájára készült ez az étel. Gondolkodtam, mit is lehetne készíteni még a májból, ez jutott eszembe. Ebben az esetben nem köretként tálaltam, hanem hús helyett, és rizst adtam mellé. Ebből a mennyiségből 6 db kb. 2-2,5 cm magas pogácsa lett. 

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így lesz olyan finom a francia hagymaleves, mint az étteremben

A legtöbben azért szeretnek étterembe járni, mert valljuk be, akadnak olyan klasszikus ételek, amelyek egyszerűen finomabbak, ha egy vendéglátóhely konyháján készítik el őket. Ha valaha is ettél már hagyományos francia hagymalevest étteremben, akkor biztosan téged is megbabonázott a forró, karamellizált hagymákkal teli és olvasztott sajttal csábító leves. Szerencsére otthon is elkészítheted ezt a fantasztikus fogást. Mai Napi Tippünkből kiderül, miként!