Ropogós gofri recept

1 adag
437
kcal
Ropogós gofri
Ropogós gofri
receptkönyvben hozzászólások (24)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Gyors, laktató, ropogós csemege!

hozzávalók / 6 adag

receptjellemzők

konyha: erdélyi
mikor: mindig
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, vasárnapi ebéd
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: átlagos
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 6 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

gofri, édes gofri, gofry
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A margarint a cukorral és a tojásokkal habosra keverjük. Felváltva, apródonként hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztet és a tejet, simára keverjük.
  2. Forró goffrisütõben megsütjük, s lekvárral, mogyorókrémmel, stb., jelen esetben túrókrémmel tálaljuk.
  • költség: 600 Ft

statisztika

beküldve:
nézettség: 79 951
elküldve: 58
receptkönyben: 627
elkészítve: 64/92
Facebookon megjelent: -

szakács

Tünde

Mióta szakács: 2010.10.25.
44 recept

Hozzászólások (24)

varikriszti
varikrisztiszo, 2014-11-01 16:58

Én is próbálok ropogós gofrit készíteni,de még nem sikerült.Sajnos nekem ezzel a recepttel se lett ropogós a gofri.Egyébként ízre nagyon finom volt mind elfogyott.Én most próbáltam először ásványvízzel.Üdv.:Kriszta

Jump-two-three
Jump-two-threeh, 2014-07-21 10:07

Én holnap tervezem, hogy kipróbálom ezt a receptet. A cukor itt kristálycukor? Mert sok helyen porcukrot írnak, talán pont a kristálycukortól lesz ropogós? Köszönöm előre is!

pallaika
pallaikasze, 2014-01-22 13:52

Nagyon jó recept! Görögországban ettem utoljára ilyet. Nyáron fagyival, mogyoróval, csokiöntettel, eperrel, friss tejszínhabbal. Ha ez így kevés cukor, lehet rá szórni egy kis porcukrot is :D

zsiraf18
zsiraf18p, 2013-10-04 16:29

Köszi Tünde a receptet, tényleg nagyon fini! Csak egy bajom volt vele, hogy mindig leragadt, így olajozni kellett a gofrisütőt. Én csináltam vmit rosszul, vagy mi?

Khádi
Khádisze, 2013-07-24 18:14

Köszönöm a receptet, már kb. hatodik alkalommal készítettem el, kislányom legnagyobb örömére.

csakoska
csakoskav, 2013-04-14 09:09

Hogy őszinte legyek meglehetősen szkeptikus voltam az elkészítés során, amikor a margarint az egész tojással habosra kellett verni. Egy túrószerű valami volt az egész (minden csak nem habos) és a bekevert tészta is hasonlóképp enyhén túrós volt a margarin daraboktól, mintha kicsapódott volna valami. A végeredmény azonban egy TÖKÉLETES ÁLLAGÚ, ROPOGÓS Gofri lett!
Nagyon sok recepttel próbálkoztam már, többek között saját variációkkal is.
Az előírt tej mennyiséget 1/3-ad arányban szénsavas vízzel váltottam ki.
Ami nekem volt korábban recept, abban a fehérjét külön felverve kellett a végén hozzákeverni, legközelebb így is megpróbálom. De tényleg nagyon rendben van ez a recept, KÖSZÖNÖM!
Ja, én 1,5x-es adagot készítettem 40 dkg liszttel, 15 dkg cukorral és 3 tojással... ehhez 2,5 dl tej +1,5 dl víz. De az állagból úgyis érzi az ember mennyi folyadék kell még hozzá, ez ugyanis eléggé függ a liszt minőségétől!

ednutka
ednutkav, 2013-01-27 21:25

Nagyon örülök, hogy ízlett! :)
Dícséret a konyhatündérnek! :)

mollika
mollikasze, 2013-01-23 14:37

Végre sikerült ropogós gofrit sütnöm :) Köszönöm a receptet! Egyszerű és gyors,talán kicsit édes,de nagyon finom.

nagynekantor
nagynekantork, 2012-08-07 20:22

Egyszerűen ISTENI!! Volt nekem egy fini receptem, de nem az a ropogós. Ez nagyon finom és ropogós!!! Ezek után én is csak ezt a receptet sütöm!

golyankati
golyankatip, 2012-07-20 09:52

Sziasztok! A margarint hidegen vagy felolvasztva teszitek bele. Köszönöm!
Kati

nekemannyima
nekemannyimasze, 2012-07-11 14:23

Nagyon jóóóó és egyszerű!!!!felesleges "habozni":))én tettem a tésztájába vaniliacukrot kettőt is.Nem rontotta el:)Köszi a jó kis gyors receptet!!!!

nyihaj
nyihajk, 2012-07-03 17:12

Kedves Ednutka! Örök hála ezért a receptért! Bevallom a ropogós gofrit eddig csak legendának tartottam, se nem ettem, se nem sikerült ropogósat sütni - pedig tizenéve próbálkozom számtalan recepttel -, de ez a gofri valóban ropogós lett és ami a legnagyobb csoda, kihülés után is az maradt!!! Ahogy viza írta, én felvertem a fehérjét habnak és a fele folyadékot ásv.vízzel helyettesítettem, de ez kicsit se változtat a recept nagyszerűségén! 1,5 adagot kevertem be: 3 gyermek és egy férj nem győzte várni, h. süssem és megették azonnal az utolsó morzsáig :) Ezek után csak ezt a receptet sütöm! Köszönettel, Hajni

Nyafi
Nyafiszo, 2012-02-18 17:53

Szia!
Itt külön nem kell felverni a tojásfehérjét a tésztához?
Üdv.:
Nyafi

viza
vizak, 2012-02-21 16:46

Szia Nyafi !
Az eredeti recept szerint nem kell külön felverni. Viszont én ugyanezt a receptet szoktam elkészíteni
annyi különbséggel, hogy külön felverem a tojásfehérjét és a végén adom hozzá, és a tejnek csak a felét teszem bele, a másik felét szénsavas ásványvízzel pótlom, és még reszelt citrom héjat is teszek bele nagyon finom ízt ad neki. Szerintem így még "könnyebb" a tészta. Én pont ma készítettem el és tényleg ropogós, gyorsan el is fogyott. Próbált ki ezt a receptet nem fogjátok megbánni !
Remélem kedves Tünde nem haragszik meg érte, hogy közbe kotyogtam !
Üdv. viza

Legfrissebb cikkek

Tejet gyárt a Coca-Cola!
Tejet gyárt a Coca-Cola!
Jól olvastad, nem vicc. Tényleg. Tejet.
Kóstold végig a legjobb magyar borokat!
Kóstold végig a legjobb magyar borokat!
Tény, hogy egyre hidegebbek a napok, és ahogyan a tartalmasabb, melengetőbb ételek felé fordulunk, úgy nő az érdeklődés a komolyabb vörösborok iránt.
A kávé és a sütemény harmóniája
A kávé és a sütemény harmóniája
Egy csésze kávé mellé mi lehetne finomabb, mint egy ízében hozzá illő sütemény? De vajon melyik kávétípushoz milyen aromák illenek? Az Omnia segítségével utánajártunk. (x)
437