Ropogós gofri recept

1 adag
437
kcal
Ropogós gofri
Ropogós gofri
receptkönyvben hozzászólások (23)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Gyors, laktató, ropogós csemege!

hozzávalók / 6 adag

receptjellemzők

konyha: erdélyi
mikor: mindig
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, vasárnapi ebéd
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: átlagos
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 6 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

gofri, édes gofri, gofry
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A margarint a cukorral és a tojásokkal habosra keverjük. Felváltva, apródonként hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztet és a tejet, simára keverjük.
  2. Forró goffrisütõben megsütjük, s lekvárral, mogyorókrémmel, stb., jelen esetben túrókrémmel tálaljuk.
  • költség: 600 Ft

statisztika

beküldve:
nézettség: 78 760
elküldve: 58
receptkönyben: 617
elkészítve: 61/89
Facebookon megjelent: -

szakács

Tünde

Mióta szakács: 2010.10.25.
44 recept

Hozzászólások (23)

Jump-two-three
Jump-two-threeh, 2014-07-21 10:07

Én holnap tervezem, hogy kipróbálom ezt a receptet. A cukor itt kristálycukor? Mert sok helyen porcukrot írnak, talán pont a kristálycukortól lesz ropogós? Köszönöm előre is!

pallaika
pallaikasze, 2014-01-22 13:52

Nagyon jó recept! Görögországban ettem utoljára ilyet. Nyáron fagyival, mogyoróval, csokiöntettel, eperrel, friss tejszínhabbal. Ha ez így kevés cukor, lehet rá szórni egy kis porcukrot is :D

zsiraf18
zsiraf18p, 2013-10-04 16:29

Köszi Tünde a receptet, tényleg nagyon fini! Csak egy bajom volt vele, hogy mindig leragadt, így olajozni kellett a gofrisütőt. Én csináltam vmit rosszul, vagy mi?

Khádi
Khádisze, 2013-07-24 18:14

Köszönöm a receptet, már kb. hatodik alkalommal készítettem el, kislányom legnagyobb örömére.

csakoska
csakoskav, 2013-04-14 09:09

Hogy őszinte legyek meglehetősen szkeptikus voltam az elkészítés során, amikor a margarint az egész tojással habosra kellett verni. Egy túrószerű valami volt az egész (minden csak nem habos) és a bekevert tészta is hasonlóképp enyhén túrós volt a margarin daraboktól, mintha kicsapódott volna valami. A végeredmény azonban egy TÖKÉLETES ÁLLAGÚ, ROPOGÓS Gofri lett!
Nagyon sok recepttel próbálkoztam már, többek között saját variációkkal is.
Az előírt tej mennyiséget 1/3-ad arányban szénsavas vízzel váltottam ki.
Ami nekem volt korábban recept, abban a fehérjét külön felverve kellett a végén hozzákeverni, legközelebb így is megpróbálom. De tényleg nagyon rendben van ez a recept, KÖSZÖNÖM!
Ja, én 1,5x-es adagot készítettem 40 dkg liszttel, 15 dkg cukorral és 3 tojással... ehhez 2,5 dl tej +1,5 dl víz. De az állagból úgyis érzi az ember mennyi folyadék kell még hozzá, ez ugyanis eléggé függ a liszt minőségétől!

ednutka
ednutkav, 2013-01-27 21:25

Nagyon örülök, hogy ízlett! :)
Dícséret a konyhatündérnek! :)

mollika
mollikasze, 2013-01-23 14:37

Végre sikerült ropogós gofrit sütnöm :) Köszönöm a receptet! Egyszerű és gyors,talán kicsit édes,de nagyon finom.

nagynekantor
nagynekantork, 2012-08-07 20:22

Egyszerűen ISTENI!! Volt nekem egy fini receptem, de nem az a ropogós. Ez nagyon finom és ropogós!!! Ezek után én is csak ezt a receptet sütöm!

golyankati
golyankatip, 2012-07-20 09:52

Sziasztok! A margarint hidegen vagy felolvasztva teszitek bele. Köszönöm!
Kati

nekemannyima
nekemannyimasze, 2012-07-11 14:23

Nagyon jóóóó és egyszerű!!!!felesleges "habozni":))én tettem a tésztájába vaniliacukrot kettőt is.Nem rontotta el:)Köszi a jó kis gyors receptet!!!!

nyihaj
nyihajk, 2012-07-03 17:12

Kedves Ednutka! Örök hála ezért a receptért! Bevallom a ropogós gofrit eddig csak legendának tartottam, se nem ettem, se nem sikerült ropogósat sütni - pedig tizenéve próbálkozom számtalan recepttel -, de ez a gofri valóban ropogós lett és ami a legnagyobb csoda, kihülés után is az maradt!!! Ahogy viza írta, én felvertem a fehérjét habnak és a fele folyadékot ásv.vízzel helyettesítettem, de ez kicsit se változtat a recept nagyszerűségén! 1,5 adagot kevertem be: 3 gyermek és egy férj nem győzte várni, h. süssem és megették azonnal az utolsó morzsáig :) Ezek után csak ezt a receptet sütöm! Köszönettel, Hajni

Nyafi
Nyafiszo, 2012-02-18 17:53

Szia!
Itt külön nem kell felverni a tojásfehérjét a tésztához?
Üdv.:
Nyafi

viza
vizak, 2012-02-21 16:46

Szia Nyafi !
Az eredeti recept szerint nem kell külön felverni. Viszont én ugyanezt a receptet szoktam elkészíteni
annyi különbséggel, hogy külön felverem a tojásfehérjét és a végén adom hozzá, és a tejnek csak a felét teszem bele, a másik felét szénsavas ásványvízzel pótlom, és még reszelt citrom héjat is teszek bele nagyon finom ízt ad neki. Szerintem így még "könnyebb" a tészta. Én pont ma készítettem el és tényleg ropogós, gyorsan el is fogyott. Próbált ki ezt a receptet nem fogjátok megbánni !
Remélem kedves Tünde nem haragszik meg érte, hogy közbe kotyogtam !
Üdv. viza

Legfrissebb cikkek

TOP 14 recept édesburgonyához
TOP 14 recept édesburgonyához
Számtalan lehetőség rejlik az édesburgonyában, hiszen más zöldségféléhez is fantasztikusan passzol. Tölthetjük, süthetjük, és tehetjük salátákba is.
Top 10 „zöldséges" süti 220 kcal alatt
Top 10 „zöldséges" süti 220 kcal alatt
A répatortával kezdődött, ma már azonban lophatunk cukkinit, sütőtököt, céklát, édesburgonyát is a sütinkbe. Bizarrul hangzik? Pedig érdemes kipróbálni őket!
Türkiz tökkel az ételallergiás gyermekekért
Türkiz tökkel az ételallergiás gyermekekért
Halloween éjjelén az amerikai gyerekek ajándékzsákmányolásra indulnak, ám sokan közülük nem tudják elfogadni az édességeket. Egy kampány azonban most rájuk is gondolt.
Ön is megetette hajfestékkel a gyereket?
Ön is megetette hajfestékkel a gyereket?
Magas hidrogénperoxid-tartalma miatt a Kid's World Dessert elnevezésű csokoládé-vanília ízű pudingot kilenc európai tagállamban kivonták a kereskedelmi forgalomból.
437